<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 18/08/2018, 17:00 | Letná

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 402 diváků (58 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Do sestavy Zlína se vrátil uzdravený kapitán týmu Jiráček a také útočník Poznar. Teplický trenér Šmejkal po domácí prohře 0:4 se Spartou dal poprvé v tomto ročníku příležitost brankáři Grigarovi a na místě stopera se místo Krále objevil Hošek.

    Ševci měli po celý úvodní poločas vytrvalou územní převahu, ze které si vypracovali i několik slibnějších šancí. V úvodních deseti minutách dvakrát zahrozil aktivně hrající Traoré. Poprvé překonal i brankáře Grigara a míč před cestou do sítě vykopl stoper Jeřábek. Při další příležitosti mířil vedle.

    Severočeši se zatáhli do defenzívy a s hrou do plné obrany měli domácí problémy, protože většinu pokusů o nakopávané míče stačili tepličtí zadáci odvrátit. Do největší příležitosti se dostal pouze ve 21. minutě po Podiově centru Gajič, který hlavou přestřelil branku.

    Hosté se často z obrané ulity nedostali. Zahrozili vážněji pouze jednou ve 35. minutě, kdy střelu Žitného z hranice trestného území stačil brankář Dostál vyrazit.

    I ve druhém poločase si Zlín udržoval územní převahu, která ale končila na nepřesnostech. Chyby soupeře v rozehrávce využívali tepličtí fotbalisté k rychlým protiútokům. Do tří šancí se dostal Vaněček, který propásl největší příležitost ke skórování v 75. minutě, kdy se ocitl sám před Dostálem, brankář Zlína ale slabou střelu chytil.

    V závěru se dostal ještě dvakrát do zakončení Beauguel, ale gólově se prosadil až střídající Jakubov, který po centru Podia zblízka překonal Grigara. Zlín tak doma potřetí za sebou rozhodl o bodech až v závěru zápasu - proti Mladé Boleslavi zajistil výhru 3:2 v 80. minutě Matejov a proti Jablonci trefil remízu 1:1 v 90. minutě Beauguel.

    Hlasy po utkání:

    Michal Bílek (trenér Zlína): "I když jsme dali gól v poslední minutě, tak je naše vítězství zasloužené. Úvod jsme neměli ale podle našich představ. Soupeře jsme zbytečně nechali, aby se dostal do hry. Nešla nám úplně finální fáze, nedařily se ani centry do stran a tím jsme nedostali naše útočníky do utkání. Hodně jsme kazili přihrávky, získat zpět míče nás stálo hodně sil. Kombinace vázla, nebyla přesná, ale přesto jsme si vypracovali dost brankových příležitostí, které jsme neproměnili. Zápas jsme se pokoušeli rozhodnout v závěru, otvírali jsme více obranu. Soupeř se proto dostal častěji do šancí. V závěru jsme vystřídali oba útočníky, chtěl jsem ke konci zápasu něco změnit. Nakonec to vyšlo. Dát v poslední vteřině gól je paráda. Na druhé straně pro soupeře je to hodně tragické. Pro Jakubova je branka obrovskou vzpruhou, neboť byl dlouho zraněný."

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Nevstoupili jsme do zápasu špatně. Ale od patnácté minuty jsme se dopustili několika laciných ztrát na útočné polovině a ve středu hřiště. Soupeř začal být aktivnější a dostal nás pod tlak. Vytvořil si jednu tutovou šanci, byl také lepší na míči. Nevstoupili jsme dobře ani do druhého poločasu. Pomohla nám až střídání, která naši hru oživila. Dlouho ani jednu šanci nikdo neproměnil, my jsme pak obrovsky chybovali v poslední vteřině utkání a dostali branku, která rozhodla o výsledku."

    Fastav Zlín - FK Teplice 1:0 (0:0).

    Branka: 90.+3 Jakubov.
    Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek.
    ŽK: Poznar - Jeřábek.
    Diváci: 3402

    Zlín: Dostál - Hnaníček, Buchta, Gajič - Podio - Matejov, Traoré, Jiráček (72. Džafič), Bartošák - Beauguel (89. Jakubov), Poznar (85. Železník). Trenér: Bílek.

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Krob - Ljevakovič (79. Trubač), Kučera - Hyčka, Žitný, Hora (55. Shejbal) - Vaněček (90.+1 Červenka). Trenér: Šmejkal.


    FOTO: fcfastavzlin.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.