<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo | sobota 20/02/2021, 14:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Sigma zahrozila jako první. V šesté minutě se prokombinovala do vápna hostů a Daněk zamířil přesně k zadní tyči. V době přihrávky jednoho se však nacházel v ofsajdu a gól tak platit nemohl.

    Ve zbytku první půle bylo nečekaně aktivnější Brno. Růsek byl po Hladíkově přihrávce v dobré šanci, ale z pozice ve vápně zamířil nad branku.

    V 18. minutě vystřelil Vaněk z nadějného přímého kopu jen do středu branky. Stejný hráč se dostal do zakončení také o pět minut později, ale pokus z 16 metrů postrádal razanci. Zbrojovka hrozila i dál a Hladík pokusem na přední tyč pořádně prověřil brankáře Mandouse.

    Poté se hra vyrovnala a další šance přišla až minutu před poločasem. Domácí González z pravé strany stříleným centrem našel Chytila, který však v těžké pozici hlavičkou mezi tři tyče nezamířil.

    Do druhé půle vstoupila lépe Sigma. V 54. minutě se míč po centru z pravé strany dostal ve vápně k Hálovi, kterému ale včas zmenšil úhel brankář Šustr a dobře zasáhl. Oba týmy pak hrály opatrně, až 10 minut před koncem se k hlavičce po rohovém kopu dostal střídající Nešpor, ale ani on se neprosadil.

    Domácí brankář Mandous pak musel být na druhé straně v pozoru při nepřesné malé domů Poulola, situaci však zvládl. Gólman Sigmy pak přestál i závar u tyče v 86. minutě.

    Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, dostal se v druhé minutě nastavení do samostatného úniku Chytil, obešel brankáře a skóroval. Asistent hlavního sudího signalizoval ofsajd, ale videorozhodčí verdikt změnil a branka platila.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Hráčům jsem v týdnu říkal, že tohle utkání musíme zvládnout. Výkon nebyl kvalitní, spíš taková kopaná s velkým množstvím ztrát. Ve středu hřiště jsme prohrávali spoustu soubojů. Druhá půlka byla z naší strany lepší, ale šancí tam bylo minimum. Z mého pohledu jsem situaci u gólu viděl jako ofsajdovou, ale hráči sedící o pět metrů vedle mě říkali, že ani náhodou. Podle videa Chytil v ofsajdu nebyl, ještě tam měl půl metru rezervu. Potom měl ještě štěstí, protože mu míč před prázdnou brankou skočil na drnu a zakončení šlo pět centimetrů od tyče. Dnes z toho vítězství máme obrovskou radost, každý teď vidí, jak je fotbal krásný. Přináší krásné i smutné chvíle. Doufám, že nám tohle pomůže. Jsou to důležité tři body, dotáhli jsme se na špici tabulky."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Když dostanete gól v 92. minutě, samozřejmě to nemůže být veselé hodnocení. Přijeli jsme sem bodovat, což se nám nepodařilo a odjíždíme smutní. Situací podobných té gólové bylo v zápase několik. Všechny jsme dokázali zvládnout, tu poslední ne a soupeř nás za to potrestal. Nebudu řešit ofsajd - neofsajd. Já musím řešit naše postavení, souboj stopera s jejich hráčem a proč jsme to nezvládli. Nepřijeli jsme hrát na 0:0, chtěli jsme vstřelit branku. Pár situací tam bylo, ale naší nekvalitou jsme gól vstřelit nedokázali."

    SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

    Branka: 90.+2 Chytil.
    Rozhodčí: Proske – Paták, Leška – Lerch (video).
    ŽK: Mihalík – Dreksa, Pachlopník.
    Bez diváků.

    Olomouc: Mandous – Radek Látal (78. Zahradníček), Poulolo, Beneš, Zmrzlý – Sladký – Hála (64. Mihalík), Breite (64. Nešpor), González, Daněk (78. Yunis, 85. Hubník) – Chytil. Trenér: Radoslav Látal.

    Brno: Šustr – Pernica, Dreksa, Šural – Štepanovský (75. Záhumenský), Bariš (67. Pachlopník), Vaněk (87. Hlavica), Sedlák, Moravec – Hladík (67. Přichystal), Růsek. Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.