<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    20. kolo | neděle 21/02/2021, 16:30 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slávisté navzdory nečekané ztrátě dál jako jediní v této ligové sezoně drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už ve 32 zápasech po sobě. K vyrovnání vlastního rekordu jim chybí čtyři utkání. Pražané se nedokázali vítězně naladit na čtvrteční venkovní odvetu úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Leicesteru. Tepličtí v lize nevyhráli pošesté za sebou a jsou čtrnáctí.

    Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal po čtvrteční domácí bezbrankové remíze s Leicesterem hned sedm změn v základní sestavě. Ze zahajovací jedenáctky s anglickým soupeřem nastoupili jen brankář Kolář a obránci Bah, Kúdela a Bořil.

    Tepličtí začali proti favoritovi, od něhož v minulých třech ligových zápasech inkasovali 13 branek, nebojácně a zahrozili už v páté minutě. Na Moulisův centr na zadní tyč těsně nedosáhl Žitný. V 19. minutě Bah přízemní střelou protáhl brankáře Čtvrtečku.

    Pražané na bahnitém terénu začali výrazněji hrozit až před přestávkou. Ve 42. minutě Lingra ve velké šanci vychytal Čtvrtečka a z dorážky napálil Traoré břevno.

    Z další akce už hosté udeřili. Oscar po Traorého obloučku za obranu promáchl, ale tím se paradoxně zbavil gólmana a do prázdné branky otevřel skóre. Liberijský záložník se v české lize prosadil počtvrté.

    Těsně před pauzou se po střetu s Heidenreichem zranil Bah a do druhé půle ho nahradil Olayinka. Oscar byl po gólu nabuzený a ve 48. minutě se mohl prosadit znovu, Čtvrtečka však jeho hlavičku vyrazil. Krátce nato musel kvůli zranění střídat i další slávista Lingr stejně jako Heidenreich.

    V 64. minutě Severočeši nečekaně srovnali. Po chybě v hostující rozehrávce potáhl míč při brejku Fortelný, našel volného Mareše a ten ze strany s přehledem překonal gólmana Koláře. Připsal si 48. ligovou branku.

    V polovině druhé půle mohl Slavii vrátit vedení agilní Oscar, ale Čtvrtečka zasáhl. Trpišovský postupně poslal na trávník některé další opory a obhájce titulu stupňoval tlak. V 81. minutě si naskočil na centr Olayinka, ale znovu Teplice podržel Čtvrtečka a pomohl jim k bodu.

    Ohlasy:

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Víme, že Slavia hraje s Leicesterem, takže odhadnout sestavu bylo celkem složité. Ale ti, kteří dostanou šanci, se chtějí ukázat, Slavia má vyrovnaný kádr. Slavia určitě dominovala v držení míče, měla i víc šancí. Ale myslím, že jsme vzdorovali celkem zarputile. V prvním poločase jsme měli zajímavé věci, potom zahrozili hosté Traorém. V závěru první půle jsme měli dva špatné odkopy, potom takové zaváhání před bránou, možná někdo zaspal, jinak mohl být ofsajd. Oscar chtěl střílet z první, minul, Čtvrtečka reagoval jinak a byl z toho gól do šatny. To je vždy strašně ošemetné, navíc se Slavií. Na hráče jsem apeloval, ať jsou trpěliví. Že určitě jedna, možná dvě šance přijdou. Z jedné jsme dali gól, po zisku míče to Fortelný s Marešem dobře vyřešili a srovnali. Slavia to v závěru chtěla strhnout na svou stranu, ale my jsme to ubránili. Jsem rád za bod. Začátek jara byl celkem frustrující, doufám, že nám tahle vzpruha pomůže v dalších kolech."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Předpokládali jsme, že to bude boj. V první půli to byl hodně špatný výkon z naší strany. Ondra Lingr odehrál skvělý poločas, ale jinak se mi individuální výkony moc nelíbily. Když je tolik změn v sestavě, potřebujete lepší kombinaci a souhru. Ale my jsme ani nehráli moc v pohybu, hráli jsme pomalu. Je to málo na to zvládnout takovéhle venkovní utkání. Potom jsme dali šťastný gól, chvíli předtím jsme ještě neproměnili šanci, trefili jsme břevno. Na složitém hřišti a v nehezkém zápase jsme se trochu šťastně dostali do vedení, o které jsme ale bohužel po zbytečné chybě přišli. V druhé půli se výkon zlepšil, ale paradoxně jsme udělali chybu a z takové jediné střely inkasovali. Zbytek zápasu byl plný soubojů na obou stranách a pokusů dostat míč aspoň částečně pod kontrolu."

    FK Teplice – SK Slavia Praha 1:1 (0:1)

    Branky: 64. Mareš – 43. Oscar.
    Rozhodčí: Zelinka – Vodrážka, Hurych - Lerch (video).
    ŽK: Heidenreich, Vondrášek, Fortelný, Řezníček – Bah.
    Bez diváků.

    Teplice: Čtvrtečka – Vondrášek, Mazuch, Heidenreich (54. Gabriel), Černý – Jukl, Fortelný – Žitný (90.+3 T. Kučera), Trubač (54. Radosta), Moulis (77. Macej) – Mareš (77. Řezníček). Trenér: R. Kučera.

    Slavia: Kolář – Bah (46. Olayinka), Kúdela, Deli, Bořil – Hromada, Traoré (65. Stanciu) – Masopust, Beran (65. Provod), Oscar – Lingr (54. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.