<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    24. kolo | neděle 21/03/2021, 14:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slovácko nastoupilo k ligovému zápasu tři týdny po domácí porážce 2:3 se Slavií. Dva z nich ale prožilo v karanténě kvůli vyššímu počtu nakažených koronavirem a má k dobru odložené venkovní duely s Pardubicemi a Olomoucí.

    Dlouhá tréninková pauza však nebyla na domácích v úvodu znát. Slovácko si vytvořilo územní převahu, tlačilo se do šestnáctky, i když si velkou šanci nevytvořilo. Zato Baník měl k vedení blízko. Nemrava zazmatkoval na hranici pokutového území, míč mu sebral Ndefe, ale trefil jen tyč opuštěné branky.

    Slovácko svůj nápor zužitkovalo po 20 minutách. Navrátila v pokutovém území fauloval Stronati, exekuce penalty se ujal kapitán Daníček a bezpečně ji proměnil. O sedm minut později unikl po levé straně Divíšek, krásným centrem našel nabíhajícího Kohúta a ten nadvakrát překonal Laštůvku.

    Baník se do ofenzivy dostal až v závěru první půle a útočnou aktivitu si přenesl i do druhého poločasu. Ke korekci stavu mu ale výrazně pomohl domácí stoper Šimko, který si v 54. minutě srazil do vlastní branky centr Jurošky.

    Kontaktní branka hosty ještě více povzbudila, svoji roli sehrál i dlouhý tréninkový výpadek domácích hráčů a ubývající síly. Baník si vytvořil územní převahu, která gradovala v posledních minutách. Nebezpečně, ale těsně vedle, hlavičkoval Stronati, zblízka nevměstnal mezi tyče svoji střelu ani Tetour.

    Slovácko tak vyhrálo šestý z posledních osmi vzájemných ligových zápasů a z posledních jedenácti kol nebodovalo jen jednou. Ostrava prohrála čtvrtý venkovní zápas po sobě.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale museli jsme čelit velké šanci Baníku po několika našich dílčích chybách, což byl jeden z důležitých momentů utkání, že jsme neinkasovali. Pak jsme byli v první půli lepší, nenechali jsme Baník hrát, byli jsme agresivnější a dali jsme dva góly. Splnili jsme záměr neustupovat od naší hry, i když síly ubývaly. Uhráli jsme to vůlí, týmovostí a srdcem. Musím před týmem smeknout, ukázal se jeho charakter, to vnímám jako nejvíc a moc si toho cením."

    Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Začali jsme toto utkání úplně špatně, měli jsme velkou šanci, ale neproměnili, pak jsme přenechali střed hřiště domácím. Byli jsme všude pozdě, prohrávali jsme osobní souboje, což vyústilo v tlak Slovácka a k penaltě. Neměli jsme ani odražené míče a přišel druhý gól. Chtěli jsme do druhé půle jít s lepším výsledkem, Slovácku očividně docházely síly, měli jsme zápas zlomit v náš prospěch a minimálně vyrovnat. Bylo tam hodně emocí, ale tohle není nedělní škola. Slovácko bylo minimálně v první půli jasně lepší, potvrdilo pověst výborně organizovaného mužstva, bylo velmi silné v bloku a vyhrálo zaslouženě."

    1. FC Slovácko – FC Baník Ostrava 2:1 (2:0)

    Branky: 20. Daníček z pen., 26. Kohút – 54. vlastní Šimko.
    Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Podaný – Machálek (video).
    ŽK: Divíšek, Kliment, Navrátil, Cicilia, Jurečka – Juroška, Ndefe.
    Bez diváků.

    Slovácko: Nemrava – Kalabiška (81. Reinberk), Hofmann, Šimko, Divíšek – Havlík, Daníček – Petržela (57. Jurečka), Kohút (72. Sadílek), Navrátil – Kliment (81. Cicilia). Trenér: Svědík.

    Ostrava: Laštůvka – Juroška, Pokorný, Stronati, Holzer (46. Fleišman) – Fillo (88. Svozil), Jánoš, Tetour, Kuzmanovič (46. Zajíc), Ndefe (73. Sor) – Šašinka. Trenér: Daněk.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.