<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo | sobota 05/12/2020, 14:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Bohemians nastoupili v lize po 10 dnech. Kvůli vysokému počtu nakažených koronavirem v týmu zamířil klub do karantény a duel s Jabloncem z minulého týdne byl odložen. Na domácí lavičku se vrátil trenér Luděk Klusáček, který naposledy mužstvu kvůli covidu-19 chyběl. Prvoligový debut si v brance vršovického celku odbyl Kouba.

    "Bylo vidět, že utkání nás nezastihlo v pohodě. Zdravotní peripetie s covidem a herní a tréninková pauza se projevily," řekl Klusáček na tiskové konferenci.

    "Klokani" přitom začali skvěle a v sedmé minutě se ujali vedení. Pulkrab z pravé strany našel Necida, který z hranice malého vápna zakončil do prázdné branky. "Za gól jsem samozřejmě rád, ale bylo by lepší, kdybychom vyhráli," uvedl Necid.

    Jednatřicetiletý útočník ve čtvrtém ligovém utkání po podzimním příchodu do Bohemians poprvé skóroval. V nejvyšší české soutěži se předtím naposledy trefil v říjnu 2017 v dresu Slavie. Potěšil tím desítky příznivců, kteří zápas sledovali na štaflích přes zídku naproti hlavní tribuně. Kvůli koronavirovým opatřením diváci do ochozů nesmí.

    V další šanci Bohemians hlavičkoval Hůlka po rohu nad. Pardubice Koubovu branku v úvodním dějství nejvýrazněji ohrozily v 33. minutě. Prosek však poslal míč hlavou těsně vedle. V závěru prvního poločasu měl velkou příležitost Necid, jenže jeho přízemní střelu z vápna Boháč bez problémů zastavil.

    Východočeši po změně stran přidali na aktivitě. Po hodině hry Huf v jasné šanci netrefil z šestnáctky branku. O tři minuty později už ale nezaváhal a po Hlavatého přihrávce prostřelil vyběhnutého Koubu. Jednadvacetiletý útočník vstřelil poslední tři branky Pardubic v lize. "David si dobře naběhl, udělal si skvělý oblouček. Nahrávka byla o to jednodušší. Výborně zakončil," řekl Hlavatý.

    Domácí gólman poté zastavil Ewertonovu přízemní střelu. Na opačné straně se po velkém závaru ve vápně netrefil Vaníček, následnou Necidovu ránu z voleje vychytal Boháč. "Dobře jsem to trefil, ale gólman udělal ještě lepší zákrok," prohlásil Necid.

    Na konci mohl Huf strhnout vedení na stranu hostů, jenže branku těsně minul. Východočeši venku v ligové sezoně nevyhráli čtvrtý z pěti zápasů. "Pardubice zlobily až do konce a mohli jsme i prohrát," přiznal Klusáček, jehož svěřence v úterý čeká dohrávka 9. kola v Jablonci.

    "O přestávce jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, že musíme být aktivnější a střílet. Druhý poločas jsme začali aktivně a bylo to znát, byli jsme lepším mužstvem. Měli jsme několik dobrých šancí a díky Davidu Hufovi jsme srovnali. Mohl dát tři góly. Musíme uznat, že i soupeř měl jednu tutovku. S bodem jsme spokojení," konstatoval pardubický trenér Jaroslav Novotný.

    Ohlasy:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Bylo vidět, že utkání nás nezastihlo v pohodě. Zdravotní peripetie s covidem a herní a tréninková pauza se projevily. Měli jsme výborný vstup, dostali jsme se do vedení. Možná jsme ho po standardních situacích mohli potvrdit, byly tam závary. Pardubice postupně přebíraly aktivitu, která vyvrcholila ve druhém poločase, v němž nás dostaly pod tlak. Nepodařilo se nám to otočit ani dvojím střídáním. Bohužel přišlo zasloužené vyrovnání v době, kdy byly Pardubice jasně lepší. Celé utkání jsme hráli na sílu, snažili jsme se využít naše přednosti. Ani šance v závěru nám nevyšla. Pardubice zlobily až do konce a mohli jsme i prohrát."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Bylo to specifické utkání. Bylo o tom, kdo je tady víc doma. V prvním poločase ovlivnila utkání naše chyba po vhazování, po níž jsme v sedmé minutě inkasovali. V první půli se nad námi vznášel stín špatného začátku, Bohemka byla aktivní. Nakonec se nám v prvním poločase podařilo hru srovnat. O přestávce jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, že musíme být aktivnější a střílet. Druhý poločas jsme začali aktivně a bylo to znát, byli jsme lepším mužstvem. Měli jsme několik dobrých šancí a díky Davidu Hufovi jsme srovnali. Mohl dát tři góly. Musíme uznat, že i soupeř měl jednu tutovku. S bodem jsme spokojení."

    Bohemians Praha 1905 – FK Pardubice 1:1 (1:0)

    Branky: 7. Necid – 63. Huf.
    Rozhodčí: Hrubeš – Paták, Batík – Berka (video).
    ŽK: Köstl, Necid, Hronek (všichni Bohemians).
    Bez diváků.

    Bohemians: Kouba – Köstl, Krch, Vondra – Hronek (82. Keita), Květ (68. Jindřišek), Novák (55. Nečas), Hůlka, Schumacher (82. Hašek) – Necid, Pulkrab (55. Vaníček). Trenér: Klusáček.

    Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Surzyn – Jeřábek – Tischler, Hlavatý (85. Čihák), Solil (90.+1 Cadu), Pfeifer (46. Ewerton) – Černý (33. Huf). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.