<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    26. kolo, Základní část | neděle 31/05/2020, 16:00 | Ďolíček | ČT sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Bohemians se opět mohli spolehnout na podporu fanoušků, kteří se vešli do povolené kvóty 300 lidí. Část příznivců sledovala zápas přes zídku naproti hlavní tribuně a vyzývala diváky na stadionu ke skandování. Zpoza Ďolíčku se občas ozvali i hostující fanoušci.

    První větší šanci měl domácí záložník Vacek, jehož střelu před šestnáctkou tečoval Mészáros vedle branky. V další příležitosti "Klokanů" hlavičkoval Bederka po rohu mimo tři tyče.

    V 29. minutě se Pražané ujali vedení po krásné akci. Na Bartkův centr do vápna si naběhl Schumacher, který se trefil z první a "koníčkem" přeloboval Drobného. Pro německého obránce či záložníka šlo ve 33. ligovém utkání o premiérový gól v soutěži.

    O osm minut minut později se Schumacher vyhnul Schranzovi, naběhl si do šestnáctky a přihrál Vodhánělovi, který zakončením k tyči nedal Drobnému šanci. Třetí trefu domácích mohl po nabídce Pulkraba přidat Hronek, který ve velké šanci přestřelil.

    Necelé dvě minuty po změně stran uviděl Sivok za faul na Vodháněla od sudího Berky druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. Kapitán Jihočechů byl vyloučen podruhé v ligovém ročníku, čímž se vyrovnal teplickému Kodešovi.

    Vršovický celek zužitkoval přesilovku v 55. minutě. Hůlka poslal balon za hostující obranu na Bartka, jehož střílenou přihrávku usměrnil do sítě Pulkrab.

    I České Budějovice se osmělily, jenže Schranz zamířil mimo branku. Nakonec se dočkal v 76. minutě, kdy se výstavní střelou z dálky trefil do "šibenice". Dynamo skórovalo po třech kolech. Ve třetí minutě nastavení snížil zblízka Táborský, ale na vybojování remízy nezbyl hostům čas.

    Bohemians potvrdili domácí formu. V ligové sezoně prohráli v Ďolíčku jediný z 13 zápasů a získali tam 28 z celkových 33 bodů. Doma v lize nepodlehli Českým Budějovicím popáté v řadě. Celkově Pražané prohráli jediné z posledních sedmi kol. Oba celky potvrdily, že ve vzájemných ligových utkáních padá hodně branek. V posledních osmi jich bylo 31.

    Ohlasy

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Myslím si, že prvních 55 až 60 minut bylo velmi slušných a dostali jsme se do tříbrankového vedení. Narušilo nám to vyloučení Sivoka, kdy jsme si trošku poslední půlhodinou zkazili dojem, už nás to trošku ukolébalo do pomala a přestali jsme hrát. Ale získali jsme tři body, které jsou důležité. Vážím si toho, že vyhrát doma dva zápasy po sobě není nikdy jednoduché a díky tomu jsme se posunuli v tabulce bodově někam jinam. Budeme se prát dál."

    David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Obrovské zklamání, protože nám výsledky pořád umožňovaly poprat se i o horní patra. Bavili jsme o tom s kluky. Musím říct, že v první půli to pro nás pro všechny bylo velké zklamání, protože jsme působili matně. Neviděl jsem tam od týmu touhu, elán, že by tam chtěl s výsledkem něco udělat. Bohemce jsme to hrozně usnadnili a vůlí a zarputilostí nám dělala problémy. Nechali jsme si dát dva góly, bohužel jsme branku soupeře neohrozili. Směrem dopředu toho bylo hrozně málo. Do druhého poločasu jsme udělali změnu. Chtěli jsme tu hru oživit, věřili jsme pořád, že s tím stavem můžeme něco udělat. Bohužel hned na začátku druhé půle přišlo vyloučení. Za druhý poločas v deseti musím kluky pochválit, protože makali tak, jak jsme měli makat od začátku. Asi to z nich spadlo, a pak tam dřeli jeden za druhého. Nakonec jsme uhráli v deseti lepší výsledek než v jedenácti. Kdybychom takto makali v jedenácti, mohl být výsledek úplně jiný."

    Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (2:0)

    Branky: 29. Schumacher, 37. Vodháněl, 55. Pulkrab - 76. Schranz, 90.+3 Táborský.
    Rozhodčí: Berka - Vlček, Flimmel - Hocek (video).
    ŽK: Pulkrab - Ledecký, Sivok, Čavoš.
    ČK: 47. Sivok.
    Diváci: 140.

    Bohemians: Valeš - Köstl, Bederka, Hůlka - Bartek, Hronek (63. Vaníček), Vacek (58. Květ), Jindřišek, Schumacher (77. Dostál) - Pulkrab (57. Puškáč), Vodháněl (76. Mosquera). Trenér: Klusáček.

    Č. Budějovice: Drobný - Kopečný, Havel, Sivok, Novák (66. Kladrubský) - Čavoš (76. Táborský), Havelka - Mészáros (46. Šulc), Brandner, Schranz - Ledecký (50. Talovjerov). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.