<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | sobota 15/02/2020, 14:30 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 247 diváků (13 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Olomouc vstoupila do zápasu velmi aktivně a už v páté minutě otevřela skóre. Sladký nacentroval z pravé strany a nabíhající Juliš prostřelil Grigara. Pětadvacetiletý útočník se v lize trefil skoro po třech letech a v prvním soutěžním utkání za Sigmu.

    Domácí po inkasovaném gólu přidali a v polovině úvodního dějství se marně dožadovali penalty. O chvíli později podruhé udeřili Hanáci. Chytilovu šanci ještě zneškodnil Grigar, na Houskovu dorážku už ale nemohl dosáhnout. Hostující záložník skóroval poprvé v ligové sezoně.

    Severočeši mohli snížit v 41. minutě, ale Řezníček v pozici na penaltě jen napálil padajícího obránce. Na druhé straně nejprve Juliš hlavičkou nepřekonal Grigara, ale už v nastavení první půle si spravil chuť a s přehledem zakončil brejk dvou na jednoho. Hostující útočník dal poprvé v lize v jednom utkání dva góly.

    Sigma teprve podruhé v tomto ročníku nejvyšší soutěže skórovala třikrát v jednom zápase, zato Severočeši dali vzpomenout na 15. kolo, kdy doma s Českými Budějovicemi rovněž prohráli první půli 0:3.

    Po změně stran se Teplice zlepšily, ale nedařilo se jim ve finální fázi. V 52. minutě Žitný ve velké šanci zblízka z voleje přestřelil. Na opačné straně minul Houska.

    Teplicím pomohla střídání a závěr ještě trochu zdramatizovaly. V 79. minutě se po centru na zadní tyči prosadil Vondrášek. Na rozdíl jedné branky mohl snížit další střídající hráč Trubač, ale sám před Mandousem selhal. Neprosadil se ani Vondrášek, jehož hlavička se otřela o tyč. Olomouc v lize bodovala s Teplicemi poosmé za sebou.

    Ohlasy

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "To, co jsme předvedli první poločas, nemělo s fotbalem nic společného. Po naší podle mě vyvedené přípravě by mě ani ve snu nenapadlo, co předvedeme první poločas. Už samotný vstup do utkání byl slabý. Olomouc měla v prvních třech minutách dva náznaky a pak nám v páté minutě dala gól. My jsme na to nedokázali reagovat, i když v kádru máme sedm nebo osm hráčů kolem 30 let. Naše pohybová kultura během prvního poločasu byla naprosto žalostná. Troufám si tvrdit, že to celé bylo jen o pohybu. Neudrželi jsme míč, soupeř byl živější a pohyblivější. Nejvíc mě mrzelo, že když jsme prohrávali 0:2 a chtěli jsme udělat nějaké změny, tak nějakými netaktickými kroky jsme si nechali dát gól v nastavení první půle. Myslím, že tento gól rozhodl utkání. Za stavu 0:2 bychom se třeba mohli o něco pokusit, ale 0:3 pro nás byla rána. V 50. minutě jsme neproměnili šanci Žitným, ještě jsme se mohli za stavu 1:3 nadechnout. Ale byla to daň za to, co jsme si dovolili předvést první poločas."

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Před zápasem jsme věděli, jak bude pro oba týmy dnešek důležitý. Nám se povedlo velmi dobře do zápasu vstoupit. Hned na začátku jsme měli šanci, dali jsme gól. Myslím si, že celý první poločas byl z naší strany dobrý, s ním panuje velká spokojenost. Navázali jsme na zimní přípravu, kdy se nám dařilo, hráli jsme kvalitní fotbal a to se promítlo do dnešního zápasu. Velice dobře jsme kombinovali, dostávali jsme se do šancí. Soupeř měl jednu velkou šanci ke konci prvního poločasu, musím říct, že při nás stálo štěstí. My jsme jednu velkou příležitost zahodili, když se hlavou netrefil Juliš. Druhou půli jsme bohužel začali špatně. Kluci možná byli pod myšlenkou, že vedeme 3:0 a nic už se nemůže stát. Stáhli jsme se, soupeř nás začal přečíslovat, hrozil hlavně po naší levé straně. Nehráli jsme kvalitně dopředu a dostávali jsme se pod tlak. Utkání jsme ale nakonec zvládli a jsme moc rádi za tři body, které si odvážíme."

    FK Teplice - SK Sigma Olomouc 1:3 (0:3)

    Branky: 79. Vondrášek - 5. a 45.+1 Juliš, 27. Houska.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler.
    ŽK: Hyčka - Juliš, Sladký, Mandous.
    Diváci: 2247.

    Teplice: Grigar - Knapík (81. Trubač), Čmovš, Shejbal - Hyčka, Mareček, Kučera, P. Mareš - Žitný (70. Vondrášek) - J. Mareš, Řezníček (46. Moulis). Trenér: Hejkal.

    Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála (73. Zahradníček), Greššák, Houska, Chytil (90.+1 Yunis), Falta - Juliš (84. Kerbr). Trenér: Radoslav Látal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.