<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 07/04/2018, 17:00 | Andrův stadión

    Góly


    Návštěva: 3 471 diváků (28 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž

    Olomouc nastoupila bez zraněného Vepřka a vykartovaného Manzii. Jihlava zase bez nejlepšího střelce Ikauniekse, Zoubeleho a Buchty.

    Do první šance se dostali domácí v 17. minutě, kdy Falta našel zpětným centrem do pokutového území Radakoviče, jeho střelu ale brankář Rakovan skvěle vyškrábnul těsně vedle tyče. Vysočina zahrozila po brejku po půlhodině hry, ale Ljovin místo střely z úhlu hledal spoluhráče před brankou a přihrávku zblokoval Radakovič.

    Olomouc šla do vedení 42. minutě. Zahradníček z hranice šestnáctky trefil tyč, ale odražený míč si našel Plšek a poslal ho do sítě. Nejlepší střelec Sigmy si připsal šestou branku v sezoně.

    Druhou půli začala aktivněji Vysočina a hned zkraje si vytvořila dobré příležitosti. Fulneka v dobré pozici ubránil Jemelka a Dvořák hlavičkoval po rozích dvakrát těsně vedle branky. V 54. minutě však Jihlavě vítr z plachet Mara, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

    Olomouc mohla přesilovku využít po hodině hry, ale Zahradníček vystřelil těsně vedle levé tyče. Poté sice uspěl po brejku Kalvach, ale rozhodčí kvůli ofsajdu jeho gól neuznal. Jihlava nepřesnost domácích potrestala v 67. mintutě, kdy se po rohu prosadil Dvořák.

    Sigmě mohl vrátit vedení rovněž po rohu Jemelka, jenže jeho hlavička však o centimetry přeletěla břevno. Olomouc se pustila do závěrečného tlaku, ale Plšek v 82. minutě střílel v těžké pozici těsně mimo. Hanáci tak promarnili šanci odskočit na pohárových příčkách pronásledovatelům, zatímco Jihlava odskočila pásmu sestupu na rozdíl tří bodů.

    Ohlasy trenérů:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Jsme zklamáni, šli jsme do vedení, soupeř do deseti, toto bychom měli zvládnout uhrát. Jihlava si ten bod zasloužila, bojovala, byla aktivní, branku dala ze standardky. Vstup do utkání byl od nás dobrý, byla tam odvaha i aktivita, ale pak se to vytrácelo. Po vyrovnávací brance byla od hráčů neočekávaná reakce, ochotou porvat se o výsledek ihned po té brance, ale souboje pak vyhrávala Jihlava a ne my. Chyběla mi tam odvaha i nasazení. Proto jsme dnes ztratili dva body. Soupeři hrál výborně ve standardkách Dvořák, je to o osobní odpovědnosti hráčů, nám se to nedařilo, není možné, abychom nechali soupeře z těchto pozic zakončovat. U branky jej měl bránit Jemelka, ale předával jej Hálovi, který byl u něj blízko, ale i tak se přes něj Dvořák dokázal prosadit.“

    Martin Svědík (trenér Jihlavy): "Už v první půli jsme do toho vstoupili lépe, než v předchozích dvou utkáních. Byla tam aktivita, ale chyběla finální fáze a zakončení, kde nám chybí Ikaunieks. Udělali jsme pak dvě chyby v defenzívě, první ještě brankář zachránil, u druhé jsme nechali Plška trestuhodně volného. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat aktivně v ofenzívě a aktivní hře. Nechtěli jsme Sigmu nechat rozehrávat akce, aby musela nakopávat míče. V útoku jsme chtěli, aby se to více promítlo ve finální fázi. Dařilo se nám to, ale pak přišli vyloučení, které nemůžu komentovat, ještě jsme to neviděl. Mužstvo se pak semknulo, šlo si za vyrovnáním a povedlo se mu to. Už před vyloučením jsme mohli vyrovnat, Dvořák tam měl ještě jednu výbornou hlavičku. Pak jsme se snažili si hlídat body, hrát na brejky, protože domácí měli o hráče více a tlačili, ale bod jsme uhráli."

    SK Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)

    Branky: 42. Plšek - 67. Dvořák.
    Rozhodčí: Houdek - Kříž, Kubr.
    ŽK: Jemelka - Mara, Rakovan.
    ČK: 54. Mara (Jihlava).
    Diváci: 3 471.

    Sestavy:

    Olomouc: Buchta - Sladký (72. Moulis), Radakovič, Jemelka, Hála (89. Yunis) - Zahradníček, Houska (74. Texl), Kalvach, Falta - Plšek - Řezníček. Trenér: Jílek.

    Jihlava: Rakovan - Vaculík (65. Klíma), Štěpánek, Tlustý, Schumacher - Nový, Mara, Ljovin, Popovič (77. Keresteš) - Fulnek (90. Opluštil), Dvořák. Trenér: Svědík.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.