<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo | pátek 12/03/2021, 18:00 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Rozhodčí: P. Hocek - K. Hájek, M. Novák (V. Nedvěd) | VAR: P. Orel | AVAR: P. Blažej
    Video
    Reportáž

    Liberec zvítězil nad Teplicemi 2:1 stejně jako na podzim. Slovan v lize bodoval posedmé za sebou a v neúplné tabulce poskočil už na třetí místo před Slovácko, které má ale stejně jako pátý Jablonec dva zápasy k dobru. Hosté prohráli po třech kolech a figurují na 14. příčce.

    Jako první zahrozili domácí. Mosquera se uvolnil těsně za vápnem a přízemní střelou jen těsně minul. Sadílek dal v předchozích dvou kolech své první tři góly v české lize, dnes ale zamířil do vlastní branky.

    Hostující Mareš se ještě v úniku proti Knoblochovi neprosadil, akce však pokračovala a po centru z pravé strany Sadílek po souboji s Juklem poslal míč hlavou pod břevno do liberecké sítě.

    Po necelé půlhodině měli domácí ideální možnost na vyrovnání. Po Vondráškově zákroku ve vápně nařídil rozhodčí Hocek penaltu, kterou ale Rabušic zahrál mizerně a slabou nepříliš umístěnou střelou nechal vyniknout brankáře Čtvrtečku. Liberecký útočník se proti teplickému gólmanovi neprosadil ani o chvíli později hlavičkou na bližší tyč.

    Krátce po přestávce musel kvůli zranění střídat teplický Mareš a na hrotu útoku ho nahradil Řezníček, který si připsal 300. start v české lize. Domácí kouč Hoftych v 55. minutě dvakrát střídal a čerstvý Rondič chvíli nato pohotovým volejem těsně přestřelil.

    Čtvrthodinu před koncem se stejný hráč dostal po centru k hlavičce a Teplické podržel Čtvrtečka. Slovan stupňoval tlak a v 77. minutě už srovnal. Mikulova přihrávka po zemi prošla až na hranici malého vápna a Rabušic zblízka poslal míč do sítě. Bývalý reprezentant osmým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

    V 80. minutě mohl otočit stav agilní Rondič, ale teplického brankáře nepřekonal. Na druhé straně nepotrestal zaváhání domácího Knoblocha při odkopu Vukadinovič a z protiakce Slovan rozhodl. Na Mosquerův centr si naskočil Rondič a hlavičkou o zem k tyči překonal Čtvrtečku. V závěru pak ještě hosté marně žádali penaltu po přišlápnutí Jukla.

    Ohlasy:

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): „První poločas jsme nebyli dobří, prohrávali jsme souboje. Spousta hráčů hrála pod svoje možnosti. Nepůsobili jsme tak týmově, jak jsme zvyklí. Přesto jsme měli nějaké šance včetně penalty, kterou Rambo (Rabušic) neproměnil. Důležité bylo, že se oklepal a později to vrátil brankou v pravý čas. S první půlí jsme nebyli spokojeni, Teplice vedly zaslouženě. V druhém poločase jsme do toho chtěli dostat více emocí, aby do toho hráči dali srdce. Prostřídali jsme, kluci, kteří přišli, přinesli oživení. V závěru to byly infarktové stavy, za stavu 1:1 tam byla i šance Vukadinoviče. Nakonec jsme se dočkali vítězné branky. Dlouho se to vyvíjelo tak, že i bod by pro nás byl dobrý. Nakonec jsme rádi za vítězství, protože zápas nás nezastihl v úplné pohodě a nevyvíjel se dobře. Ukázali jsme morální sílu. Věděli jsme, co tři body v tabulce udělají."

    Radim Kučera (trenér Teplic): „První poločas se nám vydařil daleko líp tím, že jsme byli víc nebezpeční dopředu, vyhrávali jsme souboje. Vstřelili jsme gól a měli jsme i další možnosti. Hrozili i domácí, neproměnili penaltu, při které nás podržel Čtvrtečka. Počítali jsme s tím, že domácí do druhého poločasu dají Rondiče a budou hrát na dva útočníky. Tím se úplně změnila hra, byla to nakopávaná. My jsme byli v soubojích pasivnější. Měli jsme více podržet míč nahoře. Valilo se to na nás, možná byla jen otázka času, kdy inkasujeme. Dostali jsme gól na 1:1, ale vzápětí jsme to mohli ještě strhnout na svou stranu. Vuky (Vukadinovič) měl gólovku, nedal to a domácí nás v 90. minutě potrestali. Myslel jsem, že už to zvládneme do remízy. Mužstvo to odpracovalo, v určitých fázích se k nám nepřiklonila štěstěna. Jsem zklamaný, že jsme tu nezískali minimálně bod. Měli jsme to rozehrané velmi dobře, ale musí se hrát celých 90 minut. Měli jsme přidat druhý gól."

    FC Slovan Liberec – FK Teplice 2:1 (0:1)

    Branky: 77. Rabušic, 90. Rondič – 13. vlastní Sadílek.
    Rozhodčí: Hocek – Hájek, Novák – Orel (video).
    ŽK: Karafiát, Mara, Mikula – Gabriel, Mazuch.
    Bez diváků.

    Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Jugas, Mikula – Karafiát (55. Rondič), Mara (55. Faško) – Pešek (73. Nečas), Sadílek, Mosquera (90.+2 Fukala) - Rabušic. Trenér: Hoftych.

    Teplice: Čtvrtečka – Vondrášek, Mazuch, Gabriel, Černý – Kodad (82. T. Kučera), Jukl, Fortelný (82. Vukadinovič), Moulis (82. Droehnle) – Žitný (62. Knapík) – Mareš (52. Řezníček). Trenér: R. Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.