<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    10. kolo, Základní část | sobota 21/09/2019, 16:30 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 786 diváků (47 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Úvod zápasu se nesl ve znamení převahy domácího celku. Jeho záložní formace přehrávala středovou řadu Teplic a tak se hrálo především na polovině hostí, ovšem bez vyloženějších šancí.

    Slovácko hrozilo zejména centrovanými míči, které ale vysoké stopery hostí nemohly překvapit. V 19. minutě chyboval v rozehrávce Shejbal, Petržela přistrčil míč Havlíkovi, ale jeho střele chybělo pár centimetrů.

    Ve 22. minutě přišel pro domácí šok. Žitný vysunul mezi domácí stopery Jakuba Mareše, který při prakticky prvním ohrožení domácí branky velmi zkušeně přehodil vybíhajícího Trvala a pohodlně otevřel skóre. Pro hostujícího útočníka šlo už o čtvrtý zásah v posledních třech duelech. "Díval jsem se, kde je gólman, chtěl jsem střílet už o krok dřív, ale nevěřil jsem si tak moc. Počkal jsem, bylo tam i trochu štěstí," řekl střelec hostující branky.

    Domácí gól zaskočil, nicméně neubral jim snahu o vyrovnání. Vzduchem to příliš nešlo, byť Šašinkově hlavičce moc nechybělo. Když už se zdálo, že nápor Slovácka skončí v první půli bez jediné přímé střely na bránu, utekl obraně Teplic Šašinka, prostřelil Grigara a postaral se o vyrovnání.

    "Takový gól moc mrzí, na podobné akce jsme se připravovali," říkal kouč hostí Stanislav Hejkal. "Cením si toho, že kluci šli za vyrovnáním i po inkasované brance," podotkl domácí trenér Martin Svědík. "Ještěže to tam padlo, druhá půle by bez vyrovnání byla mnohem těžší," věděl Šašinka.

    Po přestávce se obraz hry srovnal a Teplice se přece jen více osmělovaly k útočení - nebezpečně hlavičkoval Mareš, Shejbalovu střelu po rozehrané standardní situaci lapil pozorný Trmal. V 65. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu po souboji Reinberka s Marešem, ale píšťalka sudího se neozvala.

    I na druhé straně se mezi tyčemi blýskl Grigar, když zlikvidoval tvrdou střelu Havlíka z přímého kopu. S přibývajícím časem rostla snaha domácích o vítězný gól, ale chyběla jim především přesná koncovka. Čtvrt hodiny před koncem byl blízko kýžené trefě Šašinka, ale hlavou mířil těsně vedle. V 87. minutě zlikvidoval hlavičku Hofmanna Grigar a poradil si i s nájezdem Zajíce. "Byli jsme lepší, ale takové zápasy nemusí končit vítězně," uzavřel Šašinka.

    Ohlasy

    Martin Svědík (trenér Slovácka). "Začali jsme velice dobře, kvalitně jsme presovali, získávali jsme hodně míčů, ale to platilo bohužel jen po šestnáctku. Neměli jsme finální přihrávku, což nás provázelo celý duel. Bohužel jsme inkasovali a vůbec poprvé museli otáčet vývoj. Cením si toho, že hráči šli za gólem trpělivou prací. Druhá půle už tak dobrá nebyla, nám chyběla produktivita, spoléhat na jeden gól nestačí. Remíza je pro nás málo, chtěli jsme a měli jsme vyhrát."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Bylo to rychlé, bojovné a těžké utkání, ale taková jsou pro nás tady všechna. Slovácko hraje jednoduchý fotbal s nakopáváním, rychle chodí nahoru. Zápas jsme rozehráli dobře, šli jsem do vedení, ale moc mě mrzí vyrovnání na konci prvního poločasu, které padlo po akci, na níž jsme tým připravovali. Ve druhé půli jsme byli více aktivnější, než v první, měli jsme tam i pár slibných příležitostí a remízu bereme. Je to pro nás v současném nabitém kalendáři cenný bod."

    1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1 (1:1)

    Branky: 45. Šašinka - 22. J. Mareš.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Vodrážka.
    ŽK: Šašinka, Hofmann, Reinberk - Vondrášek.
    Diváci: 3876.

    Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (77. Kalabiška), Šašinka, Navrátil (89. Hellebrand) - Zajíc. Trenér: Svědík.

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Žitný, Kodeš, Shejbal, Kučera - Řezníček (89. Vyhnal), J. Mareš (90.+1 Jindráček). Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.