<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    30. kolo, Základní část | sobota 27/04/2019, 17:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 12 956 diváků (67 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Trenér Slavie Trpišovský vsadil na téměř stejnou sestavu jako ve středečním úspěšném semifinále poháru se Spartou (3:0), pouze pravého beka Frydrycha nahradil uzdravený Coufal. Na lavičce v úvodu zůstal kapitán Škoda. Za Olomouc si odbyl kvůli absenci stabilní opory Buchty ligovou premiéru brankář Mandous.

    Slavia začala aktivně a už ve třetí minutě měl velkou šanci po standardní situaci Deli, jeho hlavičku ale zneškodnil Mandous. Olomouc naopak udeřila z první nebezpečnější akce. Ngadeu prohrál po Zahradníčkově centru hlavičkový souboj s Yunisem, který i díky odrazu míče o zem překonal Koláře.

    Domácí měli trvalou herní převahu, ale jejich pokusy dlouho ke gólu nevedly. Střelu Van Burena těsně pod břevno vytáhl Mandous, Coufal pak mířil naopak přímo do brankáře. Mandous o čisté konto přišel až ve 26. minutě, kdy neměl nárok na střelu aktivního Olayinky, kterému prostrčil míč za obranu Masopust.

    Ve zbytku prvního poločasu i v úvodní čtvrthodině druhého Slavia prakticky zamkla Hanáky na jejich polovině. V úvodních minutách po změně stran nevyužil dvě velké příležitosti Bořil, vzápětí hlavou přestřelil Deli. Tyč minul hlavičkou i Van Buren a těsně před hodinou hry vytáhl Mandous stoprocentní šanci Hušbauera.

    Van Buren se gólu dočkal až v 60. minutě, kdy ho za obránce Sigmy poslal Král. Nizozemský útočník mohl brzy po dokonání obratu i zvýšit, ale znovu nechal vyniknout brankáře. Olomouc za nepříznivého stavu vyrovnala hru a domácí čekali na protiútoky. Nejnebezpečněji vypadaly v závěru dvě střely Olayinky a hlavička Součka, všechny pokusy ale skončily mimo.

    Hlasy po utkání:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Když začnu odzadu, tak jsme nadšeni z vítězství. Je pro nás důležité i vzhledem k tomu programu, který byl, a vzhledem ke způsobu, jakým jsme ho dosáhli. Byl to naprosto dominantní výkon. Musím hlavně vyzdvihnout hráče, zopakovat takový výkon po tom středečním utkání (semifinále poháru 3:0 se Spartou) je obdivuhodné. Hráči neskutečně dřeli, to nás odměnilo. Byl to možná jeden z nejlepších výkonů v sezoně, co se týče ofenzivy, minimálně jsme se přiblížili tomu středečnímu zápasu. Sigma do toho aktivně vstoupila v netradičním rozestavení a hned z prvního útoku a možná jediné střely na branku za zápas dala gól. My pak do ofenzivy natlačili hodně hráčů. Zápas byl strašně náročný, proto obdivuji hráče, co ze sebe dokázali vydat."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Dnes jsme narazili na jednoznačně nejsilnější tým jarní části. Slavia byla minimálně 60, 70 minut jednoznačně lepším týmem. Díky fantastickému výkonu (brankáře) Aleše Mandouse jsme neobdrželi víc branek. Možná nám paradoxně ublížil ten rychlý gól, Slavia nás pak zamáčkla. Myslím, že my jsme hráli s takovým podvědomím, že budeme bránit ten výsledek, a to byla největší chyba. Na můj vkus jsme byli hodně pasivní, nepřesní. Bylo otázkou času, kdy to Slavia otočí na svou stranu. Po vedoucím gólu se Slavia trochu zatáhla, potom jsme to dohrávali tak, jak jsem si představoval, v daleko větší aktivitě. Ale Slavia je tak zkušené mužstvo, že kromě jediné situace nás do žádné šance, která by nějak ohrozila jejich branku, nepustila. Kvalita Slavie je jednoznačně jinde než naše."

    SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

    Branky: 26. Olayinka, 60. Van Buren - 7. Yunis.
    Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Kotík - Královec (video).
    ŽK: Lalkovič (Olomouc).
    Diváci: 12956.

    Sestavy:

    Slavia: Kolář - Coufal (75. Frydrych), Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust (78. Traoré), Hušbauer, Olayinka - Van Buren (84. Škoda). Trenér: Trpišovský.

    Olomouc: Mandous - Beneš, Polom, Jemelka - Zahradníček, Plšek, Dvořák (59. Lalkovič), Kalvach, Houska, Falta (84. Sláma) - Yunis (65. Nešpor). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.