<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    20. kolo | pátek 19/02/2021, 16:00 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Jablonec kvůli špatnému terénu nehrál předchozí domácí ligový zápas se Slováckem ani pohárový duel s Líšní. Pracovníci severočeského klubu dokázali dát trávník do způsobilého stavu, byť byla hrací plocha velmi měkká a místy rozbahněná.

    Zápas se měl hrát původně až od 18:00, vedení soutěže ale v minulém týdnu, kdy ještě panovaly silný mrazy, posunulo výkop o dvě hodiny dopředu. Kvůli opatřením proti koronaviru stále nemohou do hledišť diváci.

    Do zápasu překvapivě vstoupili lépe hosté, kteří v minulém kole po inkasovaném gólu v 86. minutě remizovali s Plzní 2:2. Po čtvrthodině rozehrál bývalý jablonecký ofenzivní záložník Ladra přímý kop z levé strany a Šimek hlavičkou prodloužil míč do sítě. Třiadvacetiletý stoper si v 29. ligovém utkání kariéry připsal premiérový gól.

    V 31. minutě podržel domácí brankář Hanuš, který vyrazil Dancákovu střelu. Jablonečtí v závěru poločasu přidali a aktivní byl především Kratochvíl.

    V 35. minutě ještě Diviše nepropálil, ale o dvě minuty později už v další šanci po Preislerově zaváhání zamířil přesně k zadní tyči. Záložník Severočechů odčinil neproměněnou penaltu z minulého kola v Ostravě a v jarní části nejvyšší soutěže skóroval už počtvrté. Kratochvíl mohl do přestávky dokonce otočit stav, ale v další šanci minul.

    Oproti svižnému prvnímu poločasu s řadou možností po změně stran i vinou horšícího se terénu ubylo příležitostí. Čtvrt hodiny před koncem vypálil Takács a Jablonec zachránil Hanuš. Poté po kontaktu s Považancem spadl ve vápně střídající Dominik Mašek, ale rozhodčí Marek penaltu pro hosty neodpískal.

    Souboj bývalých trenérů české reprezentace mezi domácím Radou a hostujícím Jarolímem tak vítěze neměl. Mladoboleslavští remizovali potřetí za sebou.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Ztratili jsme doma dva body, i když jsme do zápasu vstoupili poměrně dobře. Měli jsme dvě situace, ale nebyli jsme důrazní. Ze začátku byl terén ještě slušný, ale postupně už bylo hřiště horší. Dostali jsme se do nevýhody, ze standardky jsme inkasovali branku, která samozřejmě soupeře hodně povzbudila. My jsme ale pořád vyvíjeli tlak a pak jsme vyrovnali. O pauze jsem hráče upozorňoval, že musíme být dopředu aktivnější. To se prvních 25 minut potvrdilo, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Podržel nás Hanuš, který chytil Takácsovu střelu. Celkově asi bojovnému zápasu remíza odpovídá. Na obou stranách moc šancí nebylo, hřiště asi bylo pro oba týmy trochu větší překážka, než jsme čekali. Musíme se rychle oklepat a připravit na Slovácko."

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Do utkání jsme vstoupili podle představ. Chtěli jsme být aktivní, nenechat jim klid na balonu. Myslím, že se nám to celkem dařilo. Dostali jsme se do vedení, průběh byl pro nás příznivý. Za stavu 1:0 měl Dancák velmi dobrou příležitost na zvýšení, škoda, že se to nepovedlo. Poslední čtvrthodinku první půle jsme z toho trochu vypadli a Jablonci se po naší chybě povedlo vyrovnat. V druhém poločase terén nenahrával tomu, aby se hrál bůhvíjaký kombinační fotbal. Přesto jsme se snažili držet míč, aby Jablonec hrál více bez balonu. Víme, že to stojí síly. Chtěli jsme si z toho vytvořit nějaké příležitosti. Nepodařilo se, ale ani jsme neinkasovali, takže to skončilo 1:1. Série bez výhry není nic příjemného. Jestli na tom hledat něco pozitivního, tak se herní projev po té krátké přípravě a po tom, co se mužstvo trošku pozměnilo, zlepšil. Jen potřebujeme to nejpodstatnější - dotáhnout to konečně někdy ke třem bodům."

    FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

    Branky: 36. Kratochvíl – 16. Šimek.
    Rozhodčí: Marek – Caletka, Antoníček – Hrubeš (video).
    ŽK: Martinec – Malínský.
    Bez diváků.

    Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Kratochvíl, Kubista, Schranz (72. Pleštil), Jovovič (90.+1 Podaný) – Doležal. Trenér: Rada.

    M. Boleslav: Diviš – Douděra, Šimek, Křapka, Preisler – Takács, Dancák – Malínský (67. Skalák), Ladra (72. D. Mašek), Zmrhal (90.+3 Jakub Klíma) – Škoda (67. Drchal). Trenér: Jarolím.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.