<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo | neděle 22/11/2020, 16:00 | Letná | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Plzeňští, kteří před reprezentační pauzou doma porazili Spartu 3:1, začali aktivněji a první velkou šanci si vytvořili v deváté minutě. Domácí podržel Dostál, který tváří v tvář vychytal Kopice i dorážejícího Limberského. Zlínský brankář později chytil také Ondráškovu střelu.

    Po půl hodině hry rozhodčí Denev nařídil pro Viktorii penaltu za ruku Simerského, ale po kontrole u videa ji odvolal. Domácí obránce si totiž horní končetinu sám nastřelil hlavou.

    "Ševci" ve 38. minutě z povedené akce otevřeli skóre. Jawo před brankou ideálně našel Poznara a ten se zblízka trefil proti bývalému týmu. Zlín před pauzou hrozil z brejků do rozhozené obrany soupeře, další Poznarovu ránu vyrazil gólman Hruška.

    Hned v úvodu druhého poločasu mohl po Čanturišviliho centru zvýšit na 2:0 Fantiš, ale hlavou o kousek minul. Plzeňští zahrozili až v 59. minutě, kdy Řezník vystřelil nad břevno, o chvíli později ho napodobil Ondrášek.

    Západočeši měli tlak a častěji drželi míč, domácí obrana však odolávala. Čtvrt hodiny před koncem pozorný Dostál konečky prstů vytáhnul na roh hlavičku střídajícího Beauguela. Kvůli ruce bývalého zlínského útočníka neplatila ani vyrovnávací branka Hejdy z poslední minuty.

    Zlín porazil Plzeň po sedmi ligových duelech a doma Viktorii zdolal poprvé od října 2008.

    Ohlasy:

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Plzeň nás přečíslovala v krajních prostorech, ale zase jsme měli dostatek hráčů v šestnáctce, dokázali jsme spoustu míčů vyhrát. Spoléhali jsme na to, že jim ujedeme a dáme gól. To se povedlo. Pak to bylo o tom, jestli jim utečeme ještě podruhé, nebo jestli to celé dokážeme odskákat, uhrát. Číhali jsme na šanci, mohla přijít několikrát, ale my jsme to nedohráli nebo nám to soupeř výborně přerušil. Rozhodl jeden gól, i sporné situace byly pro nás. Vítězství 1:0 nad Plzní je velice cenné a my si toho vážíme. Ale jsme samozřejmě nohama na zemi a už od zítra se budeme připravovat na další utkání v Karviné, které bude zase úplně jiné."

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Zápas byl o nasazení, pevné defenzivě soupeře, kterou se nám nepodařilo otevřít. Podle mě jsme měli slušný vstup, měli jsme tam jednu dobrou šanci. Jeden z momentů zápasu byl, když soupeř z ojedinělé šance, respektive pěkného kontru, skóroval. Do poločasu jsme se potřebovali uklidnit a připravit nějaké věci na druhou část. Ale vstup do druhého poločasu nebyl dobrý, také proto, že se tam do jedné možnosti dostali domácí. Neprosadili jsme se v ofenzivě a po těch 20 minutách jsme začali hrát trošku komplikovaněji, pomaleji. Těžisko hry jsme měli v prostorech, které nebyly nebezpečné, málo jsme centrovali, málo jsme tam dostávali finální vstupy. Soupeř si to dokázal ukorigovat. Snaha od chlapců byla, i v závěru se nám podařilo vstřelit nějaký šmudlák, ale dá se říct, že dneska nám nebylo souzeno ani remizovat. Šťastnější domácí to po dobrém defenzivním výkonu zvládli do vítězství."

    FC Fastav Zlín - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

    Branka: 38. Poznar.
    Rozhodčí: Denev - Nádvorník, Hájek - Petřík (video).
    ŽK: Alvir, Kayamba (oba Plzeň).
    Bez diváků.

    Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Hlinka, Jiráček - Jawo (89. Toutou), Poznar (79. Dramé), Čanturišvili (90.+3 Janetzký). Trenér: Páník.

    Plzeň: Hruška - Řezník (82. Káčer), Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (73. Alvir) - Ba Loua (82. Kovařík), Ondrášek (73. Beauguel), Kopic (62. Kayamba). Trenér: Guľa.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.