<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    10. kolo, Základní část | pátek 13/10/2017, 20:15 | Ďolíček | ČT sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 872 diváků (61 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Duel byl soubojem nejhoršího útoku soutěže v podání domácích s nejhorší obranou Baníku. Pro Bohemians bylo komplikací zranění Tetteha, místo něhož v útoku nastoupil Kabajev. V sestavě Ostravy nechyběl bývalý reprezentant Baroš. A oba byli klíčovými postavami zápasu.

    Bohemians byli od začátku mírně aktivnější, ale měli problémy s vysunutým presinkem soupeře. Na první vážnější šanci si tak fanoušci museli počkat do 11. minuty, kdy Luts v akrobatické pozici netrefil odkrytou branku.

    Ve 20. minutě šla do vedení Ostrava a to zásluhou svého kapitána. Na přímý kop z hloubi pole si naskočil Baroš a hlavou zaznamenal svůj čtvrtý zásah v sezoně. Byl však v jasném ofsajdu, což sudí nepostřehli a gól uznali.

    Krátce nato Baroš v zápalu boje ostře zezadu fauloval domácího kapitána Jindřiška a mohl být rád jen za žlutou kartu.

    Bohemians se snažili, ale dlouho ukazovali, proč v předchozích devíti kolech dali jen pět branek. Zejména centry postrádaly přesnost. Jenže ve 33. minutě Luts dloubnul míč za obranu a Kabajev se krásně trefil z voleje na vzdálenější tyč a srovnal. I jeho trefa ale byla na hraně ofsajdu.

    Kabajev byl hodně aktivní, jenže nejprve pokazil nadějný brejk, po další spolupráci s Maškem zas pálil vedle. A Vaníčkovu střelu chytil brankář Vašek.

    V 58. minutě už ale šli domácí do vedení. Po rychle akci se dostal míč ke střídajícímu Reiterovi a ten ani ne po dvou minutách na hřišti prostřelil gólmana. Asistent sudího mu sice mával ofsajd, ale hlavní rozhodčí postřehl, že míč k Reiterovi v souboji přistrčil jeden z hostujících hráčů a gól uznal.

    Brzy mohl odpovědět Hrubý, z přímého kopu z hranice vápna však trefil jen připravenou zeď domácích hráčů. O chvíli později z ještě lepší pozice na přímý kop pálil De Azevedo nad branku. Bohemians v závěru posílili obranu o kapitána Krcha, vracejícího se po zranění, a výhru už ubránili.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Byl to důležitý zápas. Kdybychom dnes neuspěli, tak bychom se dostali do vod, kde být nechceme. Naopak výhrou jsme si hodně pomohli. Všechny gólové situace byly problematické, v budoucnu by se mohly případně řešit videem, jehož jsem jednoznačným zastáncem. Vítězný gól ale byl regulérní, za což jsem rád, protože by mi to jinak kazilo radost. Původně asistent zvedl praporek, takže jsem se ani neradoval. Pokud by Baník prohrál neregulérním gólem a pak jel pět hodin domů, bylo by to pro ně hodně nepříjemné. Když Kabajev napřahoval, tak jsme to viděl 15 metrů vedle, protože to byla ohromně těžká pozice. Ale on to trefil neskutečně a ukázal, že má opravdu formu. Myslím, že by to mohlo kandidovat na gól měsíce. Reiter je hodně lajnový hráč, teď se učí více pracovat s prostorem. Určitě to není střelec. Loni měl za Vlašim asi 17 asistencí, ale dal jeden gól. Takže jsem nečekal, že dá gól on, ale že ho připraví."

    Radim Kučera (trenér Ostravy): "Domácí byli hodně aktivní, přímočaří, létaly tam nepříjemné centry, ale pak jsme se gólem dostali na nohy a mohlo se nám lépe dýchat. Jenže pak se domácím povedla krásná akce. Nevím, z kolika pokusů to Kabajev takhle trefí, ale pochybuji, že z každého. Každému gólu se dá zabránit, ale tam nebyla chyba. Byl to krásný moment. Naopak před jejich druhým gólem sami uděláme aut, nezformujeme se a najednou se objeví hráč za našimi zády. Pak už to bylo vabank. Měli jsme tlak, ale jen po šestnáctku. Měli jsme tam dvě dobré standardní situace, které jsme vůbec nevyužili. Strašně nás sráží chyby, kdy soupeři góly sami nabídneme. Jsou to školácké chyby. Doma dotahujeme zápasy a venku naopak nedokážeme udržet vedení. V Jihlavě i tady jsme to měli dobře rozehrané, ale nedotáhneme to. Tlak je vždycky a když nebudeme vyhrávat, tak bude větší a větší. Neřekl bych, že jsme horším týmem než soupeři, ale nezvládáme to výsledkově. Snažím se dělat maximum a budu se snažit dostat tým z krize, co tady budu. Bodů máme málo, ale zápasů je do konce ještě spousta. Když zvládnete dva zápasy po sobě, tak poskočíme."

    Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

    Branky: 33. Kabajev, 58. Reiter - 20. Baroš.
    Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Pochylý.
    ŽK: Hůlka - Baroš, Pokorný.
    Diváci: 3872.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Vaníček (56. Reiter), Hašek ml., Mašek (66. Nečas), Luts - Kabajev (81. Krch). Trenér: Hašek st.

    Ostrava: Vašek - Sus, Pokorný, Šindelář, Granečný - De Azevedo (81. O. Šašinka), Hrubý, Hlinka, Stáňa (46. Pazdera) - Baroš, J. Šašinka (61. Poznar). Trenér: Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.