<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    1. kolo, Skupina o záchranu | pátek 03/05/2019, 18:00 | Na Julisce | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 2 714 diváků (33 % z kapacity 8 150)
    Video
    Reportáž

    Výkopu předcházela minuta ticha za zesnulého Josefa Šurala. V první větší šanci se poté ocitla Dukla, ale Holík v nadějné pozici z šestnáctky nezamířil přesně. Vzápětí mohli udeřit Bohemians - Záviška přihrál před branku na Puškáče, jehož pohotové zakončení brankář Rada zneškodnil.

    V 21. minutě prověřil z úhlu záložník Dukly Tetour pozornost gólmana Fryštáka, který jeho pokus vyrazil. Neujala se ani následná Holendova střela z hranice vápna, kterou obrana "Klokanů" zblokovala. O osm minut později hlavičkoval po rohovém kopu hostující obránce Hůlka nad.

    V 57. minutě naskočil do hry místo Puškáče s pěti góly nejlepší střelec Bohemians Hilál, který dal o sobě ihned vědět. Bahrajnský útočník přihrál do vápna na Dostála, jenž ale Radu nepřekonal. O pět minut později na druhé straně pokryl Holendovu střelu Fryšták.

    V 68. minutě se domácí dočkali gólové radosti. Pokorný skluzem zabránil Hadaščokovi v zakončení, ale míč odvrátil pouze k Tetourovi, který střelou k tyči pokořil Fryštáka.

    "Klokani" vyrovnali o čtvrt hodiny později. Hůlka si naběhl na Hilálův centr a ranou bez přípravy se trefil mezi Radovy nohy. Obrat hostů mohl v 89. dokonat Záviška, Rada ho však vychytal.

    Bohemians neprohráli v lize s Duklou počtvrté za sebou a pojedenácté v sezoně remizovali. Na Příbram, která je na první příčce znamenající start v baráži, mají čtyřbodový náskok. "Klokani" však sehráli o utkání navíc.

    Ohlasy

    Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Dneska mě na tom zápase hlavně kvůli hráčům mrzí to, že jsme nebyli odměněni třemi body. Začátek zápasu byl opatrný, ale hráli jsme to, co jsme si řekli, že chceme být trpěliví v kombinaci, využít meziprostory mezi řadami. Nakopla nás šance Bohemky, kdy nás podržel Filip Rada. Od té doby bych řekl, že jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme furt v předfinální a finální fázi zbrklí. Těch situací, kolik jsme měli, převahových a v boxu, je škoda nevyužít. Dostali jsme se parádně do vedení 1:0. Samozřejmě v té chvíli to Bohemka zjednodušila a to je ta neodměna, kterou jsme dostali. Jusúf je nadstandardní hráč a vyřešil to do centru parádně, trefil náběhového hráče, kde jsme ho neměli správně nabraného, ale to se stane. Z tohohle pohledu jsem z výsledku zklamaný. Na druhou stranu kluci dneska dřeli tak, jak se pracovat má."

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Věděli jsme, že Dukla byla před zápasem v situaci, kdy její možnosti zachránit se jsou spíše v oblasti teorie než reálných možností. Předpokládali jsme, že dokud bude byť tisícina procenta možnosti záchrany, bude dělat Dukla maximum pro to, aby si tu možnost zachovala nebo aby ji případně využila. Tomu odpovídala její sestava i celý zápas. Byl to úplně normální ligový zápas se vším všudy. Z naší strany hraný s vědomím, že hrajeme o sestup a Dukla o zachování si poslední šance. Na to, že takhle byly rozdány karty, byla hra zajímavá, minimálně v určitých fázích zápasu. Vypracovali jsme si dost příležitostí na to, abychom naplnili cíl, se kterým jsme sem přijeli, a to bylo vítězství. Dnešní zápas kopíroval celou řadu jiných našich zápasů. Naše obrovské fyzické úsilí, počet šancí, které si hráči díky tomu a kvalitě vypracují, nekoresponduje s tím, kolik potom vstřelíme gólů. Skončilo to tak jako často v sezoně. Po obrovském úsilí, množství šancí, když si myslím, že to je zápas, když se oprostím od emocí, který by Bohemka měla vyhrát, tak ho prostě nevyhrajeme a remizujeme."

    FK Dukla Praha – Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)

    Branky: 68. Tetour - 83. Hůlka.
    Rozhodčí: Lerch - Vlček, Myška.
    ŽK: Ostojič, González, Souček, Rada - Pokorný.
    Diváci: 2714.

    Dukla: Rada - Ostojič, Bezpalec, Souček - Holík (76. Podaný), Hanousek, Tetour - Miloševič (90. Djuranovič), Holenda, González (64. Hadaščok) - Douděra. Trenér: Skuhravý.

    Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek (73. Vaníček), Vacek, Bartek (41. Vondra) - Reiter, Puškáč (57. Hilál), Záviška. Trenér: M. Hašek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.