<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    14. kolo, Základní část | sobota 18/11/2017, 16:00 | Stadión U Nisy

    Góly


    Návštěva: 4 785 diváků (48 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž

    Liberec vstoupil do zápasu lépe a hned ve třetí minutě otevřel skóre. Pulkrab posunul ve vápně na volného Breiteho a ten střelou mezi nohy překonal brankáře Šustra. Domácí záložník zaznamenal svůj druhý gól v ligové sezoně.

    Baníku chvíli trvalo, než se oklepal, ale pak ve 13. minutě z první útočné akce srovnal. De Azevedo vysunul kolmicí Mičolu, domácí gólman sice vyběhl, ale zasáhl tak smolně, že se odrazil před hostujícího záložníka a ten střelou do prázdné branky srovnal. Také ostravský středopolař se dočkal druhé trefy v ligovém ročníku.

    Liberec měl ve zbytku první půle více ze hry, ale do šancí se nedostával. Severočeši naopak vzadu udělali několik chyb, po té Kudelově z 37. minuty šel ze strany sám na gólmana De Azevedo a křížnou střelou těsně minul.

    Druhý poločas odstartoval lépe Baník. Ve 47. minutě po centru zakončoval na malém vápně bývalý liberecký hráč Baroš, ale v záklonu mířil příliš vysoko. V 64. minutě po delší době zahrozil i Liberec. Po Pulkrabově přiťuknutí pálil Breite a k druhému gólu v utkání mu chyběl jen kousek. Vzápětí se Voltr marně dožadoval penalty.

    Slovan stupňoval tlak a v 71. minutě šel znovu do vedení. Karafiátova kolmé přihrávka prošla až na Voltra, ten sám před Šustrem nezaváhal a poslal míč přesně k tyči. Domácí útočník dal svůj první soutěžní gól od května a Ostrava 29. inkasovanou brankou jen potvrdila pozici nejhůře bránícího celku ligy. Liberec ve zbytku zápasu už nepřipustil komplikace a připsal si třetí domácí ligovou výhru po sobě.

    Ohlasy trenérů:

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Pozitiva z toho utkání jsou v podstatě jen to, že jsme ubojovali vítězství, a pak vstup do utkání, který byl takový, jaký jsme si představovali. Dali jsme rychlou branku. Zbytek už tolik pozitivní není. Sehráli jsme tradiční zápas z poslední doby, v momentě, kdy vedeme, tak soupeři po hrubé chybě dovolíme lacino skórovat. To soupeře nakopne a pak jsme se v průběhu utkání trochu trápili. Po inkasovaném gólu nebyl náš výkon dobrý. Špatně jsme vstoupili do druhého poločasu, Baník byl hodně aktivní přes Milana Baroše. Přežili jsme dvě nebezpečné situace. V době, kdy jsme se trápili snad nejvíc, se nám povedla hezká akce. Ondra Karafiát našel Voltra a ten utkání rozhodl. Za stavu 1:1 jsme věřili, že utkání od 70. minuty zlomíme, že kondiční stránka bude hrát pro nás, protože v tom jsme silní. To se nakonec potvrdilo. Po výpadku v Jihlavě ztratit doma body by bylo složité. Naším přáním je, abychom si to za 14 dní doma rozdali s Olomoucí o druhé nebo třetí místo. K tomu jsme potřebovali vyhrát a musíme něco přivézt z Bohemky."

    Radim Kučera (trenér Ostravy): "První poločas byl vyrovnaný, skončil 1:1. Druhý poločas opět vyrovnaný, prohráli jsme ho 0:1. V zápase byly tři zlomové body. Řešení De Azeveda při šanci, kdy to chtěl vzít na sebe a mohl nahrávat. Poté šance Milana Baroše a samozřejmě inkasovaná branka. Prostředkem hřiště si necháme dát kolmý míč, je to nepochopitelné, tohle nás stojí body. Je to každý týden stejná písnička. Když to vezmu, tak nás přehrály jen Slavia a Plzeň. V ostatních zápasech jsme nijak nezaostávali. Soupeř udělá chyby v obraně stejně jako my, my ji nepotrestáme, soupeř ji potrestá. Některé chyby jsou individuální, některé systémové a některé nepochopitelné. Dneska nás minimálně jeden bod stála chyba při gólu na 2:1. Potřebuje tři body asi od třetího kola, pořád se to opakuje. Ty zápasy mi připadají podobné. Jsme za takové otloukánky, šance nedáme a inkasuje hloupé góly. Nevím, za co platíme daň, co děláme špatně. Nejsme bezmocní, nejsme v křeči, ale prostě to výsledkově nezvládáme."

    FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 2:1 (1:1)

    Branky: 3. Breite, 71. Voltr - 13. Mičola.
    Rozhodčí:
    Julínek - Hrabovský, Pospíšil.
    ŽK: Voltr, Bosančič - Morgan, Mičola.
    Diváci: 4875.

    Sestavy:

    Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Kulhánek - Bartl (80. Mikula), Bosančič, Breite, Hybš (45. Voltr, 90. Graiciar) - Pulkrab. Trenér: Trpišovský.

    Ostrava: Šustr - Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan - Mičola (83. Macej), Šindelář, Hrubý (78. Poznar), Granečný - De Azevedo (60. O. Šašinka) - Baroš. Trenér: Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.