<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    19. kolo, Základní část | neděle 08/12/2019, 17:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 9 573 diváků (52 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Na obou stranách došlo oproti minulému kolu k jediné změně. Pozice levého obránce připadla místo nemocného Hanouska kapitánu Frýdkovi, jehož v záloze nahradil Plavšič. Středočeši zase nastoupili na hrotu pouze s Komličenkem. Jeho tradiční parťák v útoku Mešanovič, který v prvním vzájemném duelu v ročníku rozhodl hattrickem o výhře svého týmu 4:3, proseděl zápas na lavičce. V základu se objevil Fulnek.

    Spartě se výborně povedl začátek utkání a po dvou krásných střelách zpoza vápna vedla v osmé minutě 2:0. Nejprve se po necelých dvou minutách prosadil obránce Sáček, který se zbavil Matějovského a přesně zamířil k tyči. Pro Sáčka šlo o první trefu v ligové sezoně. Na něj navázal Hašek, jehož střela pomocí odrazu od břevna skončila v síti.

    Letenští byli nadále při chuti, jenže Hložkova hlavička po Plavšičově centru skončila vedle a Haškovo zakončení v krkolomné pozici zblokoval stoper Tatajev.

    Středočeši snížili v 26. minutě. Komličenko vyhrál vzdušný souboj s Mandjeckem, Bucha přihrál do otevřené sparťanské obrany na naběhnutého Budínského, který úspěšně přehodil gólmana Heču.

    V 35. minutě si Komličenko obhodil Mandjecka a šel sám na Heču, který však ve svém 150. ligovém startu odmítl srovnání. K dorážce se dostal Fulnek, jenže Mandjeck zabránil míči v cestě do branky. Poté se znovu prosadil Hašek, ale akci předcházel ofsajd.

    Dvoubrankový náskok mohl Pražanům vrátit po přestávce po Kangově skvěle načasované přihrávce Hložek, jenž tváří v tvář Stejskalovi minul. A tak Mladá Boleslav srovnala. Bucha odebral Krejčího o míč a pokořil Heču střelou k tyči.

    Jenže za minutu a půl si Sparta vzala vedení zpátky. Další povedenou střelou zpoza vápna se prosadil Kanga, který 10. gólem v ligové sezoně dohnal v čele tabulky nejlepších střelců Komličenka a plzeňského Krmenčíka.

    V 71. minutě přidali sparťané čtvrtý zásah. Sparťanskou přihrávku Matějovský nechtěně srazil na naběhnutého Plavšiče, který vybídl ke skórování Tetteha.

    Konečné skóre stanovil Hubínek, který si hlavou srazil Kangův centr do vlastní sítě. Pět branek nastřílela Sparta v nejvyšší soutěži poprvé od května 2016, kdy díky rekordním pěti trefám Lafaty rozstříleli Jihlavu 5:0. V 84. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Komličenko.

    Pražané zdolali v lize Mladou Boleslav po dvou zápasech a doma jí nepodlehli poosmé v řadě. Potřetí za sebou ji na Letné porazili tříbrankovým rozdílem. Středočeši potvrdili, že se jim venku nedaří. V devíti venkovních duelech ligové sezony vyhráli pouze jednou.

    Ohlasy

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Možná dneska dílčí uspokojení z toho, že jsme zvládli ten zápas. Pro nás to byla velká motivace. Třetí místo s takovým odstupem na Slavii a s poměrně pořád velkým odstupem na Plzeň není úplně spokojenost, protože to musíme hodnotit komplexně. V průběhu sezony je teď světlejší chvilka, kdy se pomalu zlepšujeme a šplháme nahoru. Dneska se hrálo poměrně o dost. Měli jsme to tak i postavené, boj o třetí místo, obrovská vyrovnanost až do toho sedmého. Moc nám záleželo na tom, abychom tohle utkání zvládli. Kluci k tomu tak přistoupili. Byť jsme soupeři dovolili vyrovnat a sami jsme si to utkání ztížili, tak si myslím, že jsme dneska zaslouženě brali tři body."

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Chci pogratulovat domácím, protože v nadprůměrném a vynikajícím ligovém utkání nás zaslouženě porazili. Přestože jsme chvílemi drželi krok, tak v rozhodujících chvílích ukázala Sparta kvalitu. Myslím si, že ani my jsme neudělali ostudu, i když výsledek není příznivý, a že jsme přispěli nějakou měrou k utkání, které, stejně jako naše domácí výhra 4:3, bylo na české poměry oslavou fotbalu. Krásné branky od domácích. Musíme se v některých věcech zlepšit. Nemyslím, že by byl začátek prospaný, ale nešťastný. Když vám to takhle krásně trefí dvakrát do šibenice, nevím, jestli se dá říct, že jsme začátek prospali."

    AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 5:2 (2:1)

    Branky: 2. Sáček, 8. Hašek, 54. Kanga, 71. Tetteh, 80. vlastní Hubínek – 26. Budínský, 53. Bucha.
    Rozhodčí: Rejžek - Kubr, Dresler - Lerch (video).
    ŽK: Krejčí, Hložek – Pudil, Komličenko, Matějovský, Ladra, Tatajev.
    ČK: 84. Komličenko.
    Diváci: 9573.

    Sparta: Heča - Sáček, Mandjeck, Lischka, Frýdek - Plavšič (87. Vindheim), Hašek (61. Trávník), Kanga, Krejčí, Hložek - Tetteh (73. Kozák). ‬Trenér: Jílek.

    M. Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Túlio - Budínský, Hubínek, Bucha (66. Jiří Klíma), Matějovský (87. Křapka), Fulnek (66. Ladra) - Komličenko. Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.