<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    13. kolo | neděle 20/12/2020, 18:30 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slavia mohla nastoupit po zrušení karantény, kvůli níž nehrála středeční utkání ve Zlíně. Podle klubu i pražské hygieny byly testy devíti hráčů soukromou laboratoří na začátku týdne chybně vyhodnoceny jako pozitivní a kontrolní odběry ve čtvrtek měl celý tým negativní.

    "Červenobílí" začali podle očekávání aktivněji a brzy se ujali vedení. Stanciuovu střelu v páté minutě ještě Le Giang vyrazil, ale dvě minuty nato už inkasoval. Sima dostal dlouhý pas od Stanciua a technickou přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre. Devatenáctiletý Senegalec skóroval v pátém ligovém utkání po sobě.

    Ke konci poločasu se hosté zvedli a měli dvě šance. Bývalý slávista Necid však ve 43. minutě zbytečně zasekával a už v nastavení úvodního dějství zasáhl proti hlavičce vlastního spoluhráče domácí gólman Kolář.

    "Klokani" se i na startu druhé půle snažili hrát aktivně. V 51. minutě napřáhl z dálky Hronek a Kolář balon vyrazil na roh. V době, kdy hosté srovnali hru, inkasovali podruhé. Po Simově přihrávce se v 66. minutě dostal do úniku Provod a sám před Le Giangem nezaváhal.

    Bohemians se ihned vrátili zpět do zápasu. Do Vondrova centru se v 68. minutě položil Hronek a zblízka hlavou nedal Kolářovi šanci. Slavia inkasovala teprve čtvrtý gól v ligové sezoně.

    Domácím mohl vzápětí vrátit dvoubrankový náskok Stanciu, z hranice vápna ale těsně minul. V 71. minutě nastřelil hostující Köstl ve vápně ruku spoluhráče Vondry a sudí Franěk po přezkoumání situace u videa zrušil původně nařízenou penaltu.

    Bohemians až do konce bojovali o remízu, ale větší šanci na vyrovnání už neměli. Venku prohráli v lize pošesté za sebou. Slavia se naopak vítězně naladila na středeční šlágr a závěrečný zápas roku v Plzni.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Byl to náročný zápas tak, jak jsme čekali. Takový klasický s Bohemkou, hodně soubojový. Dobře jsme do zápasu vstoupili. Nejen že jsme měli první šanci, ale z druhé jsme dali gól. Nějakých 20 minut jsme hráli dobře, pak šel náš výkon dolů a hra se vyrovnala. Pak jsme si to udělali těžší tím, že jsme zaprvé nedali některé šance a zadruhé tím, že výkon z hlediska technických dovedností byl špatný. Poztráceli jsme hodně míčů a posílali soupeře do brejků. Jednu šanci Bohemka neproměnila. Pak se to v druhém poločase trochu zlepšilo a přidali jsme druhý gól. Pak jsme hned inkasovali ze situace, na kterou jsme se připravovali, a zápas byl nervózní až do konce. Pomohl nám zklidnit hru střídající Traoré. Jsme rádi za tři body, ale s výkonem nejsem spokojen. Měli jsme hrát líp v útočné fázi a dostali jsme zbytečný gól."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Jako tradičně jsme měli špatný vstup do zápasu. Byli jsme hodně pasivní a Slavia nás velmi brzy ztrestala. Ještě chvíli nám trvalo, než jsme se z toho oklepali. Teprve v závěru poločasu jsme byli schopni být nebezpeční. Šance Tomáše Necida byla stoprocentní. Ve druhém poločase jsme malinko zvýšili aktivitu. Brejky Slavie ale byly nebezpečné a podařilo se jim navýšit vedení. To se nakonec ukázalo jako rozhodující. Přestože jsme jednu branku vstřelili, k bodu to nestačilo. Měli jsme velkou motivaci, nejen ze sportovního hlediska tím, že je to derby. Ale i z pohledu zákulisí. To, co se dělo v týdnu, narušilo regulérnost ligy. Hodně nás to nažhavilo, bohužel se nám to nepodařilo přetavit ve sportovní výsledek na hřišti."

    SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)

    Branky: 7. Sima, 66. Provod - 68. Hronek.
    Rozhodčí: Franěk - Horák, Podaný - Machálek (video).
    ŽK: Provod, Masopust, Trpišovský (trenér) - Dostál.
    Bez diváků.

    Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Oscar (64. Traoré), Stanciu (77. Lingr) - Sima, Provod, Olayinka - Kuchta (90. Tecl). Trenér: Trpišovský.

    Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Bederka - Dostál (83. Schumacher), Jindřišek (90. Květ), Hronek, Vondra - Pulkrab, Necid (76. Osmančík), Vaníček (83. Nečas). Trenér: Klusáček.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.