<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    28. kolo, Základní část | neděle 07/06/2020, 15:00 | Městský stadion Opava | O2 TV Fotbal

    Góly


    Karty

    Bez karet


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Po opatrném úvodu byli blízko úvodnímu gólu hosté. Opavští vyřešili špatně autové vhazování, po rychlé akci Dvořáka, Jurečky a Sadílka postupoval Navrátil z ostrého úhlu sám na Fendricha, ale gólman Slezanů ho vychytal. Následně se před bránou Slovácka srazili opavský obránce Rychlý s brankářem Trmalem a oba po tvrdém střetu museli v 18. minutě střídat.

    A pak už se měnilo skóre. Kalabiška poslal "malou domů" právě střídajícímu gólmanovi Porcalovi, ten při odkopu trefil napadajícího Železníka, jenž z ostrého úhlu poslal míč do sítě. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno poté, co Jurečka střelou z otočky napálil balon do tyče a Sadílkova pohotová dorážka zblízka skončila nad břevnem.

    Sadílek poté zblízka hlavičkoval těsně vedle tyče a na opačné straně Porcal zlikvidoval velkou šanci Železníka, kterého průnikovou přihrávkou vyslal Dordič. Slovácko přidalo na aktivitě, v závěru první půle se sám před Fendrichem ocitl Petržela, ale opavský gólman si připsal další úspěšný zákrok.

    Tým z Uherského Hradiště rozjel slibně i druhou půli. Po prudkém centru Kalabišky na brankové čáře zastavil umístěnou hlavičku Zajíce domácí gólman Fendrich a dorážka Kohúta byla zblokována na roh. Po něm hlavičkoval Reinberk, jenže Fendrich byl opět na místě. Slovácko tlačilo dál a Navrátil pálil zpoza vápna nad břevno.

    Hosté se dočkali v 64. minutě. Kohút poslal z levé strany centr na Petrželu a ten zamířil k tyči mimo dosah Fendricha. Tempo hry v závěru značně opadlo, v nastavení přece jenom mohl výhru Slovácka zařídit Kalabiška, svou hlavičku ale nasměroval přímo do míst, kde číhal připravený Fendrich. Opava tak doma v lize potřetí za sebou se Slováckem remizovala.

    Ohlasy

    Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Z různých důvodů jsme těžko skládali sestavu. Ať už to byly karetní důvody či zdravotní potíže. Někteří hráči hráli se sebezapřením, ale utkání se nám vůbec nepovedlo. Slovácko bylo lepším a fotbalovějším týmem. Vedli jsme, ale pak jsme hráli z bloku a soupeř měl spoustu šancí. Podržel nás Vilda Fendrich a utkání jsme dohráli do remízového konce také s přispěním štěstí. V konečné fázi může mít cenu zlata."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Z výsledku jsem zklamaný, protože v prvním i druhém poločase jsme si vytvořili dostatek šancí, kterými jsme mohli zápas rozhodnout. O jeho osudu rozhodla naše nemohoucnost v útočné fázi a nesmyslná chyba Porcala. Zápas by vypadal jinak, kdyby ji neudělal. Řekl jsem mu, ať si na to dá pozor. Pro mě je to hrubá nedisciplínovanost, že si toto dovolí v takovém zápase, když ví, že se na góly nadřeme. Druhou věcí jsou šance, jaké měli Sadílek, Kohút či Petržela s Jurečkou. Pokud chceme hrát v tabulce výše, musíme je proměňovat. Ztratili jsme tady dva body."

    SFC Opava - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

    Branky: 21. Železník - 64. Petržela.
    Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock.
    Bez karet.
    Diváci: 126.

    Opava: Fendrich - Harazim, Rychlý (19. Hošek), Hnaníček, Helešic (46. Hrabina) - Sus, Souček (60. Řezníček), Zavadil, Dordič (60. Zapalač) - Texl - Železník (67. Schaffartzik). Trenér: Balcárek.

    Slovácko: Trmal (17. Porcal) - Kalabiška, Daníček, Divíšek, Reinberk (85. Mareček) - Petržela (73. Juroška), Sadílek, Havlík, Jurečka (46. Kohút), Navrátil - Dvořák (46. Zajíc). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.