<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | neděle 29/09/2019, 18:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 536 diváků (99 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Zápas ve 46. minutě rozhodl Michael Krmenčík po velké chybě obránce Davida Lischky, další dvě branky Viktorie nebyly uznány kvůli útočným faulům.

    Svěřenci Pavla Vrby prodloužili vítěznou ligovou sérii na pět utkání. Plzeňští doma s pražským rivalem neprohráli v devátém duelu nejvyšší soutěže po sobě a z toho posedmé zvítězili. Sparťané nenapravili minulou porážku 0:3 v derby se Slavií.

    Plzeňští z úvodní aktivity vytěžili jen Procházkovu nepřesnou střelu. První velkou šanci si domácí vytvořili ve 22. minutě, kdy Kovařík našel přesným centrem Kopice a jeho ránu brankář Heča vytáhnul na boční síť. Chvíli nato Západočeši dostali míč do sítě, gól však neplatil kvůli útočnému faulu Řezníka.

    Na druhé straně postupoval na branku Sáček, ale Limberský mu na poslední chvíli skluzem vypíchnul míč. Ve 32. minutě pak Kangovu střelu z úhlu vyrazil Hruška a plzeňskou branku po chvilce Hložek minul hlavou.

    Viktorii dokonale vyšel vstup do druhého poločasu. Už po čtrnácti vteřinách stoper Lischka nepovedenou "malou domů" nahrál přímo volnému Krmenčíkovi a plzeňský útočník tvrdou ranou otevřel skóre. Krmenčík jubilejním 50. ligovým gólem v kariéře oslavil sobotní narození dcery.

    Sparta si vytvořila několik náznaků. Do zakončení se dostal Kozák, ale zblízka neprostřelil vyběhnutého Hrušku. V 69. minutě se Krmenčík trefil podruhé, jenže radost vyprodaného plzeňského stadionu netrvala dlouho. Rozhodčí Pechanec totiž po přezkoumání situace u videa branku neuznal kvůli Krmenčíkovu útočnému faulu na Lischku.

    Domácí si ve zbytku utkání těsný náskok kontrolovali a Spartu do hry příliš nepouštěli. V 85. minutě ještě udržel naději hostů na bodový zisk brankář Heča, jenž na čáře vykopnul patičku střídajícího Chorého.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "První poločas byl velice slušný, fotbalový. Bohužel jsme ve finální fázi nedohráli některé situace, které byly zajímavé. Zápas byl pak ovlivněn první minutou druhého poločasu, kdy jsme se dostali do vedení. Jestliže někdo v takhle velkém zápase udělá takhle hrubou chybu, je to klíčové. Pak už to byl spíš boj než fotbal. Pro nás je důležité, že jsme uhráli tři body. Vytvořili jsme si velice zajímavé postavení do dalších bojů v lize. Je úžasné, že Plzeň se snaží hrát každý rok o nejvyšší příčky. Doufám, že to tak bude až do konce sezony. Vždy říkám, že když hrajete s top mužstvy v lize, je to takové pohárové utkání. Každý může říkat, že Sparta je osmá, ale má kvalitu. Ona se dostává do té situace tím, co ukázala i dnes - chybami, které je sráží dolů. Jsou připraveni velmi dobře, hrají zajímavý fotbal. Trenér Jílek to má strašně těžké, za spoustu věcí nemůže. Doplácí na hrubé individuální chyby hráčů."

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Chyba Davida Lischky pro nás byla hodně citelná. Celá obranná čtveřice pracovala dobře, o to větší škoda, že takováhle chyba rozhodla o utkání. O to bolestivější, že to není poprvé. Ale nemůžeme vše házet na Davida. Odehrál dobré utkání, ale byl u zásadního okamžiku. Pak se změnil obraz hry, Plzeň se v tu chvíli hodně zatáhla a hrála z hlubšího bloku. Toho prostoru na prosazení tam tolik nebylo. Náběhů jsme měli docela dost, ale scházela nám kvalita, hlavně po zisku míče v prvním poločase. Měli jsme tři čtyři situace, které jsme měli vyřešit minimálně do ohrožení branky soupeře. Ale nemyslím, že bychom tu odehráli špatný zápas. Nemyslím si, že by na mužstvu ležela deka. Po derby, které se nám výsledkově vůbec nepovedlo, byla před dnešním zápasem atmosféra v týmu velmi dobrá. Cítil jsem velké odhodlání. Vyjma prvních 15 minut, kdy nás Plzeň zatlačila, jsme byli po zbytek utkání aktivnější. Na hřišti jsem rozdíl 12 bodů neviděl, bylo to utkání vyrovnaných týmů. Ale rozhodují individuální chyby, které jsme bohužel v derby i dnes udělali my."

    FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

    Branka: 46. Krmenčík.
    Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Flimmel - Berka (video).
    ŽK: Brabec, Chorý - Trávník, Plavšič, Graiciar.
    Diváci: 11.536 (vyprodáno).

    Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka (90. Pernica) - Kopic, Hořava (90. Beauguel), Kovařík - Krmenčík (83. Chorý). Trenér: Vrba.

    Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Hložek (69. Graiciar), Hašek (77. Juliš), Kanga, Trávník, Plavšič - Kozák. Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.