<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 14/04/2018, 16:00 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 115 diváků (55 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž

    Jablonec byl celou první půli aktivnější, ale nedařilo se mu v koncovce. V několika šancích zbytečně váhal se střelou a v dalších případech Severočechy vychytal olomoucký gólman Buchta.

    Domácí Chramosta nastoupil ke 200. utkání v české lize, v první půli mu ale jubileum nevycházelo a zahodil dvě největší šance. Ve 14. minutě jeho střelu Buchta vyrazil na roh a v nastavení první půle si jablonecký útočník neporadil s hostujícím brankářem ani při samostatném úniku.

    Mezitím v polovině úvodního dějství pálil v tísni těsně po rohu těsně vedle domácí Holeš. Sigma za celou první půli Hrubého s výjimkou jednoho nebezpečného centru zprava nijak výrazněji neohrozila.

    Olomouc na startu druhé půle hru vyrovnala a těžiště se přesunulo do středu pole. V 63. minutě šli domácí do brejku, po přihrávce Zeleného se z úhlu řítil sám na branku Masopust, ale Buchtu opět nepřekonal.

    Severočeši s blížícím se koncem na chvíli vystupňovali tlak, Kubista a po něm Chramosta ale v dobré pozici nepropálili obranu. Hostům se díky zvýšené jablonecké aktivitě otevíral prostor na brejky, které však řešili špatně.

    V 87. minutě postupoval do brejku domácí Hanousek, bez úmyslu hrát ho zezadu sestřelil Texl a rozhodčí Orel bez váhání olomouckého záložníka vyloučil. Kouč Sigmy Jílek byl kvůli protestům vykázán na tribunu, ale jeho svěřenci už bod ubránili. Bezbrankovou remízou skončil i podzimní vzájemný ligový duel v Olomouci.

    Ohlasy trenérů

    Petr Rada (trenér Jablonce): Mrzí mě, že jsme nevstřelili branku, je to poprvé za jaro. Snažili jsme se hrát hodně ofenzivně, měli jsme tam to, co nám v předchozích zápasech vycházelo. Šancí jsme měli dost na to, abychom aspoň jednu proměnili. Bohužel nestalo se i s přispěním gólmana Olomouce, který pochytal spoustu šancí. Kdybychom měli trochu štěstí, tak bychom je proměnili. Ale to se ve fotbale stává. Hlavně v prvním poločase jsme měli hodně šancí, trochu pozitivní je to, že jsme si šance vytvářeli. Nemohu hráčům nic vytknout, odehráli jsme znovu kvalitní utkání. Bohužel ne s tříbodovým ziskem. Přesto jsem hráčům poděkoval za přístup, aby dali hlavy nahoru. Je to domácí ztráta, ale s výkonem jsem spokojený. Olomouc jsme mohli přeskočit, nepovedlo se. Jsme na vršku tabulky zamotaní a budeme bojovat dál.

    Václav Jílek (trenér Olomouce): Hrálo se slušné ligové utkání ve slušném nasazení. Z naší strany zlepšení oproti předchozímu utkání, ale musím uznat, že soupeř měl určitě blíž k vítězství. Vypracoval si víc gólových situací, byl nebezpečnější. Na druhou stranu si myslím, že jsme ho nepustili do nějakého souvislého tlaku, co měl v předchozích utkáních. Ale pořád nás tlačí bota na posledních 30 metrech, ve finální fázi jsme málo nebezpeční. Bez střely góly nedáme. Dnes jsme pro soupeře byli v ofenzivní fázi prakticky bezzubí. Ale byť měl soupeř více situací, je to zasloužená remíza. Každé z mužstev mělo fáze, kdy bylo lepší. Od toho tam brankář je, aby něco chytil, dnes tam měl tři, čtyři hodně těžké zákroky. Miloš má velký podíl na tom, že odvážíme bod. Jablonec nás nepřeskočil. Pro nás je to plusový bod zvenku, i z toho pohledu důležitá remíza.
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.