<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | neděle 30/09/2018, 18:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 2 531 diváků (15 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Nový trenér Teplic sáhl ke změně rozestavení ze 4-5-1 na 3-5-2. Oproti poslední sestavě svého předchůdce Daniela Šmejkala vrátil do základu Horu a také Shejbala, který netradičně nastoupil ve tříčlenné obraně.

    Ráz utkání dala 16. minuta, kdy jablonecký Holeš chtěl pustit míč do autu, ale počínal si nedůrazně a šikovný Žitný ho o balón snadno obral. Následně teplický záložník poslal přihrávku do vápna a dobíhající Hora s přispěním teče obránce překonal brankáře Hrubého.

    Holeš však chybu dokázal napravit o deset minut později. Hanouskův vysoký centr doletěl až k němu, před ním několik hráčů míč podskočilo, a jablonecký bek v těžké pozici trefil míč ideálně do protipohybu brankáře, míč ještě jemně tečoval Jan Chramosta.

    Předtím Chramosta přestřelil z přímého kopu, vysoko nad mířil i Považanec a Holeš v další šanci jen do boční sítě. Jablonec měl více ze hry, ale chyběla mu produktivita z minulého duelu s Plzní. Neuspěl ani Trávník.

    Na straně domácích zahrozil střídající Jindráček, ale ve skluzu na nabídku od Hory nedosáhl. Závěr ale patřil Jablonci. Nejprve Považancovu ránu vyrazil brankář Diviš, Lischka po následném rohu hlavičkoval vedle, ale nakonec se hosté s vypršením základní hrací doby dočkali. Masopust se před vápnem otočil s míčem a technickou střelou zamířil přesně do šibenice.

    Ohlasy

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Začali jsme v jiném rozestavení, protože jsme chtěli zastavit náběhy krajních hráčů Jablonce do středu, proto jsme střed pole posílili. Ale moc si to zatím nesedlo, a tak jsme po inkasovaném gólu rozestavení změnili a od té doby jsme byli důstojným soupeřem. Výsledek je velké zklamání, protože prohra je pro nás až krutá. Hráči hráli to, na co mají. Pak rozhodla pyramida chybiček a nadstandardní střela Masopusta. Musíme jít dál, i přes těžký los neskládáme zbraně a budeme bojovat."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Výhry v Teplicích si opravdu cením. Jsme za tři body rádi, dostali jsme se v tabulce do plusu. V týdnu proběhla u Teplic výměna trenéra, to je vždy motivující pro domácí tým. Standu Hejkala znám a měl jsem z toho trochu obavy. Byl jsem se na ně podívat v poháru na Vltavínu, už tam bylo vidět, že hráli s chutí a bojovali. Hráčům jsem zdůrazňoval, že to nebude nic lehkého. Bohužel po naší chybě jsme dostali zbytečný gól, Holeš to ale vzápětí vykompenzoval vyrovnávací brankou. Hráli jsme aktivně, hodně nahoru a vytvářeli si přečíslení. I druhou půli jsme do toho vstoupili aktivně, ale stále nám vázla finální fáze. Byly tam dvě naše šance, Považance vychytal Diviš, Lischka nedal. Už to směřovalo k remíze, ale krásnou střelou Masopusta jsme to strhli na naši stranu. Cením si toho, že jsme hráli až do konce a byli nebezpeční. Chtěli jsme hrát svou hru, po zemi, kombinace nám vycházela. S výkonem jsem spokojený, opět musíme znovu dobře zregenerovat a připravit se na čtvrteční Dynamo Kyjev."

    FK Teplice - FK Jablonec 1:2 (1:1)

    Branky: 15. Hora - 27. Chramosta, 90. Masopust. 
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Caletka.
    ŽK: Ljevakovič - Trávník.
    Diváci: 2531.

    Teplice: Diviš - Jeřábek, Král, Shejbal - Vondrášek, Ljevakovič, Žitný (90. Čmovš), Kučera, Krob - Vaněček (56. Jindráček), Hora (81. Hyčka). Trenér: Hejkal.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust, Trávník, Považanec (85. V. Kubista), Jovovič (90. Acosta) - Chramosta (64. Ikaunieks). Trenér: Rada.


    Foto: fkjablonec.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.