<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo | pátek 09/04/2021, 18:15 | Ďolíček | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • 83' Erich Brabec (asistent trenéra)

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    "Klokani" neprohráli šesté kolo po sobě a v neúplné tabulce se posunuli na desáté místo. Východočeši jsou sedmí a k dobru mají úterní odložené domácí utkání se Slováckem.

    Pardubice kvůli nevyhovujícímu stadionu hrají domácí ligové zápasy v Ďolíčku. Na hrotu útoku Bohemians naskočil místo zkušeného Necida překvapivě jednadvacetiletý Osmančík, jenž si odbyl debut v základní sestavě.

    Vršovický celek poprvé zahrozil v 21. minutě, jenže Květ vypálil vedle. Na opačné straně si gólman Le Giang nadvakrát poradil s Ewertonovou přízemní střelou. Ve 34. minutě Čihák fauloval ve vápně Puškáče a rozhodčí Berka nařídil pokutový kop, který s přehledem zužitkoval Puškáč. Následně si Letáček poradil s Osmančíkovou střelou z hranice malého vápna.

    Krátce před koncem úvodního dějství Prosek v souboji se Schumacherem při snaze odkopnout míč vyskočil, nataženou nohou zasáhl německého záložníka do obličeje a uviděl červenou kartu. Pardubický obránce byl v ligové sezoně vyloučen už podruhé a spolu s Olivierem Kinguem z Příbrami je tak nejtrestanějším hráčem. V závěru poločasu Puškáč zamířil v šestnáctce nad.

    Bohemians přidali pojistku po necelé půlminutě druhého poločasu. Schumacherova přihrávka proletěla přes malé vápno, ale Dostál vrátil míč zpět před branku na zakončujícího Osmančíka, který se v desátém ligovém startu zapsal poprvé mezi střelce. Vzápětí na druhé straně Hlavatý vypálil zpoza vápna vedle.

    Další dvě branky Pražanů v podání Hronka a střídajícího Necida neplatily kvůli ofsajdu. Bohemians udrželi čisté konto ve čtvrtém z posledních pěti ligových zápasů. Pardubice v Ďolíčku v roli domácího týmu prohrály ve dvanáctém duelu teprve podruhé.

    Ohlasy:

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Hodnotí se nám to těžko, protože jsme si do zápasu poměrně věřili. Chtěli jsme doma bodovat. Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně, byli jsme možná i lepším mužstvem v první půlce. Průběh utkání ovlivnila penalta, Čihy (Čihák) brnknul ve vápně o nohy Puškáčovi a Bohemka se dostala do vedení. Vyloučení Honzy Proska bylo klíčovým momentem utkání. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát v klidu dál a vyrovnat, ale nepohlídali jsme si hned začátek a ve 46. minutě jsme inkasovali podruhé. Bohemka se uklidnila. Snažili jsme se tlačit dopředu a zkorigovat výsledek, ale byli jsme zbrklí, nedařilo se nám. I když si nemyslím, že i ve druhém poločase bychom byli zřetelně horším soupeřem."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Samotný vstup do zápasu nebyl špatný, ale poměrně brzy Pardubice převzaly iniciativu. Nakopl nás až první gól. Bavili jsme se o tom, že jedna branka může utkání rozhodnout. Brzy po přestávce přišla druhá branka. Pak jsme hru, i když nebyla bůhvíjak atraktivní, kontrolovali. Bohužel jsme nedokázali využít některé brejkové příležitosti, chybělo lepší dořešení. Dá se říct, že to jsou tři body z venku a opět vzadu s nulou, takže spokojenost."

    FK Pardubice – Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)

    Branky: 35. Puškáč z pen., 46. Osmančík.
    Rozhodčí: Berka – Paták, Vodrážka – Adámková (video).
    ŽK: Tischler, I Sang-hjok – Brabec (asistent trenéra).
    ČK: 43. Prosek (Pardubice).
    Bez diváků.

    Pardubice: Letáček – Prosek, Čihák, Toml, Čelůstka (61. Šejvl) – Solil, Hlavatý – Tischler (61. Pfeifer), Kostka (79. Černý), Ewerton (61. I Sang-hjok) – Huf (46. Sláma). Trenér: Novotný.

    Bohemians: Le Giang – Köstl, Bederka, Vondra – Dostál, Hronek (79. Krch), Ljovin, Květ (79. Vaníček), Schumacher (63. Kosek) – Osmančík (68. Keita), Puškáč (63. Necid). Trenér: Klusáček.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.