<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    11. kolo | sobota 12/12/2020, 16:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    Bez karet


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Olomouc natáhla ligovou sérii neporazitelnosti na devět zápasů a v neúplné tabulce se posunula na třetí místo. Tepličtí naopak neprohráli ani druhý zápas pod novým trenérem Radimem Kučerou a jsou čtrnáctí s odstupem jednoho bodu od sestupového pásma.

    Už ve třetí minutě přišel pro domácí šok. Němeček si při snaze o rychlou rozehrávku nevšiml, že za ním stojí Yunis, který teplického gólmana tělem odstavil od balónu a pohodlně míč poslal míč do prázdné brány. Olomoucký útočník tak hned při prvním startu v sezoně skóroval.

    O šest minut později mohla Sigma vést o dvě branky, Hála však míč napálil do Němečka, který včas vyběhl. Vyrovnáno mohlo být ve 14. minutě, ale hlavičku Mareše zlikvidoval olomoucký brankář Mandous. Chvíli na to se do šance dostal opět Hála, ale trefil pouze Němečka.

    Po půlhodině hry mohl srovnat Mohlis, ale sám před Mandousem míč netrefil dobře. A olomoucký gólman se vytáhl i na konci prvního poločasu, kdy vyrazil Marešovu střelu z deseti metrů.

    Domácí si tak na vyrovnání museli počkat do druhého poločasu. V 57. minutě Trubač po rohovém kopu vystřelil, míč na hranici brankového území zachytil Mareš a prostřelil Mandouse. Rozhodčí sice nejprve signalizoval ofsajd, po poradě s videorozhodčím však branku uznal.

    V závěru zápasu nebyli Severočeši daleko od obratu. V 82. minutě totiž Vukadinovič střelou ze 14 metrů trefil břevno a v samotném závěru mohl rozhodnout Řezníček, do jeho střely ale včas skočil vracející se obránce Paulolo a míč srazil vedle brány.

    Ohlasy:

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Zaspali jsme začátek, minimálně prvních dvacet minut jsme byli horší. Zacloumal s námi ten laciný inkasovaný gól, Luďa (Němeček) udělal chybu, ale věřím, že se z ní poučí. Yunise se lekl, příště už si to bude hlídat. Pak nás ale udržel ve hře při dvou šancích soupeře, tam to chytnul parádně. Od dvacáté minuty a hlavně ve druhé půli už jsme hráli mnohem lépe, vyrovnali jsme a na konci jsme měli dvě šance na to jít do vedení. Bohužel jsme je nedali, ale myslím si, že remíza je celkově spravedlivá. Chceme se teď soustředit na zápas s Plzní, který nás v úterý čeká. Nemáme tam co ztratit, když budeme hrát jako v Boleslavi nebo dnes ve druhé půli, máme tam šanci uspět."

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Dali jsme první gól, ten začátek byl od nás velice dobrý. Yunis si šikovně počkal za brankářem a chytře mu míč vypíchnul. Dobře jsme presovali a měli jsme další dvě velké šance, které měl Martin Hála. Kdyby aspoň jednu z nich proměnil, vedení bychom už udrželi. Po inkasovaném gólu byly ale Teplice lepší, takže remízu bereme. Vnímáme sérii devíti zápasů bez porážky, ale mrzí nás, že jsme třikrát za sebou jen remizovali. Už v úterý nás čeká těžký zápas doma v Budějovicích a pokud ho nevyhrajeme, remízu z Teplic tím shodíme. Oproti zápasu s Příbramí jsem nasadil čtyři nové hráče a musím říci, že Yunis, Zahradníček, Sladký i Paulolo svou roli zvládli."

    FK Teplice – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

    Branky: 57. Mareš – 3. Yunis.
    Rozhodčí: Zelinka – Horák, Hrabovský – Adam (video).
    Bez karet.
    Bez diváků.

    Teplice: Němeček – Vondrášek, T. Kučera, Shejbal (46. Hošek), Černý – Jukl, Fortelný – Moulis (87. Kodad), Trubač (67. Řezníček), Radosta (67. Vukadinovič) – Mareš (90. Ljevakovič). Trenér: R. Kučera.

    Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Hála – Zahradníček (65. González), Greššák, Houska (65. Houska), Breite, Falta (90. Radek Látal) – Yunis (76. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.