<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2936:6025
    15MFK Karviná2929:5222
    16SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    12. kolo, Základní část | pátek 27/10/2017, 20:15 | Městský stadion Karviná | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 3 746 diváků (78 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Pro Plzeň to byla v součtu s minulou sezonou už čtrnáctá výhra za sebou a jen dvě vítězství ji dělí od vyrovnání vlastního rekordu české ligy ze sezony 2015/16. Karviná naopak z posledních 11 zápasů vyhrála jediný a je čtrnáctá bod od pásma sestupu.

    Plzeň podle očekávání diktovala tempo hry, ale v úvodu se dostala jen k nepřesné střele Hořavy. Ve 12. minutě si ale Kopic narazil s Limberským, kličkou okolo sebe nechal proběhnout Košťála a střelou na zadní tyč poslal hosty do vedení z první vážnější šance zápasu.

    Karviná se však nevzdávala a měla hned několik možností na vyrovnání. Budínský z přímého kopu pálil vedle, následně po rohu hlavičkoval Košťál, ale brankář Kozáčik dobře zasáhl, stejně jako krátce nato po stříleném centru Budínského, který propadl přes chumel hráčů.

    Rozhodující moment ale přišel ve 34. minutě. Čolič chybnou zpětnou přihrávkou založil brejk Plzně, Kolář nahrál do běhu Krmenčíkovi a ten skóroval v sedmém z posledních osmi ligových zápasů. Další šanci měl Hájek po standardní situaci, ale brankář Le Giang tentokráte dobře zasáhl.

    Karviná do druhé půle udělala dvě změny v sestavě a posílila útok o bývalého plzeňského hráče Wágnera. A ten se rychle postaral o drama, když využil Hájkova nedůrazu a po centru z levé strany obhodil Kozáčika a snížil. Krátce nato mohl dokonce srovnat Budínský, ale z přímého kopu Kozáčika nepřekonal. Neuspěl ani Šisler.

    Plzeň mohl uklidnit Krmenčík, ale tentokráte v jasné šanci selhal. Karviná se tak nadále hnala za vyrovnáním. Wágnerovi se to dokonce povedlo, ale sudí už předtím pískal faul a gól neuznal. Po další z mnoha standardních situací hlavičkoval Panák, ale plzeňský gólman opět skvěle zasáhl.

    V 69. minutě už ale Plzni vyšel rychlý kontr, Krmenčík zatáhl míč a na vzdálenější tyči našel Koláře, který ve skluzu poslal míč o břevno do branky. Kolář si tak dal dárek k dnešním 32. narozeninám.


    Ohlasy trenérů

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Můžeme se zase chlácholit, že jsme odehráli dobré utkání, ale bohužel se špatným koncem. Rozhodla první půle, kde jsem udělali dvě individuální chyby. Hlavně ta druhá byla fatální. Ve druhé části jsme se zvedli, vytvořili jsme si tlak, ale dohánět dvoubrankové manko proti Plzni je velmi těžké. Chyběl tomu zázrak v podobě druhého gólu. Ten jsme sice dali, ale nebyl uznaný. Nemám k tomu co říct. Byl jsem spokojený i s výkonem v Teplicích. Ale chybí nám výsledek. Příčin je tam víc. Může nám pomoc, že je na čem stavět, ale je k tomu třeba přidat i výsledky. Střídání to oživila. Doufal jsem, že až tam dám Wágnera, bude to za lepšího výsledku. Teď už to střídání bylo za složitého stavu a nepomohlo to k obratu.

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Nám vyšel mimořádně začátek utkání, vedli jsme 2:0 a vypadalo to, že budeme zápas kontrolovat. Ale od druhého gólu hrála Karviná velmi dobře, zatlačila nás a měli jsme velké problémy s jejich důrazem. Naštěstí jsme dali třetí gól a s příchodem Milana Petržely se naše hra zlepšila a výsledek už jsme kontrolovali. Karviná ale odehrála velmi dobré utkání a za stavu 1:2 jsem se obával o tři body. Třetí gól rozhodl, kdybychom ho nedali, tak bychom asi nevyhráli. Do zápasu se Slavií jdeme asi v nejlepší pozici, v jaké můžeme být. Ale nás ještě čeká ve čtvrtek Lugano, a jestli chceme bojovat o postup, tak musíme vyhrát. Pak nás čeká Slavia, což bude pro nás i fanoušky podzimní svátek a věřím, že to zvládneme a náskok minimálně udržíme."


    MFK Karviná - Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)

    Branky: 49. Wágner - 12. Kopic, 34. Krmenčík, 70. Kolář.
    Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Pospíšil.
    ŽK: Wágner - Limberský, Řezník, Kolář.
    Diváci: 3746.
    Sestavy:
    Karviná: Le Giang - Čolič (46. Kalabiška), Košťál (59. Smrž), Hošek, Vondra - Šisler - Lingr, Janečka (46. Wágner), Budínský, Moravec - Panák. Trenér: J. Weber.
    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Zeman (65. Petržela), Kolář (88. Bakoš), Kopic - Krmenčík (81. Řezníček). Trenér: Vrba.
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.