<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    9. kolo | sobota 28/11/2020, 16:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Karvinští, kteří předtím porazili Zlín třikrát za sebou při skóre 8:1, doma v lize nebodovali s "Ševci" vůbec poprvé po předchozích čtyřech výhrách. V tabulce jsou Slezané desátí.

    Zlín přijel do Karviné povzbuzen výhrou 1:0 nad Plzní z minulého týdne, kterou mu gólem zajistil Poznar. Dvaatřicetiletý útočník potvrdil dobrou formu i dnes. Odražený míč mu poslal hlavou do běhu Dramé, a i když byl Poznar tísněn dvěma protihráči, z hranice vápna zamířil po zemi přesně k pravé tyči. Trefil se po 35 sekundách a o 10 vteřin překonal dosavadní nejrychlejší gól této ligové sezony v podání slávisty Tecla.

    V deváté minutě se Poznar radoval znovu. Jiráčkův dlouhý pas do pokutového území posunul Dramé na nabíhajícího útočníka Zlína a ten obstřelil vyběhnuvšího Neumana. Dal svůj pátý gól v ligové sezoně.

    Ve 32. minutě mohl snížit Ostrák, který zhruba z 20 metrů trefil břevno. Gólman "Ševců" Dostál měl štěstí, že se poté míč odrazil od jeho těla do vzduchu a balon chytil. V závěru poločasu se neprosadil ani Ndefe, jehož ránu Dostál lapil.

    Trenér Karviné Jarábek zareagoval o přestávce dvojím střídáním, domácímu se ale dlouho nedařilo dostat se ke střele. Naopak mohli sami inkasovat v 57. minutě, Jiráček však jen trefil vracejícího se Šindeláře.

    V 73. minutě se už Karvinští radovali z gólu střídajícího Guby, což rozhodčí Orel potvrdil i po shlédnutí opakovaného záznamu. Domácí Papadopulos se však přiznal, že míč prodloužil hlavičkou on a ne hostující Buchta a sudí tak kvůli ofsajdu nakonec branku neuznal.

    V 80. minutě nesnížil ani Bartošák, který po nepřímém kopu z pokutového území trefil jen hráče ve zdi. V závěru utkání se v karvinském dresu dostal na hřišti Soufiane Dramé, bratranec francouzského útočníka Zlína Youby Dramého.

    Ohlasy:

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Velmi těžko se mi to hodnotí, bylo to podobné jako v před týdnem Olomouci. V deváté minutě prohráváme 0:2, to by se nám nemělo stávat. Není možné, že se dostane Poznar v první minutě sám za obranu a pohodlně si dojde ke gólu až do pokutového území. U druhého gólu jsme udělali podobnou chybu. Zlín se stáhl dozadu a hrál na brejky. Bohužel Ostrák trefil břevno a Ndefe nevyužil velkou šanci. O přestávce jsme poslali do útoku Tavarese a Gubu, ten tlak byl ale jen platonický, moc šancí jsme neměli. Guba dal sice gól, ale Michal Papadopulos se přiznal, že míč tečoval, což je obrovské gesto fair play. Je nejen vynikající, ale i čestný hráč a prostě cítil, že se musí přiznat. Já jen doufám, že se nám to taky někdy vrátí a soupeř se přizná k něčemu podobnému."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Dnes jsme vyhráli, protože umíme hrát dobře na brejky a situace gólově dohrát. Já vždy říkám, že je lepší dát vítězný gól v 90. minutě a ne na začátku, protože pak se o výhru strachujete. Pro nás to bylo obrovsky těžké utkání, v Karviné je spousta zkušených hráčů s výborným Papadopulosem na hrotu. Navíc všichni jejich hráči jsou herní, snaží se něco vymyslet. Navrhl bych Papimu (Papadopulosovi) cenu fair play, že se rozhodčímu přiznal, že míč na Gubu hlavou prodloužil on a ne náš hráč. Je to neobvyklý čin, který se u nás v Česku nevidí. Bude asi těžké ho obhajovat v kabině Karviné po tak vypjatém konci zápasu. Ale já Michala dobře znám z Baníku Ostrava jako mladého kluka a už v té době byl velice férový a čestný hráč."

    MFK Karviná - FC Fastav Zlín 0:2 (0:2)

    Branky: 1. a 9. Poznar.
    Rozhodčí: Orel - Blažej, Hájek - Dorušák (video).
    ŽK: Smrž - Hlinka, Procházka, Y. Dramé, Kolář.
    Bez diváků.

    Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik (46. Guba) - Smrž (46. Tavares) - Ostrák (86. S. Dramé), Herc (82. Haša), Qose, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Jarábek.

    Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Hlinka (90. Kolář), Jiráček - Y. Dramé (86. Janetzký), Poznar (88. Toutou), Čanturišvili. Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.