<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    6. kolo, Základní část | neděle 10/09/2017, 15:00 | Městský stadion

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 831 diváků (57 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž

    Mladoboleslavský trenér Uhrin nasadil všechny tři posily, které středočeský klub získal v reprezentační pauze - stopera Chaluše, záložníka Hubínka a nejčerstvější akvizici křídelníka Mingazova. Také Brno postavilo novou tvář Juhara a kvůli několika absencím v sestavě hrálo s pěti obránci.

    Mladé Boleslavi se zpočátku proti hostujícímu obrannému valu nedařilo a první šanci viděli diváci až v 27. minutě, kdy po Fleišmanově centru vyškrábl hlavičku Matějovského do horního rohu brankář Melichárek. O sedm minut později mohli jít do vedení hosté, Pilík po křížné přihrávce postupoval sám na gólmana Vejmolu, jenže selhal a zamířil nad.

    Utkání jinak provázela řada nepřesností a na trávníku bylo znát, že hrají týmy ze dna tabulky. Fotbalovou šeď první půle osvítila až parádní akce z 39. minuty. Pauschek se v rohu pokutového území zbavil obránce, nahrál před branku a Přikryl elegantní a pohotovou patičkou umístil balon do sítě. Boleslav skórovala po 250 minutách.

    Domácí vstoupili aktivně i do druhé půle a vidět byla zejména nová posila Mingazov. Hned ve 46. minutě se od křídelníka hostujícího v Boleslavi ze Slavie jen těsně mimo odrazil balon, který do něj pod tlakem napálil brankář Melichárek. Pak záložník z Turkmenistánu střílel těsně nad.

    Mingazov se dočkal v 63. minutě. Po pasu od Matějovského z hloubi vlastní poloviny nasprintoval do sóla a svou premiérovou trefu v mladoboleslavském dresu okořenil nekompromisní ranou pod břevno.

    Vzápětí novou domácí akvizici vystřídal Chramosta a po minutě na trávníku zvýšil už na 3:0, když se prosadil křížnou střelou na zadní tyč. Boleslav potvrdila, že na Brno doma umí. Na svém stadionu mu v posledních sedmi zápasech dala 24 branek. Zbrojovka se nedočkala ani čestného gólu, Fortes totiž v 80. minutě mířil vedle.

    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin ml. (trenér Boleslavi): "Do utkání jsme vstoupili, jak jsem si představoval. Věděli jsme, že Brno bude hrát zezadu jako proti Spartě. Akorát jsme byli málo odvážní, proto jsme nevstřelili gól na začátku. Brno mělo v první půli brejk, zbytečně jsme otevřeli naši levou stranu. Přežili jsme to a to bylo hrozně důležité. Jinak myslím, že Brno až na jednu situaci nemělo nic a kontrolovali jsme hru. Samozřejmě je to úleva, byli jsme pod velkým tlakem. Něco jsme v přestávce natrénovali, uzdravili se nám hráči jako Matějovský, Mebrahtu a Chramosta. Nemůžeme ale oslavovat, máme jen čtyři body. Jsem spokojený se všemi posilami. Hlavně jsme poprvé neudělali žádnou větší chybu vzadu. Ty hráče, které jsme si sem vzali, jsme dobře znali a potřebovali jsme je zapracovat do týmu. Proto hráli od začátku. Mingazov stihl dva tréninky. Dobře jsem ho znal, když jsem byl ve Slavii, tak jsme ho získali. Potvrdil kvality, dal branku. Vrátil se z reprezentačního srazu trochu dokopaný, ale chtěl za každou cenu hrát."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Až do momentu, kdy jsme obdrželi první gól, bych utkání hodnotil jako náš celkem zodpovědný a organizovaný výkon od celého týmu. Naše představa byla, že budeme hrát z aktivního bloku na vlastní polovině, to se nám celkem dařilo. Dařilo se nám i přecházet do rychlého protiútoku. Jeden z klíčových momentů zápasu byla naše neproměněná šance a dalším byl gól, který jsme obdrželi do poločasu. Ve druhém poločase jsme nabádali hráče k trpělivosti. Ale vše vzalo za své v momentě, kdy jsme po naší standardce neubránili protiútok soupeře a inkasovali jsme druhý gól. Tím pádem se nám trošku rozbila strategie a výsledkem byla už i třetí obdržená branka. Rozhodli jsme se pro variantu s třemi stopery, byli jsme přesvědčeni, že to má smysl. Ale musíme vzít taky v potaz kvalitu soupeře, který nás po chybách potrestal."

    FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno 3:0 (1:0)

    Branky: 39. Přikryl, 63. Mingazov, 66. Chramosta. 
    Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Horák.
    ŽK: Buchta (BNO). 
    Diváci: 2831.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: M. Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (90.+5 Hála) - Plšek (77. Texl) - Chorý (57. Manzia). Trenér: Jílek.

    FC Zbrojovka Brno: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Van Buren (81. Sobol), Altintop (69. Necid), Hušbauer, Stoch (60. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Přerost.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.