<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    6. kolo | sobota 03/10/2020, 16:30 | Městský stadion Opava | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 616 diváků (21 % z kapacity 7 550) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slezanům, do jejichž sestavy se vrátil veterán Zavadil, herně vyšel vstup do utkání. Velkou šanci hned v úvodu neproměnil Juřena, vzápětí po centru Texla z levé strany pálil Mondek, ale jeho ránu vytěsnil mimo tyče teplický brankář Grigar. Ten pak vytáhl nad břevno i ránu Zavadila z přímého kopu.

    Paradoxně to ale byli Severočeši, kteří otevřeli. Po centru Moulise se v deváté minutě na přední tyči uvolnil Mareš a hlavičkou překonal Fendricha. Hosté mohli krátce nato přidat druhou branku, jenže při sólovém úniku Vukadinoviče se opavský gólman vyznamenal a střelu teplického záložníka vyrazil.

    Pak si Mareš obhodil Večerku, jenže z dobré pozice bránu domácích minul. Po dalším rychlém brejku Teplic Žitný trefil jen boční síť. Poté po nákopu Fendricha míč propadl až k domácímu Juřenovi, který se ocitl sám před Grigarem, jeho střelu ale v pádu zastavil Kučera. Opavský útočník pak přiťukl balon Dedičovi a na brankové čáře na poslední chvíli zasáhl Mareček.

    Slezané nakonec srovnali poté, co rozhodčí Orel nařídil pokutový kop po ruce Černého, jenž nešťastně tečoval střelu Texla. Penaltu těsně před pauzou s přehledem proměnil domácí kapitán Žídek a srovnal.

    Krátce po změně stran Opava udeřila znovu. Mondek si v na startu 55. miuty míč navedl na osu hřiště, udělal dva kroky do vápna a povedenou střelou k tyči obrátil skóre.

    Šance si ale dál vytvářeli i Tepličtí. Didiba lehkovážně ztratil míč v rohu hřiště, Moulis poslal prudkou přihrávku Marešovi, jehož střelu v 64. minutě tečoval těsně vedle brány Večerka. Pak Moulis neuspěl ani tváří v tvář Fendrichovi, a když se do ideální palebné pozice dostal potřetí, dokázal jeho ránu zblokovat mimo tyče Didiba.

    Slezané v 83. minutě těsný náskok na chvíli navýšili, když Dordič ideální přihrávkou našel Helešice a ten skóroval. Sudí Orel ale po konzultaci s videorozhodčím branku zřejmě pro ofsajd odvolal. Opavští i tak už náskok udrželi.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Prvních pět minut bylo výborných, do zápasu jsme vstoupili skvěle. Měli jsme tři tutové šance, bohužel jsme je ale neproměnili. Přitom šlo o obrovské tutovky. Kdybychom dali gól, mohli jsme zápas rozhodnout už za pět minut. Poté jsme inkasovali a absolutně jsme vypadli z role. Psychicky to pro nás bylo těžké, protože jsme ještě nevyhráli. Přežili jsme šance soupeře a pak jsme dali gól. Druhý poločas byl strašně rozháraný, kazili jsme, ale nakonec jsme to urvali. Věřím, že tři body nám hodně pomohou."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Od začátku jsme tady cítili různé vlivy a tlaky, ale to tady musíte čekat. Kdo dělal fotbal, ten to zná. Poprali jsme se s tím dobře. Zbourala nás efektivita. Přečkali jsme dvě šance soupeře v úvodu utkání. Pak vedeme 1:0, můžeme dát druhý, třetí nebo čtvrtý gól. Měli jsme to dát, protože jsme věděli, že přijde nějaká penalta nebo trestňák. A přišlo to. Mohli jsme tady dát tolik gólů, že tahle prohra je pro mě jako pro trenéra obrovské zklamání a velké neštěstí."

    Slezský FC Opava – FK Teplice 2:1 (1:1)

    Branky: 45+3. Žídek (pen.), 55. Mondek – 9. Mareš.
    Rozhodčí: Orel – Kříž, Klupák – Franěk (video).
    ŽK: Žídek, Holík, Pikul – Černý, Grigar, Mareček, Knapík, Trubač.
    Diváci: 1616 (limit 2000).

    Opava: Fendrich – Didiba, Žídek, Večerka – Mondek (89. Harazim), Texl (68. Jan Řezníček), Holík (77. Dordič), Zavadil, Hrabina (46. Helešic) – Juřena (46. Pikul), Dedič. Trenér: Skácel.

    Teplice: Grigar – Černý, Heidenreich, Mareček, Shejbal – Vukadinovič (46. Knapík), Kučera, Trubač, Moulis – Žitný – Mareš. Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.