<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo | sobota 29/08/2020, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 000 diváků (25 % z kapacity 8 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Po opatrném začátku poprvé zahrozilo v osmé minutě Slovácko, Petrželovi sebral jasnou gólovou šanci na poslední chvíli přesným i čistým skluzem Považanec. Domácí nadějná situace povzbudila a Severočeši se takřka celý první poločas především bránili.

    V 25. minutě zahrozil na druhé straně z ojedinělé akce Kratochvíl, proti jeho nepřesné střele z hranice vápna ale brankář Nemrava zasahovat nemusel. Největší šanci úvodního dějství tak měl domácí Hofmann, jenž po Sadílkově centru z rohového kopu orazítkoval v 31. minutě hlavičkou tyč.

    I po pauze vstoupili na trávník aktivněji domácí a brzy se dočkali odměny. V 48. minutě si navedl míč do pokutového území Petržela, jehož pokus z úhlu ještě gólman Hrubý vyrazil, na následnou Ciciliovu dorážku hlavou do prázdné brány už ale dosáhnout nemohl. Jablonec inkasoval poprvé v novém ligovém ročníku.

    Komplikace pro domácí nastala v 62. minutě, kdy se zranil kapitán Daníček. Na hřišti ho nahradila staronová posila Hellebrand, jenž přišel v průběhu týdne na hostování ze Slavie. Jablonec směrem dopředu ožil, i tak se ale dlouho nemohl dostat do vážnější šance.

    Až v 79. minutě si postavil míč k přímému kopu střídající Chramosta a po šesti minutách na hřišti srovnal výstavní ránou z 20 metrů na 1:1. Devětadvacetiletý útočník skóroval v lize poprvé od zápasu se Spartou z loňského listopadu. V nastavení mohl ještě zvrátit skóre ve prospěch Slovácka Hellebrand, jeho technický pokus ale vytáhl Hrubý mimo tři tyče.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Přijde mi, že s Jabloncem hrajeme zápasy jak přes kopírák. V prvním poločase jsme byli lepší s výjimkou posledních 10 minut, ale bohužel jsme byli i nepřesní ve finální fázi. Náš výkon měl celkem slušné parametry, dobře jsme napadali. Některé věci jsme nedořešili do zdárného konce. V druhém poločase naše aktivita vyústila ve vedoucí gól, myslím, že zasloužený. Pak jsme se ale nepochopitelně zatáhli. Jablonec získával územní převahu a my jsme mu sami svými chybami dovolili vyrovnat. Branka jde asi i na stranu gólmana. Jako by se nám odchodem Daníčka narušila kompaktnost týmu. Remíza je vzhledem k vývoji málo, je to ztráta dvou bodů."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Čekali jsme těžké utkání, Slovácko hraje prakticky dva roky pohromadě. Vstoupili jsme do toho dobře, ale jen tři čtyři minuty. Pak jsme neudrželi míč, málo pohybu. V polovině první půle se to zase trochu vyrovnalo, dohráli jsme to do poločasu. Prvních pět minut druhé půle jsme čekali, lítalo nám to tam. Uděláme zbytečný roh, pak standardka a pak po centru dostaneme gól. Jako bychom na to čekali. Od 50. minuty nás najednou bylo plné hřiště, začali jsme hrát. Takhle aktivní bychom měli být. Dali jsme do hry Ladru, Chramostu s Jovovičem. Už jsme hráli vzadu na tři, už nám nic jiného nezbývalo. Vyrovnali jsme Chramostou, on ty standardky umí kopnout. Domácí měli v nastavení velkou šanci a tam nás podržel Vlasta Hrubý. Je to pro nás nesmírně cenný bod ze Slovácka jako každý rok. Tady se body vozit nebudou, takže my si ho ceníme. Máme ze dvou zápasů čtyři body, bereme je, ale chceme vyhrávat."

    1. FC Slovácko – FK Jablonec 1:1 (0:0)

    Branky: 48. Cicilia – 79. Chramosta.
    Rozhodčí: Pechanec – Horák, Pečenka – Marek (video).
    ŽK: Cicilia, Reinberk, Daníček, Havlík, Kohút – Hrubý, Holík, Kratochvíl.
    Diváci: 2000.

    Slovácko: Nemrava – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Divíšek (56. Kalabiška) – Petržela (82. Kohút), Sadílek (82. Kliment), Daníček (63. Hellebrand), Havlík, Navrátil – Cicilia. Trenér: Svědík.

    Jablonec: V. Hrubý – Holík (74. Jovovič), Martinec, Kubista, Podaný (74. Chramosta) – Hübschman, Považanec – Kratochvíl, R. Hrubý (65. Ladra), Zelený – Schranz (82. Jeřábek). Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.