<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo, Základní část | pátek 13/09/2019, 18:00 | Andrův stadión | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 576 diváků (29 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    V první půli měla více ze hry Sigma. Hanáci nepustili hosty ani k jedné střele, sami ale také nebyli moc nebezpečnější a neměli vyložené šance. Hned v úvodu pálil mimo Hála a podobně se vedlo i dalším jeho spoluhráčům.

    Opavští v úvodním dějství dobře bránili a gólman Šrom si připsal vážnější zákrok až v 39. minutě, kdy s problémy vyrazil Faltův tečovaný přímý kop. Před pauzou pak opavský brankář chytil i Pilařovu střelu.

    Slezané poprvé vystřelili mezi tyče až po přestávce, Dedičův pokus ve 48. minutě však Reichl zlikvidoval. Za necelých osm minut domácí otevřeli skóre. Nová posila González vypálil z dálky, Šrom střelu pouze vyrazil před sebe a Nešpor doklepl míč do sítě. Pomezní rozhodčí odmával ofsajd, ale hlavní sudí Machálek po poradě s videem verdikt změnil a gól uznal.

    V 61. minutě mohli Hanáci vedení pojistit, Pilař ale z vápna branku přestřelil. Dva nepříjemné centry hostů poté musel na druhé straně hasit stoper Beneš.

    Opava přidala a v 77. minutě Zavadilův chytrý pokus z přímého kopu z úhlu vyrazil Reichl. V 82. minutě přidala Olomouc po dobře sehraném protiútoku druhý gól. Střídající Texl na jeho konci předložil míč dalšímu čerstvému hráči Zahradníčkovi a ten před odkrytou brankou nezaváhal. Záložník Sigmy dal svůj první gól v ligové sezoně.

    V závěru mohl snížit Simerský, ale ve dvou šancích krátce po sobě minul. Olomouc v lize porazila Opavu poprvé po dvou zápasech a od roku 2005.

    Ohlasy

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Čekali jsme to, co tu dnes Opava předvedla. Viděli jsme v zápase se Slavií, že jejich defenziva byla výborná, zatáhla se do bloku. Tím se tady prezentovali první poločas a my jsme s tím měli problémy. Nedostávali jsme se do šancí, první poločas z naší strany nebyl dobrý. Samozřejmě nám hodně pomohla vstřelená branka. Hráče jsem o poločase nabádal, aby stříleli, hráli jeden na jednoho a dostali se do zakončení. Pabla Gonzáleze musím za výkon pochválit, vystřelil na branku a z toho padl gól. Nešpor byl na správném místě. Opava se pak zlepšila, otevřela hru. Měla pár náznaků, ale nám se podařilo jednu akci dotáhnout do krásné branky. Potom už jsme zápas dohráli, i když Opava měla asi dvě šance. Jsme za to strašně rádi, že jsme momentálně na čtvrté pozici. Jen mi je strašně líto, že soupeři měli velkou převahu kotle, a to nejen z Opavy. Doufám, že tím, že jsme poskočili na čtvrté místo a trošku se nám začalo dařit, přilákáme diváky."

    Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Když jsme v prvním poločase získali balon, chyběli nám hráči nahoře a my jsme byli stále pod tlakem. O poločase jsme si k tomu něco řekli v kabině. V druhém poločase se to zlepšilo a do inkasovaného gólu jsme Sigmu přehrávali. Byla tam dobrá přechodová fáze, ale chybí tomu finální řešení. Poté, co jsme inkasovali naprosto zbytečnou branku, tam byly v přechodové fázi dobré věci, ale před brankou soupeře jsme sterilní. Nechci se vymlouvat na absence, příležitost dostali další, ale vždycky jsou absence znát. Pokud vám chybí Zapalač, Šulc, Juřena, Řezníček a další, to jsou hráči, kteří se v tuto chvíli, kdy potřebujeme pomoct, měli ukázat. Využili jsme hráče z dorostu, nastoupil Souček i Kuča."

    SK Sigma Olomouc - SFC Opava 2:0 (0:0)

    Branky: 56. Nešpor, 83. Zahradníček.
    Rozhodčí: Machálek - Hájek, Batík - Ardeleanu (video).
    ŽK: Houska - Mondek, Sus, Souček.
    Diváci: 3576.

    Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař (65. Zahradníček), Plšek, Houska, González (82. Texl), Falta - Nešpor (73. Greššák). Trenér: Radoslav Látal.

    Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Schaffartzik, Žídek - Souček (70. Manzia), Zavadil - Sus (60. Stáňa), Jursa, Mondek (85. Kuča) - Dedič. Trenér: Kopecký.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.