<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | sobota 31/03/2018, 15:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 512 diváků (62 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonec začal drtivým náporem a už v první minutě musel zasahovat brankář Fryšták, který vyškrábl Jovovičovu střelu. Hosté mohli děkovat gólmanovi i o pět minut později, kdy vychytal Doležala.

    Bohemians jako by na hřišti v úvodní půlhodině neexistovali a hrálo se výhradně na jejich branku. Domácí však dál spalovali šance. Po velkém závaru se v 16. minutě dostal k dorážce Holeš a z malého vápna nepochopitelně napálil jen břevno.

    V 26. minutě už Severočeši udeřili. Na Trávníkův rohový kop si naskočil Lischka a hlavou zaznamenal svůj druhý gól v české lize. Bohemians poprvé zahrozili až ve 34. minutě, ale Kocič po centru zprava pálil hodně mimo.

    Na druhé straně prováhal nadějný brejk Masopust a Bohemians to navzdory slabému výkonu v první půli potrestali vyrovnávacím gólem. Domácí ve 43. minutě zapomněli na pravé straně na Reitera, jehož přízemní centr uklidil střelou z první k tyči Hašek.

    Syn stejnojmenného trenéra Pražanů dal svůj pátý ligový gól. "Klokani" skórovali v prvním poločase teprve podruhé za posledních deset zápasů v nejvyšší soutěži. Jablonec naopak v lize inkasoval po 487 minutách.

    Kouč hostů v přestávce dvakrát střídal a na trávník poslal čerstvé Nečase s Lutsem. Jablonec byl ale dál aktivnější a v 63. minutě znovu vedl. Jovovič zakroutil z přímého kopu míč přesně k tyči a dal sedmý gól v ligové sezoně.

    Dvacet minut před koncem mohl pojistit náskok domácího týmu Chramosta, ale Fryšták jeho střelu z bezprostřední blízkosti fantasticky vyrazil. Bohemians v závěru soupeře hodně zatlačili. Dvakrát měl na kopačce vyrovnání Tetteh, ale gólman Hrubý pokaždé zasáhl.

    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Věděli jsme, že nás čeká běhavý soupeř. Z naší strany to byl asi nejlepší první poločas, co jsem tady. Nasazení, fotbalovost, tlak, všechno. Měli jsme spoustu šancí, až na jedno zaváhání jsme soupeře do ničeho nepustili. První poločas jsme měli vyhrát a to větším rozdílem. Bohemka se díky Fryštákovi udržela ve hře. Z vyrovnávacího gólu jsem byl rozzlobený, protože hráči si svévolně vyměnili místo. Kdyby byli na svých, gól jsme nedostali. V poločase jsem hráčům říkal, že musíme hrát pořád aktivně, že nějaká šance přijde. Proměnili jsme trestný kop díky Jovovičovi, který to kopnul excelentně. V závěru hrál soupeř vabank, nám trochu docházely síly, hlavně reprezentantům. Dvěma zákroky nás podržel Hrubý. Myslím ale, že vítězství je zasloužené. Cením si toho, že i když soupeře vyrovnal, šli hráči za výhrou. Statistiky moc nesleduji. Jsem rád, že jsme udrželi nějakou sérii, hlavně je to zásluha hráčů. Pokud to půjde dál, bylo by to dobré. Jsme rádi, že jsme ve špičce, že tam tím mícháme."

    Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Věděli jsme, že Jablonec má na jaře velkou formu. Přesto jsme cítili, že je v naších silách tady uspět. Ovšem samotné utkání od první minuty nasvědčovalo něčemu jinému. Byli jsme bez pohybu, bez sebevědomí, nedostávali jsme se včas do soubojů, odevzdávali jsme míče. V podstatě ve 30. minutě bylo osm devět hráčů na vystřídání. To, že jsme šli do kabin za stavu 1:1, bylo díky brankáři Fryštákovi. Skóre neodpovídalo dění na hřišti. Dostali jsme druhou šanci v zápase, ačkoliv jsme si ji nezasloužili a v druhém poločase jsme ji znovu promarnili. Znovu jsme pustili soupeře do šancí a nakonec jsme byli potrestáni trochu nešťastně ze standardky. Aspoň jsem rád, že jsme si v posledních 10 minutách vytvořili tlak a v něm dvě šance. Celkově jsme z našeho výkonu zklamaný. Ukázalo se, že v budování týmu ještě nejsme tak daleko. Většina hráčů to nezvládla mentálně, za což jsem zodpovědný já jako trenér. Rozdíl v sebevědomí hráčů doma a venku je vidět."

    FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)

    Branky: 26. Lischka, 63. Jovovič - 43. Martin Hašek ml.
    Rozhodčí: Machálek - Kubr, Pfeifer.
    ŽK: Pernica - Mašek, Reiter.
    Diváci: 3512.

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Masopust (85. Hübschman), V. Kubista, Trávník, Jovovič (78. Hanousek) - Chramosta, Doležal (74. Považanec). Trenér: Rada.

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Martin Hašek ml. - Reiter (83. Záviška), Mašek (46. Nečas), Bartek (46. Luts) - Tetteh. Trenér: Martin Hašek st.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.