<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | neděle 21/07/2019, 19:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 13 112 diváků (77 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Teplice prohrály v lize se Slavií pošesté za sebou a doma, kde na konci minulé sezony v nadstavbě utrpěly debakl 0:8 s Mladou Boleslaví, nezvítězily počtvrté po sobě. Po dvou kolech mají na kontě bod.

    Slávistický trenér Trpišovský poprvé nominoval k soutěžnímu zápasu nejzvučnější letní posilu Stanciua, který začal na lavičce. Teplice vstoupily do zápasu s velkým favoritem nebojácně a ve čtvrté minutě pořádně protáhl hostujícího brankáře dalekonosnou ranou Shejbal.

    Do vedení se však brzy dostala Slavia. Souček ještě po rohovém kopu hlavičkoval vedle, ale ve 12. minutě už se prosadil Zmrhal, který po odraženém míči propálil Grigara.

    Za osm minut přidali červenobílí pojistku. Ševčík vysunul kolmicí Van Burena a ten zakončil únik obloučkem přes teplického brankáře. Hosté se uklidnili a ve zbytku první půle jasně dominovali.

    V 25. minutě se od domácího hráče odrazil míč těsně vedle, poté Shejbal odvrátil z brankové čáry a následně Grigar vychytal zblízka Součka. Minutu před pauzou už byl ale domácí gólman bezmocný proti povedené střele do horního rohu v podání Hušbauera, který navázal na vítězný gól z úvodního kola ve Zlíně.

    Domácím 30 sekund po změně stran ještě víc zkomplikoval pozici Jakub Mareš, který ve výskoku udeřil do obličeje Součka a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Severočeši však i v deseti nečekaně snížili, když Vondrášek v 52. minutě potrestal chybu ve slávistické obraně. Vzápětí rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu další trefu domácích a Petr Mareš pak z přímého kopu minul.

    Po hodině naskočil do hry bývalý sparťan Stanciu a svou soutěžní premiéru za Slavii hned za šest minut ozdobil gólem. Po Ševčíkově přihrávce prostřelil Grigara k tyči.

    Těsně před svým vystřídáním těsně minul hostující Van Buren a stejně se vedlo i jeho náhradníkovi Hilálovi. Na druhé straně vychytal Kolář Horu. V druhé minutě nastavení nacentroval Zmrhal a Souček hlavou uzavřel skóre.

    Ohlasy

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Narazili jsme na velkou kvalitu. Slavia byla silná na míči, jeden na jednoho. Věděli jsme, co Slavia hraje, ale bohužel to, na co jsme se připravovali, jsme takticky neplnili. Utkání jsme si prohráli veprostřed a vzadu, nejsem spokojen s hrou našich stoperů. Budeme se nad tím muset zamyslet. Ani středová trojice nepodala výkon, jaký bych očekával, tam Slavia měla větší kvalitu. V úvodu jsme zahrozili, do nějaké 13. minuty to byl vyrovnaný zápas. Ale pak jsme z naší rozehry dostali na 0:1 a zápas už jsme nechytli. Slavia byla dominantní, v poločase jsem na to chtěl reagovat dvojím střídáním. Ale všechny plány mi zhatila červená karta ve 46. minutě a pak už to bylo o vůli. Nicméně jsme dali na 1:3 a kdyby dal Mareš z trestňáku na 2:3, ještě jsme se nadechli. Trošku mě mrzí, že když je druhý poločas v deseti 1:1, stejně si necháme dát pátý gól laxností. Máme jeden bod, Slavii za sebou, ale chtěli jsme být důstojnějším soupeřem. Složitý začátek, ale herně jsem to čekal možná lepší."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Pro nás až na některé pasáže v druhém poločase je to veskrze pozitivní hodnocení. Zaprvé jsme dali venku pět gólů, zadruhé máme tři body a zatřetí jsme předvedli v ofenzivních činnostech a přechodové fázi některé hezké akce. Domácí na nás trošku vlítli, bylo důležité to ustát, abychom se nenechali vykolejit a zůstali u své hry. Pomohl nám první gól, který nás uklidnil. Na konci první půle jsme mohli dát ještě víc branek. V některých fázích druhé půle bych si představoval ještě lepší výkon, ale celkově spokojenost. Se vstupem do sezony jsme spokojeni. Měli jsme z toho začátku ligy velký respekt. Hráli jsme ve Zlíně, pak v Teplicích, k tomu ještě nemáme k dispozici hřiště, kde byly koncerty, navíc reprezentanti přijeli později, krátká příprava. Takže jsme rádi, že máme ze dvou venkovních zápasů šest bodů, to je skvělé. Navíc bych řekl, že postupem času jsou výkony kvalitnější. Chtěli jsme, aby byl Nico (Stanciu) s týmem, i když je jeho manko velké. Pokud možno jsme ho chtěli dostat na hřiště. Dobrý debut, vítězný zápas, jeho první střela byla gól. Naznačil možnosti, ale čeká ho ještě obrovský kus práce."

    FK Teplice – SK Slavia Praha 1:5 (0:3)

    Branky: 52. Vondrášek – 12. Zmrhal, 20. Van Buren, 44. Hušbauer, 67. Stanciu, 90+2. Souček.
    Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Ratajová – Orel (video).
    ŽK: J. Mareš, Nazarov – Bořil, Hovorka.
    ČK: 46. J. Mareš (Teplice).
    Diváci: 13112.

    Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin (46. Vyhnal) – Hora, P. Mareš, Kučera (75. Ljevakovič), Trubač (46. Nazarov) – Žitný – J. Mareš. Trenér: Hejkal.

    Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – Souček – Ševčík, Hušbauer (61. Stanciu), Traoré (76. Král), Zmrhal – Van Buren (70. Hilál). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.