<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | neděle 07/06/2020, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    V Edenu se hrál poslední ligový zápas, na který kvůli opatřením proti novému koronaviru mohlo jen 300 osob. Od pondělí se sportovních akcí bude moci účastnit 500 lidí. Červenobílí proti Plzni přišli o podporu fanoušků, pár desítek příznivců se aspoň sešlo před branami stadionu a jejich chorály doléhaly až na hřiště. V druhé půli domácí vlajkonoši odpálili dýmovnici a na chvíli tím zahalili část hlediště.

    Slavii se do sestavy vrátili uzdravení defenzivní záložníci Ševčík s Holešem, Plzeň pak nastoupila v očekávaném složení. Pražané začali aktivněji a vysokým presinkem nepouštěli Viktorii k její kombinační hře.

    V úvodu těsně nedosáhl na míč skluzující Tecl, v osmé minutě ze strany vypálil Bořil nad. Po čtvrthodině Coufal vysunul Tecla. Bývalý hráč Plzně vrátil míč pod sebe a Stanciuovu střelu mířící do branky odvrátil Řezník.

    Ve 24. minutě měli červenobílí další šanci, tentokrát mířil těsně nad Provod, který je plzeňským odchovancem. Hosté ve druhé části první půle srovnali krok a v 36. minutě zahrozili, Čermákova technická rána však skončila těsně vedle.

    Za necelých pět minut mohl jít sám na Koláře hostující Kovařík, který si však špatně zpracoval míč. Těsně před pauzou zachránil Západočechy brankář Hruška, když zblízka vychytal Masopusta.

    V druhé půli jako první zahrozila Plzeň, Beauguelův volej ale zblokoval domácí obránce. Na druhé straně domácí nepotrestali zmatky v hostující obraně a v 58. minutě se v obrovské šanci neprosadil ani Stanciu, jenž zblízka trefil jen Hrušku. Vedle měl přitom úplně volného Masopusta.

    V 67. minutě sehráli hosté rychlé brejk a po Řezníkově centru hlavičkoval těsně vedle Čermák. V 78. minutě těsně nedosáhl na centr Tecl. Hosté vzhledem k osmibodové ztrátě v tabulce potřebovali zvítězit, ale k žádnému velkému závěrečnému tlaku se nedostali. Plzeňští na stadionu Slavie bodovali po předchozích šesti porážkách za sebou.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Myslím, že to byl kvalitní zápas, po dlouhé době to bylo mezi prvním a druhým týmem fakt o fotbale. Byla tam spousta kombinačních akcí, hrálo se i spoustu čistého času. Takže dobrý zápas, na druhou stranu bez toho nejdůležitějšího, což jsou góly. Z naší strany ten výkon byl velmi dobrý. Škoda, že jsme nějakou šanci nedotáhli do gólu. Plzeň potvrdila kvalitu z minulých zápasů, proto si vážíme, jak jsme to odehráli a do kolika možností jsme se dostali. Pro nás je to o to cennější, o kolik hráčů jsme v zimě přišli. Že jsme se v takovém zápase dokázali přiblížit, navázat a i předčít některé výkony z podzimu. Kdybychom měli více klidu, mohli jsme vyhrát. Dnes jsme k tomu měli blíž, byli jsme nebezpečnější. Mrzí nás, že jsme nevyhráli, mohli jsme náskok ještě navýšit. Jsou tam pozitiva, máme třeba lepší vzájemný zápas. Ale cítíme, že kromě vstřelení gólu výkonu nic nechybělo. Takže pocity jsou smíšené."

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Vstup do zápasu byl silnější ze strany soupeře. Slavia byla agresivní, pro nás bylo podstatné, že jsme to ustáli v defenzivě. V první části nám chybělo trochu více odvahy, rizika v té ofenzivní části. Přes poločas se kluci uklidnili a druhý poločas byl z naší strany lepší, i když neříkám úplně top. Měli jsme o mnoho lepší vstup do druhého poločasu, bohužel jsme standardku, propadnuté a odražené míče nedotáhli do konce, což si takovýhle zápas vyžaduje. Rozhodují detaily. Na druhou stranu bylo podstatné, že jsme byli pracovití, kompaktní. Musíme bod akceptovat, stál proti nám velmi, velmi kvalitní soupeř. Myslím, že soutěž je stále otevřená, stále zbývá strašně moc zápasů. Je super, že i ostatní týmy mají formu. Věřím, že to ještě bude boj."

    SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 0:0

    Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel - Marek (video).
    ŽK: Provod, Bořil - Hejda, Řezník, Kopic, Chorý.
    Bez diváků.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Ševčík, Holeš (90. Frydrych) - Masopust (87. Hellebrand), Stanciu, Provod - Tecl (87. Musa). Trenér: Trpišovský.

    Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák - Kayamba (90. Havel), Beauguel (90. Chorý), Kovařík (71. Kopic). Trenér: Guľa.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.