<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 18/08/2018, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 13 263 diváků (68 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Trenér Slavie Trpišovský udělal oproti úterní prohrané odvetě 3. předkola Ligy mistrů na půdě Dynama Kyjev tři změny v sestavě. Do základu nově nasadil Balutu, Zeleného a Škodu.

    Jablonec povzbuzen úvodní výhrou v sezoně nad Karvinou a příznivou bilancí proti Slavii začal v Edenu hodně odvážně a v prvním poločas byl nebezpečnější.

    První šanci ovšem měla Slavia. Po hostujícím rohu se balon odrazil ke Stochovi, který šel od půlky hřiště sám na branku, ale doběhl ho Hanousek a odebral mu míč. O deset minutě později si obhodil protihráče hostující Jovovič a jeho střílenou přihrávku na malém vápně vykopl gólman Kolář. Už předtím musel ze hry zraněný Deli a do domácí obrany přišel Pokorný.

    Pak pálil kousek vedle Sýkora, ale závěr poločasu patřil Severočechům. se často dostávali k náznakům šancí a ještě do poločasu udeřili. Kubistovu střelu v 35. minutě ještě v poslední chvíli srazil Ngadeu, ale minutu před pauzou už Pražané kapitulovali. Po Masopustově centru z pravé strany se protlačil k hlavičce Doležal a překonal Koláře.

    Po změně stran slávisté přidali a dostali soupeře pod tlak. Hosty však držel brankář Hrubý, který si nejprve poradil se Sýkorovou šancí. Po hodině hry trefil Stoch z přímého kopu Trávníkovu ruku ve vápně a sudí Berka odpískal penaltu, což potvrdil videorozhodčí. Škoda však z pokutového kopu selhal a nechal vyniknout Hrubého. Jablonecký brankář se vzápětí blýskl i proti křížné střele volného Baluty.

    Slavia poslala do hry druhého útočníka Tecla a stáhla hru na tři obránce. Chvíli nato však přidali hosté pojistku. Jovovič si v 77. minutě pohrál s obráncem, nacentroval do vápna a nabíhající Holeš hlavou zatloukl míč k zadní tyči.

    Jablonec tak v Edenu navázal na květnovou výhru 3:1. Dnešní triumf mohl být ještě vyšší, ale Doležalovu hlavičku vyrazil Kolář a střídající Chramosta mířil nad. V páté ze sedmi minut nastavení na druhé straně vypálil z dálky Baluta do břevna a pak vykopl míč za již překonaným Hrubým před čárou obránce.

    Hlasy po utkání:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Výsledek strašné zklamání, výkon v prvním poločase strašné zklamání. Zápas se pro nás od první minuty nevyvíjel dobře po všech stránkách a taky to tak dopadlo. Musíme se početné návštěvě omluvit za výkon. Byli jsme hrozně nekvalitní v útočné fázi. Postrádali jsme pohyb, Jablonec vyhrával spoustu osobních soubojů, výborně se pohyboval. Všude byl opticky dřív a vyhrál zaslouženě. O poločase jsem byl hodně důrazný, ale cítili to všichni, že musíme přidat. Dobře jsme vstoupili do druhé půle, ale zase je to o efektivitě. Když neproměníte dvě velké šance, z toho jednu penaltu, samozřejmě vám to nepřidá. Zlom pak byl druhý inkasovaný gól. Jablonec to vyřešil výborně a my hodně špatně. My jsme profesionálové a jsme povinni bojovat každé utkání na 100 procent. Nikoho nezajímá, co bylo v týdnu. Máme nejvyšší ambice, není vše v sezoně růžové a takovéhle momenty musíme zvládat. Samozřejmě dvě porážky během čtyř dnů jsou nepříjemné. Teď se ukáže, jak jsme doopravdy silní."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jeli jsme sem s respektem, protože Slavia proti Dynamu podala velmi dobrý výkon. Věděli jsme, že mají v nohách 90 minut a že v sobě mají i trochu křivdy. Vzali jsme si trochu mustr ze zápasu, který jsme tu na jaře vyhráli 3:1. Věděli jsme, že musíme hrát aktivně, pokud bychom čekali na ránu z milosti, nepřežili bychom to. V prvním poločase jsme byli hodně aktivní, naopak myslím, že domácí nějakou větší šanci neměli. Pro nás byl velice důležitý gól před pauzou. Hráče jsme upozorňovali, že Slavia se bude druhý poločas snažit hrát agresivně na tu svou tribunu. Prvních 10 minut to ještě šlo, ale pak jsme se na 15 minut zatáhli. Nerad chválím jednotlivce, ale Vlasta Hrubý zaslouží za výkon velký respekt. Myslím, že zlomový byl ten jeho zákrok před penaltou. Pak jsme se z toho trochu vymanili a znovu začali napadat. Druhý gól, který jsme vstřelili, by se měl promítat. Excelentní akce Jovoviče a zavření nabíhajícím Holešem. Nikdo nemůže říct, že by to bylo nezasloužené vítězství. Šancí jsme měli dost na to, že jsme hráli na Slavii. Máme sedm bodů, ale měli jsme jich mít víc. Potřebovali jsme někde získat body, které jsme ztratili se Spartou doma. Nejsme v krizi, jen jsme nedávali góly."

    Slavia Praha - FK Jablonec 0:2 (0:1)

    Branky: 44. Doležal, 77. Holeš.
    Rozhodčí: Berka - Flimmel, Dobrovolný.
    ŽK: Souček, Škoda, Sýkora, Pokorný (všichni Slavia).
    Diváci: 13 263.

    Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli (17. Pokorný), Zelený (72. Tecl) - Souček - Baluta, Hušbauer, Sýkora, Stoch (80. Bořil) - Škoda. Trenér: Trpišovský.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Kubista, Hübschman - Masopust, Trávník (77. Považanec), Jovovič (88. Chramosta) - Doležal (84. Břečka). Trenér: Rada.


    FOTO: fkjablonec.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.