<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo | neděle 28/02/2021, 14:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Domácí rozhodli o plném bodovém zisku mezi 19. a 27. minutou. Nejprve se z pokutového kopu prosadil Tomáš Ladra a po něm přidal pojistku Jaromír Zmrhal.

    V základní sestavě Středočechů nastoupil po vypršení třízápasového disciplinárního trestu kapitán Matějovský. První zajímavý moment v utkání nastal v 17. minutě. Hostující útočník Papadopulos srazil ve vápně Škodu a rozhodčí Berka nařídil pokutový kop. Odpovědnost vzal na sebe Ladra, který bezpečně proměnil.

    Ve 24. minutě vyslal Škoda přízemní střelu, ale brankář Bolek míč vyrazil a Dancák z dorážky zakončil vedle. O tři minuty později přidali domácí druhý gól. Škoda pustil Malínského přihrávku za sebe na volného Zmrhala, jenž se zblízka nemýlil. Po nedávném návratu do české ligy v pátém duelu za Středočechy poprvé skóroval.

    Vzápětí mohl snížit Papadopulos, ale přestřelil. Na opačné straně po rychlém protiútoku odpískal sudí Berka další penaltu poté, co Škoda v šestnáctce nastřelil Jursovu ruku. Po konzultaci s videorozhodčí Adámkovou a zhlédnutí opakovaných záběrů však pokutový kop odvolal, jelikož karvinský obránce měl ruku u těla.

    Domácí byli aktivní a hnali se za další brankou. V 35. minutě po brejku utekl Malínský, Bolka však nepřekonal a slabou dorážku odvrátil před brankovou čárou dobíhající Jursa.

    Hostující trenér Jarábek o poločase třikrát střídal. Slezanům změna prospěla a začali hrát aktivněji. Střídající Mangabeira však po rohovém kopu hlavičkoval nad, přestože ho nikdo nehlídal.

    V 72. minutě Ladra po úniku vyzrál na Bolka podruhé, jenže kvůli ofsajdu branka neplatila. V 88. minutě karvinský gólman vytáhl na roh Škodovu ránu z dálky. V nastavení hostující Herc přeloboval vyběhnutého Diviše, zamířil ale vedle.

    Boleslav zvítězila doma v lize poprvé po šesti zápasech, v této sezoně tam však získala 13 z celkových 16 bodů. V nejvyšší soutěži neprohrála s Karvinou pošesté za sebou.

    Ohlasy:

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Chce se mi říct, že když jsme vyhráli, je to dobré. Ale ono to tak úplně nebylo. Do utkání jsme vstoupili dobře, dařila se nám kombinace, dobře jsme se hýbali a dokázali jsme si vytvářet šance. Vstřelené góly tomu dopomohly. Bylo tam dost situací, po nichž jsme mohli jít do vyššího rozdílu. Dá se říct, že o utkání by po prvním poločase bylo rozhodnuto. Přestože jsme hráče do druhého poločasu nabádali, abychom nepřestali být aktivní, tak se obraz hry trošku změnil. Karviná udělala tři změny a ztráceli jsme půdu pod nohama, hlavně ve středu hřiště. Nebyli jsme schopni udržet balon na kopačkách. Opticky to vypadalo, že Karviná měla územní převahu, i když až na závěr tam nebyla nějaká šance."

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Celkem dobrý vstup do zápasu, za stavu 0:0 jsme měli dvě čisté šance. Měly by se proměňovat, pokud ze zápasu chceme něco vytěžit. Potom přišla penalta. Boleslav hrála dobře. Měli jsme asi nejhorší fázi, co jsem v Karviné, protože nám absolutně vázla organizace, agresivita a souboje. S takovým pojetím hry, navíc bez běhání a daleko od hráčů, bychom daleko nedošli. Takové výkony se už nesmí opakovat. Už ve 27. minutě jsem chtěl trojnásobně střídat, ale pak rozhodčí odvolal penaltu. Myslím si, že správně. Věděl jsem, že se zápasem musíme něco udělat. Trojnásobné střídání jsme udělali o poločase, pomohlo to. Věřili jsme, že dáme kontaktní gól. Mangabeira měl šanci, která by se měla proměňovat. Potom tam byly pološance. Boleslav si to už uhlídala. Hrála dobře, bojovně, agresivně, čekala na rychlou přechodovou fázi a jednoduché balony za obranu. Vyhrála zaslouženě."

    FK Mladá Boleslav – MFK Karviná 2:0 (2:0)

    Branky: 19. Ladra z pen., 27. Zmrhal. 
    Rozhodčí: Berka – Antoníček, Mojžíš – Adámková (video). 
    ŽK: Malínský – Tavares, Santos, Herc. 
    Bez diváků.

    M. Boleslav: Diviš – Douděra, Šimek, Takács, Preisler – Dancák, Matějovský (69. Jirásek) – Malínský (60. Skalák), Ladra (90.+1 D. Mašek), Zmrhal – Škoda (90.+1 Drchal). Trenér: Jarolím.

    Karviná: Bolek – Jursa (80. Mikuš), Santos, Šindelář, Mazáň (46. Sinjavskij) – Smrž (46. Mangabeira), Herc – Čmelík (46. Ostrák), Tavares, Bartošák – Papadopulos (68. Haša). Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.