<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    3. kolo, Základní část | sobota 27/07/2019, 17:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 256 diváků (55 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Domácí trenér Csaplár udělal v sestavě tři změny a především změnil herní systém na tříobráncový, s nímž před rokem slavil ve Zlíně úspěch jeho předchůdce Bílek.

    Zlín se v nové formaci rozjel slušně. Rychlými kombinacemi se dostával před Nguyena, ale chyběla mu přesnost ve finální fázi. Slibně vypadala akce ze třetí minuty, ale Fantišovi scházely centimetry, aby dosáhl na centr od Čanturišviliho. Liberec postupně vyrovnal hru. Poprvé zahrozil po Mikulově střele, která protáhla Dostála, podobně jako pokus Mary ve 20. minutě.

    Domácí byli za svoji aktivitu odměněni v 25. minutě. Čanturišvili odcentroval zleva, po lehké teči ve vápně hostujícím Musou skončil míč na Poznarově hlavě a od ní se dostal do sítě.

    První trefa v této sezoně "Ševce" evidentně uklidnila a také nakopla. Poznar byl dvakrát po sobě v rozmezí dvou minut velmi blízko druhému gólu, ale Nguyen jeho střelu po centru vytáhl mimo nebezpečí a podruhé šla rána těsně vedle.

    Do druhé půle ale vstoupili hosté mnohem aktivněji. Zlepšili pohyb i přesnost přihrávek, častěji se dostávali před Dostála, ale zpočátku moc nehrozili. Po hodině hry ovšem srovnali. Aktivní Malinský nacentroval zprava, Dostál Potočného pokus jen vyrazil a na dorážku už byl krátký.

    Zlín se ovšem z vyrovnání vzpamatoval velmi brzy. Mašek se uvolnil v pokutovém území a v 66. minutě lobem vyzrál na libereckého gólmana. O tři minuty později měl Čanturišvili na kopačkách pojistku, ale jeho rána z 25 metrů orazítkovala obě tyče hostující brány.

    Liberec se v závěru snažil o vyrovnání. Hybšův centr řešil před brankovou čarou Buchta a střelu Malinského zhatil ofsajd. V závěru si domácí už tlak soupeře pohlídali a první výhru pod koučem Csaplárem udrželi.

    Ohlasy

    Josef Csaplár (trenér Zlína): "Jsou to pro mě osobně i pro tým hrozně důležité body. Měli jsme zajímavé možnosti, zajímavé šance a aspoň jsme se dvakrát trefili. Potěšil nás nejen výkon, ale i výsledek. Oddechl jsem si nejen kvůli sobě, ale všem lidem ve Zlíně. Všechno má svoji hranici, tohle je takové potvrzení toho, co jsme hráli a dnes z toho byly body. Poprvé hrál od začátku Mašek, je to kreativní hráč, v těžké situaci se z toho nepokaká. Dnes to potvrdil, ale obecně toho chci od něj víc. Dnes jsem měl premiéru v tom, že jsem poprvé ve své kariéře hrál na tři beky. Oprášil jsem italské knížky a vrhl se na to. Celý týden jsem byl pilným studentem. Ve Zlíně je hodně dobrých záložníků a tři zajímaví defenzivní hráči. Proto ta změna."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Věděli jsme, že to budeme mít ve Zlíně extrémně těžké, protože mu nevyšel začátek sezony. To se potvrdilo. My jsme dnes do zápasu nevstoupili podle mého gusta, neudrželi jsme balon, i když jsme měli dvě slušné střely. Pak jsme se do hry dostali, byli jsme i nebezpeční. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, ale už jsme po vyrovnání nedokázali odpovědět na vedoucí gól Zlína. Hodně nám pomohlo střídání v poločase, kdy přišel Malinský. Měli jsme na bod a je škoda, že jsme na něj nedosáhli. Pořád nám chybí kvalita v koncovce."

    FC Fastav Zlín – FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)

    Branky: 24. Poznar, 66. Mašek – 60. Potočný.
    Rozhodčí: Klíma – Caletka, Leška.
    ŽK: Oscar, Mikula, Kačaraba (všichni Liberec).
    Diváci: 3256.

    Zlín: Dostál – Hlinka, Buchta, Azackij – Matejov, Hnaníček (65. Podio), Mašek (88. Bartošák), Jiráček, Čanturišvili – Fantiš (56. Džafič), Poznar. Trenér: Csaplár.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite, Oscar – Koscelník (46. Malinský), Mara (80. Nešický), Potočný – Musa (65. Pešek). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.