<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo | neděle 04/04/2021, 14:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Weber, který Karvinou vedl už v letech 2014 až 2017, nahradil během reprezentační pauzy odvolaného Juraje Jarábka. Úvodní minuty v opatrném duelu patřily hostům, ale žádnou střeleckou příležitost si z mírné územní převahy nevytvořili. Možnost zapsat se do statistik zápasu měl domácí Janošek, ale jeho trestný kop v 15. minutě z 22 metrů skončil vysoko nad.

    Z gólu se jako první radovala Karviná. Mikuš se na pravé straně lehce zbavil Čanturišviliho, dobře odcentroval a volný Herc měl v šestnáctce cestu ke svému čtvrtému gólu v aktuální ligové sezoně nečekaně usnadněnou.

    Zlínu dělala jednoduchá a účinná hra Karviné problémy, přesto se dočkal vyrovnání. V první minutě nastavení úvodního dějství dorazil Procházka za záda gólmana Ciupy střelu Youby Dramého. Šestatřicetiletý obránce se v nejvyšší soutěži trefil poprvé od května 2019.

    V krátkém rozmezí začátku druhé půle měla Karviná tři šance, po nichž si mohla vzít vedení zpátky. Mikušova střela skončila těsně vedle a rána Mangabeiry orazítkovala brankovou konstrukci. Po rohu zase hlavičkoval Šindelář, jenže Dostál vytáhl míč na rohový kop.

    Karviná svoji dominanci přece jen dotáhla k vítězství. Fantiš popostrčil v pokutovém území Bartošáka a pokutový kop proměnil Papadopulos, který zaznamenal sedmý gól v tomto ligovém ročníku.

    Hosté hru kontrolovali až do poslední desetiminutovky, v níž se domácí přece jen více dostali před karvinskou bránu. Šanci na vyrovnání měl Cedidla, ale zblízka minul.

    Karviná oplatila Zlínu podzimní porážku 2:0 a porazila ho ve čtvrtém z posledních pěti ligových duelů. Slezané vyhráli venku v nejvyšší soutěži po pěti zápasech a poprvé od prosince. V této sezoně však získali na hřištích soupeřů 18 z celkových 29 bodů.

    Ohlasy:

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "První půle z mého pohledu ještě snesla moje kritéria. Dokázali jsme tvořit hru, ale byli jsme špatní ve finální fázi. soupeř nás hodně blokoval, po jedné akci jsme ale vyrovnali. Druhá půle byla z našeho pohledu obrovsky špatná, několika hrubkami jsme dostali soupeře do hry a už jsme se z toho nedostali. Vrcholem byla odpískaná penalta. Nebylo to na pokutový kop. To už fotbalu nerozumím a nevím, na co je zde VAR. Pak mohl vyrovnat Cedidla, ale na body jsme nedosáhli. Zase si musíme sednout na zadek a rozebrat si hlavně špatnou druhou půli. Ta byla hrozná a svezl se s tím i rozhodčí, který byl katastrofální. Jestli se ve druhé půli hrálo 15 minut čistého času, tak to bylo moc."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Jsem rád za vydařenou premiéru a výhru. Nějakou dobu už hráči pocit vítězství nepoznali, o to je to dnes sladší. Výhra se nerodila lehce. První půle byla dost vyrovnaná, dali jsme hezkou branku, ale na konci poločasu jsme byli dost pasivní a domácí nás potrestali a zaslouženě vyrovnali. Vyšel nám vstup do druhé půle, měli jsme dost šancí před i po gólu to po rychlém přechodu dohrát. Závěr byl hodně nervózní, byla tam spousta karet, ale jsem rád, že jsme duel dotáhli do vítězného konce."

    FC Fastav Zlín – MFK Karviná 1:2 (1:1)

    Branky: 45.+1 Procházka – 22. Herc, 67. Papadopulos z pen.
    Rozhodčí: Petřík – Hrabovský, Vlček – Adámková (video).
    ŽK: Hlinka, Čanturišvili, Janošek, Somberg (asistent trenéra) – Bartošák, Smrž, S. Dramé, Santos, Papadopulos.
    Bez diváků.

    Zlín: Dostál – Fantiš (79. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka – Y. Dramé, Hlinka (79. Martínez), Janošek (70. Janetzký), Čanturišvili (62. Matejov) – Poznar, Potočný. Trenér: Páník.

    Karviná: Ciupa – Mikuš, Santos, Šindelář, Mazáň – Mangabeira, Smrž (80. S. Dramé) – Čmelík (83. Ostrák), Herc (90.+4 Janečka), Bartošák – Papadopulos. Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.