<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    4. kolo, Základní část | neděle 04/08/2019, 16:30 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 4 126 diváků (85 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Domácí zahájili utkání s novou posilou bývalým slávistou Vukadinovičem, v brance pak po více než 12 letech nastoupil v lize Hrdlička. Slávistům scházel zraněný stoper Hovorka a místo něj začal Frydrych.

    Slezané začali proti obrovskému favoritovi nebojácně, aktivita jim však vynesla jen roh a větší podporu publika. Ve 24. minutě ale domácí nabídli hostům velkou šanci na otevření skóre. Ndefe zahrál ve vápně v souboji s Van Burenem rukou, Souček však z nařízené penalty vystřelil vedle.

    Po půlhodině hlavičkoval po rohu v dobré pozici Hanousek. První gólovou šanci ze hry si hosté vytvořili až v 38. minutě, kdy Hušbauer pohotově vyslal za obranu Van Burena, ten ale tváří v tvář zkušenému Hrdličkovi neuspěl. Domácí gólman jej pozičně vytlačil ze střeleckého úhlu.

    V závěru první půle měli slávisté další dvě šance. Domácí obrana nezachytila další únik Van Burena, který ale mířil do boční sítě. Těsně před přestávkou pak Ševčík hlavičkou po Masopustově centru trefil břevno.

    Pražané v druhé půli pokračovali v náporu. Ševčíkova střela už mířila do prázdné brány, ale z té vykopl míč Ndefe. Hostům se dál nedařilo v koncovce, v 57. minutě ztroskotal na Hrdličkovi i Masopust, který se ocitl za karvinskou obranou, ale domácí brankář dobře vyběhl.

    V 61. minutě stálo při Slezanech opět štěstí, když agilní Van Buren nastřelil jen tyč. Domácí se bránili s vypětím všech sil a nakonec odolali. Po Coufalově centru totiž hlavičkoval Souček vedle a v poslední minutě pak týž hráč pálil jen do boční sítě. Karviná v sedmém ligovém utkání se Slavii poprvé bodovala.

    Ohlasy

    František Straka (trenér Karviné): "Zásadní bylo, že jsme dali Hrdličku do brány. Byl to takový pocit pro změnu a tento tah vyšel. Srdíčko bylo na správném místě a fotbalového boha jsme měli na naší straně. Prvních 25 minut jsme hráli velmi dobře, takhle bych si to představoval. Penalta nás rozhodila. Pak Slavia přidala a měla i šance. Odevzdali jsme maximum, i tak byl ten kvalitativní rozdíl vidět. Nula je důležitá a cenná a taky jsme odmazali nulu z bodového konta. Cítím na týmu, že se zvedá, ten bod je pro nás strašně důležitý. Věřím, že nás to posune. Velice dobré utkání jsme odehráli v Plzni, ale i dnes tam byly taktické chyby. Já jako stoper jsem čtyřikrát zešedivěl, co tam děláme za chyby, ale musíme se sehrát."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Ztratili jsme body. Nevstoupili jsme do utkání dobře, domácí byli hodně běhaví a agresivní. Nám pohyb chyběl, na můj vkus jsme hráli příliš pomalu. Přesto jsme si po té promarněné penaltě trvalou převahu postupně vytvořili, ať už ke konci poločasu, tak v podstatě celý druhý poločas. Dneska jsme si vyzkoušeli snad všechny způsoby, jak nedat gól a domácí svou snahou a zarputilostí tu nulu dokázali nakonec uhájit."

    MFK Karviná - SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Machálek - Paták, Flimmel - Zelinka (video).
    ŽK: Rundič - Van Buren.
    Diváci: 4126.

    Karviná: Hrdlička - Ndefe, Stropek, Rundič, Čonka - Putyera, Lingr, Janečka (74. Smrž), Hanousek, Vukadinovič (53. Šašinka) - Petráň (82. Galuška). Trenér: Straka.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček, Hušbauer - Masopust (77. Olayinka), Král, Ševčík (69. Stanciu) - Van Buren (73. Hilál). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.