<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | neděle 22/09/2019, 15:30 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 324 diváků (86 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Po půl minutě vypálil Komličenko z vápna po Mešanovičově příklepu vedle branky. V šesté minutě otevřel Tatajev hlavičkou skóre, když si naběhl na Matějovského rohový kop.

    Ve 12. minutě vytáhl Kuzmanovičovu střelu pod břevno na roh Stejskal, který v domácí brance nahradil poprvé v ligové sezoně Šedu. Ihned po rohu vyrazili mladoboleslavští hráči do přečíslení čtyři na dva, které Mešanovič vyřešil pouze střelou do brankáře Budinského.

    O šest minut později hlavičkoval Kuzmanovič po centru na zadní tyč těsně vedle branky. Srbský útočník si vzápětí vytvořil další šanci a jeho střelu před šestnáctkou vytěsnil Stejskal na roh.

    Na druhé straně propásli možnost navýšení náskoku Matějovský, do jehož zakončení se včas vložil Fillo, a chvíli po něm Komličenko, jenž po přímém kopu Matějovského orazítkoval hlavou břevno.

    Baníku se podařilo dostat míč za Stejskala hned po změně stran, kvůli ofsajdu však Kuzmanovičova dorážka neplatila. Hostům nakonec nevyšel ani začátek druhého poločasu, když v 49. minutě po Matějovského přistrčení vypálil Hubínek dělovku před vápnem přesně k tyči a zvýšil na 2:0. Mladá Boleslav se díky 23 vstřeleným brankám pyšní nejlepší ofenzivou ze všech týmů. Budinský si poté poradil s Mešanovičovou střelou z úhlu.

    Po více než hodině hry vyrazil Stejskal na roh Fleišmanův centr z přímého kopu. V 68. minutě obdržel nejlepší střelec soutěže Komličenko čtvrtou žlutou kartu v sezoně, čímž se připravil o příští souboj na hřišti Slavie. V 76. minutě vysunul Komličenko Mešanoviče, který zblízka vypálil vedle.

    Středočeši neprohráli v lize s Baníkem poosmé za sebou a celkově v posledních 21 domácích duelech v soutěži našli jediného přemožitele. Ostrava, která venku prohrála v lize ve třetím utkání po sobě, nevyužila možnost posunout se v tabulce před Mladou Boleslav a je pátá o bod před Spartou.

    Hlasy po utkání:

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli ve velice kvalitním utkání. Věděli jsme, že Baník je kompaktní tým a dobře organizovaný. Bob Páník je tam dlouho a to mužstvo ví, co chce hrát a jak má hrát v defenzivě, takže je velice těžké se proti nim prosadit. Nám se to hlavně v první půli dařilo, přechod byl mnohem rychlejší než v Teplicích, byl rychlý, kvalitní. To, že jsme nedali více branek, je škoda, protože mančaft jako Baník toho dokáže využít. Přišel rychlý gól na 2:0, ale v poslední době, když sledujete první a druhou ligu, tak vést 2:0 není dobrá výchozí pozice. Proto jsem měl obrovské obavy, že každý gól Baníku by nám to utkání zkomplikoval. Přišla tam řada šancí Baníku, naházeli tam kvalitu Smolu, Milana Baroše. Naše mladá stoperská dvojice a mladý gólman to měli problém ubránit, přesto to zvládli se ctí, klobouk dolů před nimi. Kolem 70. minuty se zrodilo naše vítězství. V závěru jsme to v poklidu dohráli."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Cílem bylo eliminovat dva útočníky Boleslavi. V první půli jsme byli málo agresivní, odcouvávali jsme od těchto hráčů, ti dva z nás udělali trhací kalendář. Bohužel gól jsme dneska nedali. Měli jsme čtyři pět gólových situací. Buď jsme to netrefili dobře, anebo to vychytal gólman, kterého jsem viděl poprvé v životě chytat a byl to vynikající výkon. Pokud bychom dnes hráli do půlnoci, tak ten gól nedáme. Domácí mají obrovskou sílu nahoře, mají tam pět vynikajících ofenzivních hráčů, kteří nám dělali obrovské problémy. Pokud ten gól nedáme, abychom šli aspoň na kontakt s takovým soupeřem, tak nemáme právo na to, abychom si odsud něco odvezli."

    FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 2:0 (1:0)

    Branky: 6. Tatajev, 49. Hubínek.
    Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Kříž.
    ŽK: Komličenko, Tatajev - Stronati, Smola.
    Diváci: 4324.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Stejskal - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Fulnek - Bucha, Matějovský, Hubínek, Jiří Klíma (71. Túlio) - Mešanovič (87. Budínský), Komličenko. Trenér: Weber.

    Ostrava: Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter, Jánoš (24. Hrubý), Šindelář, Holzer (54. Smola) - Kuzmanovič, Diop (68. Baroš). Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.