<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | neděle 22/10/2017, 17:00 | Doosan Aréna

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 9 740 diváků (84 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal v základní sestavě hned sedm změn od nepovedeného utkání ve Švýcarsku. Po zranění v obličeji se vrátil levý bek Limberský, jenž nastoupil s ochrannou maskou.

    Zápas nezačal v nějakém strhujícím tempu. Hejda z rohu hlavičkoval vedle, na druhé straně Škodovu střelu z dálky zkrotil Kozáčik. V 17. minutě domácí dostali míč do brněnské branky, ale Řezník podle rozhodčích hlavičkoval z ofsajdu.

    Ve 30. minutě už se Plzeňští mohli radovat. Kopic našel za obranou Krmenčíka, který odstavil bránícího Kijanskase a po kličce gólmanovi Melichárkovi zakončil do odkryté branky. Nejlepší střelec soutěže zaznamenal osmý gól v sezoně.

    Západočeši poté soupeře ještě víc zatlačili. Melichárek výborně zneškodnil Hořavovu ránu i Kolářovu dorážku, ale ve 42. minutě už byl bezmocný. Krmenčík hlavou prodloužil míč k Hořavovi a ten zblízka nezaváhal. V poslední minutě první půle ještě zvýraznil domácí náskok volný Kopic po přihrávce Zemana.

    Druhý poločas začal velkou šancí hostů. Kozáčik "namazal" Juharovi, ale své zaváhání hned napravil, když střelu brněnského záložníka vytáhnul nad břevno. Plzeň držela míč a kontrolovala hru, ale další velké šance si dlouho nevytvářela. Ani Zbrojovka se moc nedostávala do útoku, pár střel z dálky si bez problémů pohlídal Kozáčik.

    Největší příležitost druhé pětačtyřicetiminutovky zahodil v 80. minutě střídající Řezníček, který běžel téměř sám na brněnskou branku, ale napálil jen boční síť. V závěru ještě Kopicovu střelu vyrazil Melichárek. Brno venku v lize prohrálo posedmé za sebou a na hřišti Plzně počtvrté v řadě.

    Ohlasy trenérů:

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Začátek utkání byl trošičku opatrný. Pak si myslím, že druhá část prvního poločasu byla z naší strany velice dobrá a ta rozhodla o zápase. Mrzí mě jen to, že ve druhém poločase jsme měli další situace, kdy jsme mohli ten náskok ještě zvýšit. Nedokázali jsme vyřešit situace čtyři na dva, v lajnách jsme stáli v ofsajdu nebo jsme na úrovni tyčky nedali gól do prázdné brány. Proto ten výsledek z naší strany nebyl ještě větší. Ale vzhledem k tomu, že jsme vedli 3:0, nás může pouze mrzet, že ten výsledek nebyl výraznější. Jinak mužstvo hrálo velice dobře, kombinovali jsme a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

    Roman Pivarník (trenér Brna): "Víme, že po fotbalové stránce se Plzni nemůžeme rovnat. Chtěl jsem, abychom ji dokázali více potrápit. Plzeň má takovou kvalitu, že si šance dokáže vytvořit. Pak je otázka, kolik jich využije. Závěr prvního poločasu jsme nezvládli a mrzí mě, že jsme to Plzni ulehčili. Pramenilo to hlavně z obrovského respektu ze soupeře, báli jsme se hrát, zbavovali jsme se míče a bylo tam hodně nevynucených chyb. Ve druhém poločase to bylo lepší. Zvedli jsme se, ale svoje šance jsme nevyužili. Odehráli jsme slušný poločas, i když jsme znovu po obrovských chybách pouštěli Plzeň do šancí a měli jsme štěstí, že je domácí neproměnili."

    FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)

    Branky: 30. Krmenčík, 42. Hořava, 45. Kopic.
    Rozhodčí: Ginzel - Kotalík, Černý.
    ŽK: Hájek - Juhar, Pavlík.
    Diváci: 9 740.

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (84. Havel) - Hořava, Hrošovský - Kopic, Kolář, Zeman (79. Pilař) - Krmenčík (71. Řezníček). Trenér: Vrba.

    Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Sedlák - Juhar, Pilík (78. Buchta), Škoda, Lutonský (76. Přichystal) - Koné. Trenér: Pivarník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.