<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    26. kolo, Základní část | sobota 28/04/2018, 15:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 15 020 diváků (100 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Ostravě chyběli kvůli karetnímu trestu zadáci Procházka s Pazderou, které nahradili Azackij a na kraji obrany Breda. Právě přes pravou stranu domácí defenzivy vedla Sparta úvodní nápor, z počáteční aktivity ale s výjimkou Stanciuovy střely z přímého kopu z úhlu nic nevytěžila a Baník brzy srovnal hru.

    V 19. minutě poprvé výrazněji zahrozili Slezané a povedenou ránu Hrubého vyhlavičkoval na roh Šural. O tři minuty později už vyprodaný stadion ve Vítkovicích slavil. Na De Azevedův centr z přímého kopu si naběhl stoper Šindelář a pohotově z voleje napálil balon do horního rohu branky. Dal pátý gól v ligové kariéře.

    Vedení vydrželo Baníku šest minut. Plavšič ve vápně upadl po Bredově zákroku a z nařízené penalty srovnal třetí brankou v české lize Kanga. Gólman Laštůvka sice vystihl směr střely, ale nedosáhl na ni.

    Po přestávce musel trenér hostů Hapal stáhnout zraněného stopera Kayu a místo něj poslal na trávník Hovorku. Baník začal druhou půli aktivně a brzy znovu vedl. Po Štetinově zákroku na Baroše nařídil sudí v 50. minutě přímý kop těsně za vápnem a Hlinka přízemní střelou kolem prodloužené zdi překonal Nitu. Záložník Hlinka dal první ligový gól v ostravském dresu.

    Domácím hráčům ale stejně jako v první půli vedení moc dlouho nevydrželo. Po další chybě v defenzivě šikovně prodloužil Šural míč na Kadlece a ten sám před Laštůvkou nezaváhal. Radoval se z jubilejního 50. gólu v české lize.

    Hned za dvě minuty si mohli vzít Slezané náskok zpět, jenže Nita skvěle zneškodnil hlavičku Hrubého a dorážející Poznar mířil vedle. Na druhé straně vyrazil Laštůvka pokus střídajícího Ben Chaima.

    Oba týmy potřebovaly zvítězit a tlačily se dopředu. V 77. minutě měl na noze vedení Baroš, zblízka ale v tísni překopl branku Sparty. Neprosadil se ani Fillo, který hlavou mířil nad. Přesto se nakonec domácí dočkali. De Azevedo v 86. minutě nacentroval do vápna a Baroš hlavou ukončil ligovou neporazitelnost Sparty, která nebodovala poprvé po deseti kolech.

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): „Viděli jsme nádherný zápas. Jeden z těch, kvůli kterým trenér a hráči trénují. V Ostravě není větší zápas než se Spartou. Povedlo se nám ho vyhrát a myslím si, že po zásluze. V první půli jsme měli problémy na naší pravé straně s Plavšičem, ve druhé jsme ho ale dokázali pokrýt a byli jsme nebezpečnější před brankou. Hráčům jsem říkal, že fanoušci jim odpustí vše, ale ne, když nebudou bojovat. Ta síla toho týmu tu vždy byla a ukázala se i dnes. Hráči se dokázali rvát do úplného konce.“

    Pavel Hapal (trenér Sparty): „Je to zklamání, neodehráli jsme dobré utkání. V úvodu jsme byli hodně nepřesní, kazili a ztráceli jsme míče. Dalo se s Baníkem hrát, nebyl až tak kvalitní v mezihře, ale my jsme neskutečně kazili, hlavně ve druhé půli. Tam měl Baník více šancí než my. Byl to Barošův zápas, hra, kterou připustili, byla za hranou. Dohrál bez karty, zranil nám dva hráče. U té rozhodující branky také fauloval. Měli jsme se s tím více porvat. Komplikujeme si situaci, ale jsou ještě čtyři kola a uvidíme, jak to bude s počtem bodů na naší straně a na straně dalších týmů.“

    Baník Ostrava - Sparta Praha 3:2 (1:1)

    Branky: 22. Šindelář, 51. Hlinka, 86. Baroš - 28. Kanga z pen., 60. V. Kadlec
    Rozhodčí: Marek - Pelikán, Horák
    ŽK: Breda, Šindelář, Hlinka - Kulhánek, Štetina, Hovorka
    Diváci: 15 020

    Sestavy: 
    Ostrava: Laštůvka - Breda, Azackij, Šindelář, Fleišman (67. Granečný) - De Azevedo, Hrubý, Hlinka, Fillo - Baroš (90. Psyché), Poznar (71. Diop)
    Sparta: Nita - Zahustel, Kaya (46. Hovorka), Štetina, Frýdek - Kulhánek - V. Kadlec, Stanciu (59. Ben Chaim), Kanga, Plavšič (85. Vatajelu) - Šural
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.