<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo | pátek 26/02/2021, 18:00 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slovan vyrovnal svou nejvyšší výhru v ligové sezoně a bodoval v pěti kolech po sobě. Severočeši minimálně do soboty poskočili na čtvrté místo neúplné tabulky před Jablonec. Pardubický nováček venku v lize potřetí z posledních čtyř prohrál a zůstal sedmý. Kvůli trvajícím omezením proti koronaviru se hrálo bez diváků.

    Pardubičtí vyhráli tři z minulých čtyř kol, v Liberci jim ale hrubě nevyšel začátek. Východočeši jakoby na hřišti v úvodu ani nebyli a už po necelé půlminutě je po Rabušicově přízemní střele zachránil tyč.

    V šesté minutě už favorit udeřil. Bránící Prosek chyboval při dlouhém nákopu, pomohl tím do šance Sadílkovi, který nezaváhal a z úhlu na zadní tyč překonal brankáře Boháče. Jednadvacetiletý záložník, jenž ve Slovanu hostuje z PSV Eindhoven, ve 12. utkání v české lize poprvé skóroval.

    Hosté pokračovali v letargickém vstupu do zápasu a ve 13. minutě inkasovali podruhé. Na Mosquerův centr z přímého kopu si naskočil Karafiát a vysokým obloučkem hlavou zvýšil.

    V 25. minutě se stejný hráč prosadil znovu, když po Sadílkově přihrávce zakončil střelou pod břevno povedenou kombinaci Slovanu. Karafiát poprvé v kariéře vstřelil v jednom ligovém duelu dvě branky, přitom v předchozích 120 zápasech v nejvyšší soutěži dal jediný gól.

    Hostující trenéři Novotný s Krejčím už po 27 minutách třikrát střídali a své svěřence tím trochu probrali. V 41. minutě po zákroku domácího Chaluše na Petráně nařídil rozhodčí Pechanec penaltu, ale hostující Huf jen trefil brankáře Knoblocha. Náhradník za zraněnou gólmanskou jedničku Nguyena přestál pokutový kop už potřetí za sebou.

    V druhé minutě nastavení skórovali Severočeši počtvrté. Po dlouhém pasu přiťukl Pešek patičkou Sadílkovi, který zakončil s přehledem do horního rohu a stejně jako Karafiát zaznamenal druhou branku v utkání. Liberečtí odehráli výsledkově nejlepší první poločas v historii samostatné ligy.

    Po změně stran Východočeši brzy snížili. Po akci střídajících hráčů se po Čelůstkově přihrávce v 50. minutě trefil přesně k zadní tyči Huf a coby nejlepší pardubický střelec si připsal sedmý gól v ligové sezoně.

    V polovině druhého dějství neproměnil velkou šanci střídající Nečas, jehož střela zblízka se otřela o břevno hostující branky. Poté se hned třikrát neprosadil ani další střídající domácí hráč Rondič. Pardubice počtvrté po postupu do ligy prohrály o tři góly.

    Ohlasy:

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Vstoupili jsme do utkání výborně. Hned v první minutě měl šanci Rabušic, skončilo to na tyči. Ale i nadále jsme byli aktivní, snažili jsme se neustále dávat branky. Za stavu 3:0 přišla komplikace v podobě penalty, ale Knobloch ji chytil. Naopak jsme ještě dali do poločasu na 4:0. Jsme rádi, že Michal Sadílek dal dvě branky a pomohl utvořit obraz zápasu. Je nečitelný svou aktivitou. Kafa (Karafiát) si dnes šel plnit defenzivní úkoly, ale přidal nadstavbu a taky dal dvě branky. Taky skvělý výkon. Druhý poločas jsme už měli možnost i prostřídat další hráče, kteří tolik nehrávají. Měli jsme další šance ještě na zvýšení náskoku. Musím ale pochválit i soupeře, který hrál neustále dopředu a snažil se vrátit zpět do hry. Jsme velmi rádi, že proti nepříjemným Pardubicím, které minulý týden porazily Baník, jsme dosáhli na vítězství."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Soupeř byl na nás dobře připravený. V prvních 30 minutách nás vyloženě zatlačil, vypracoval si šance a proměnil je. Soupeř byl důraznější, všude jsme byli druzí, vůbec jsme naše mužstvo nepoznávali. Prvních 30 minut jsme se pomalu nedostali k balonu. Potom jsme třikrát střídali a trochu se to zvedlo. Začali jsme být i trochu nebezpeční do útoku. Dostali jsme se k pokutovému kopu, který jsme neproměnili. Možná i kvůli tomu jsme v závěru poločasu inkasovali ještě čtvrtý gól. První poločas jasně vyzněl pro domácí a pro nás katastrofálně. Druhý poločas jsme se zvedli. Začali jsme více pracovat na míči, po hezké akci se nám podařilo proměnit jednu z šancí. Na větší zkorigování už se ale nedalo. Musíme se z chyb poučit a pracovat dál. Dnes jsme dostali lekci."

    FC Slovan Liberec – FK Pardubice 4:1 (4:0)

    Branky: 6. a 45.+2 Sadílek, 13. a 25. Karafiát – 50. Huf.
    Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Caletka – Adam (video).
    ŽK: Chaluš – Surzyn, Petráň, Huf.
    Bez diváků.

    Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Jugas, Mikula – Karafiát (82. Cancola), Mara (68. Faško) – Pešek (82. Michal), Sadílek, Mosquera (56. Nečas) – Rabušic (56. Rondič). Trenér: Hoftych.

    Pardubice: Boháč – Prosek (28. Čelůstka), Šejvl, Toml, Surzyn – Jeřábek (28. Petráň) – Tischler (46. Pfeifer), Solil, Hlavatý, Kostka (60. Cadu) – Černý (28. Huf). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.