<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    24. kolo, Základní část | pátek 13/04/2018, 18:00 | EDEN ARÉNA | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 9 623 diváků (50 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž

    Slezané dnes brzy vedli v Edenu po trefě Jana Kalabišky, ale ve 29. minutě srovnal Miroslav Stoch a stejný hráč po pauze dokonal obrat. Na 3:1 zvýšil v 78. minutě Jakub Jugas a střídající Tomáš Wágner tři minuty před koncem už jen snížil. Karviná nebodovala poprvé po osmi zápasech a zůstala blízko sestupovým příčkám.

    Karviná v předchozích třech ligových zápasech se Slavií vstřelila jediný gól, ale dnes udeřila už na začátku 14. minuty. Štepanovský pronikl skrz nedůraznou domácí obranu, přihrál doleva volnému Kalabiškovi a ten prostřelil brankáře Koláře. Hostující křídelník si připsal třetí trefu v této sezoně nejvyšší soutěže.

    Slavia ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání inkasovala jako první a doma se jí to stalo potřetí za sebou. Červenobílým se v úvodním dějství nedařilo, přesto do přestávky srovnali. Hromada vysunul kolmicí Stocha, který dloubl balon přes gólmana Le Gianga a dočkal se druhé soutěžní trefu po letním příchodu do Edenu.

    Hosté se vzápětí marně dožadovali, aby rozhodčí Zelinka nařídil po Kalabiškově pádu ve vápně penaltu. Ještě do pauzy musel ze hřiště zraněný slávistický kapitán Škoda, kterého v útoku nahradil Tecl.

    Pražanům se ani po přestávce moc nedařilo, i tak dokázali otočit skóre. Po necelé hodině hry napřáhl z velké dálky Stoch a povedenou ranou k tyči překonal Le Gianga.

    Domácí pak soupeře nepouštěli do šancí a v 78. minutě přidali pojistku. Po Stochově rohu se míč odrazil k Jugasovi a ten propálil Le Gianga. Slávistický stoper zaznamenal svůj první gól v ligové sezoně.

    Karviná přesto ještě dokázala závěr zdramatizovat. Střídající Wágner byl na trávníku pár sekund, když po přistrčení od Ramíreze po zemi prostřelil Koláře. V nastavení domácí Tecl a po něm Sobol zahodili samostatný útok, ale Slavii to už tolik mrzet nemuselo.

    Ohlasy trenérů: 

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Nevstoupili jsme dobře do zápasu. Dostali jsme hloupý gól po nákopu od brankáře, kdy nám tam propadl balon. Za nějakou dobu se nám povedlo srovnat a poločas byl 1:1. Byli jsme hodně nervózní, kazili jsme. V druhém poločase se naše aktivita zvedla a podařilo se nám odskočit do rozdílového gólu. Místo abychom z těch šancí rozhodli, udělali jsme z toho nervák. Nechali jsme si dát zase laciný druhý gól. Jsme rádi, že jsme to zvládli, že jsme potvrdili tři body zvenku. Ale podruhé za sebou jsme doma dostali dva góly, to nás trápí. V momentě, kdy jsme hráli úplně nejhůř, nás Stoch dostal do hry gólem na 1:1. Byl nejlepší na hřišti, zahrál fantasticky. Nejen tím, že dal dva góly. Takhle by to mělo být, že když se některým nedaří, najde se rozdílový hráč. Je to pořád čtyři body plus zápas, což je šest kol před koncem strašně moc. V kabině se bavíme o tom, že musíme zvládat svoje zápasy. V téhle fázi jsme schopni porazit každého i prohrát s každým."

    Josef Mucha (trenér Karviné): "S výkonem jsem spokojený, s výsledkem už méně. Zápas se musel líbit, oboustranně to bylo nahoru dolů. V prvním poločase se nám podařilo jít do vedení, měli jsme tam možná i další nebezpečné akce. Bohužel z první akce soupeře jsme inkasovali, kdy nám to prostrčili za obranu. Ale hráli jsme solidně, byli jsme dost na míči. Chtěli jsme tak pokračovat i v druhé půli a myslím, že se nám to i dařilo. Pak jsme jednou později dostoupili Stocha a dostali jsme druhý gól, což pro nás bylo takové zlomové. Myslím, že v tomhle zápase byl rozhodujícím faktorem Stoch, kterému utkání enormně vyšlo. Dal dva góly a zápas v podstatě rozhodl. Do 85. minuty byl zápas naprosto vyrovnaný. Cítil jsem, že tu dnes mohli dosáhnout na body. Trošku to i zamrzí. Možná, že Slavia působila jako zkušenější ve zlomových momentech. Odehráli jsme ale dobrý zápas a potřebovali bychom takový výkon zopakovat za týden."

    SK Slavia Praha - MFK Karviná 3:2 (1:1)

    Branky: 29. a 59. Stoch, 78. Jugas - 14. Kalabiška, 87. Wágner.
    Rozhodčí:
    Zelinka - Wilczek, Pospíšil.
    ŽK:
    Frydrych, Sobol - Ramírez.
    Diváci: 9 623.

    Sestavy:

    Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Kúdela, Sobol - Souček - Stoch, Hromada (90. Sýkora), Hušbauer (79. Danny), Bořil - Škoda (44. Tecl). Trenér: Trpišovský.

    Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (86. Wágner) - Štepanovský, Weber (71. Ramírez), Budínský, Kalabiška (82. Moravec) - Panák. Trenér: Mucha.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.