<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | neděle 13/05/2018, 18:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 2 603 diváků (46 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonec vedl gólem Jana Chramosty, hosté po změně stran srovnali zásluhou stopera Pavla Dreksy, který se trefil v lize po 19 měsících. Rozhodující branku ale obstaral Martin Doležal, který tak oslavil dnešní narození syna.

    Jablonec se musel vypořádat se zklamáním ze středeční porážky ve finále poháru se Slavií. Navíc kvůli zranění postrádal jednu z opor Masopusta. Do sestavy se tak po třech týdnech vrátil Chramosta a hned byl důležitou postavou.

    Po několika závarech a Jovovičově střele z dálky těsně vedle, se Jablonec ve 25. minutě dožadoval penalty poté, co Chramostu zezadu sestřelil při snaze odboxovat míč brankář Le Giang. Sudí Pechanec to ale jako faul neposoudil.

    Poté na druhé straně zamířil těsně nad aktivní Letič. A Jablonec byl blízko gólu, když Jovovičova střela zatřásla břevnem. Ve 34. minutě už se ale domácí radovali. Jovovič vybojoval míč a kolmicí našel rozběhnutého Chramostu, který zamířil přesně k tyči. Utnul tak osmizápasové čekání na gól.

    Karviná hrozila zejména ze standardních situací. Po jedné z nich hlavičkoval Panák těsně vedle stejně jako vzápětí na druhé straně Doležal. Po Letičově centru netrefil branku ani Štepanovský. Ale v 63. minutě už bylo srovnáno. Po rohovém kopu vyhrála Karviná hned tři souboje a Dreksa následně napálil míč pod břevno. Těsně předtím došlo k souboji mezi brankářem Hrubým a Wágnerem, který ale podle sudího domácího gólmana nefauloval.

    Jablonec si však brzy vzal vedení zpět. Velmi dobře hrající Jovovič zatáhl míč, našel na křídle Zeleného a jeho centr poslal hlavou do branky Doležal. Jablonecký kouč Rada pak posílil defenzivu a těsnou výhru domácí ubránili.

    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Karviná hraje o holý život, očekávali jsme, že bude bojovat. Bylo to asi nejtěžší utkání, co jsem tady. Díky dnešním třem bodům máme dvě kola před koncem zajištěnou účast v Evropské lize. Těžko by někdo po podzimu řekl, že budeme mít po 28. kole 50 bodů. To, jestli jsme hráli dnes dobře, nebo špatně, mě nezajímá. Většina si myslela, že uhrajeme 35 bodů a budeme hrát lážo plážo ve středu tabulky, ale místo toho jsme na jaře nasbírali dalších 29 bodů a stále bojujeme o třetí místo. Bohužel zejména diváci rychle zapomněli na naše dobré jarní výsledky, kdy jsme soupeřům dávali čtyři branky. Chyběl nám poslední krok k účasti v pohárech a ten bývá nejtěžší. Proto jsem rád, že jsme vyhráli. Nehráli jsme dobře, ale dokázali jsme to. Smekám před hráči. Karviná nás po změně stran sevřela, měla tři rohy za sebou a byli jsme potrestáni, ale dokázali jsme vyhrát. Martin Doležal skoro nespal, v noci se mu narodil potomek. Telefonovali jsme si v noci, musel s ženou do nemocnice. Chtěl hrát a podal opět velmi dobrý výkon. V duchu jsme mu přál, aby dal branku."

    Josef Mucha (trenér Karviné): "Pro nás to bylo, dá se říci, smolné utkání. Hra byla vyrovnaná, první poločas si myslím, že jsme měli více ze hry. Bohužel v době, kdy jsme vyváželi balon, jsme o něj přišli a soupeř nás ztrestal. My jsme sice měli šance i střely, ale nic z toho jsme nedotáhli kvalitně. Úvod druhé půle nám vyšel, měli jsme několik šancí a standardek a zaslouženě jsme vyrovnali. Bohužel jsme o chvíli později po centru od Martina Doležala dostali gól, díky kterému Jablonec vyhrál. Chyběly nám kvalitnější finální přihrávky a kvalita v koncovce, která byla na straně soupeře. Ta rozhodla."

    FK Jablonec - MFK Karviná 2:1 (1:0)

    Branky: 34. Chramosta, 71. Doležal - 63. Dreksa.
    Rozhodčí: Pechanec - Boček, Hock.
    ŽK: Chramosta - Šisler, Letič, Dreksa.
    Diváci: 2603.

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Zelený – Jovović (88. Diviš), Považanec, Trávník (84. Piroch), Hanousek – Chramosta, Doležal (79. Hübschman).

    Karviná: Le Giang – Čolič, Dreksa, Janečka, Eismann – Šisler (61. Voltr), Panák – Štepanovský (61. Ramírez), Budínský, Letić – Wágner.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.