<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | sobota 09/09/2017, 17:00 | Letná

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 218 diváků (72 % z kapacity 5 898)
    Video


    Reportáž

    Trenér Zlína Bohumil Páník, který z pěti nových posil, které získali Ševci v reprezentační přestávce, zařadil do základní sestavy pouze Mehanoviče s Vukadinovičem. Oba se objevili na hrotu útoku.

    Kombinační souhra ale Ševcům celou úvodní čtvrthodinu skřípala. Fotbalisté Teplic přesně kombinovali na jeden dotyk, chytře přenášeli míč do stran. Jejich technický fotbal ale do brankových šancí nevedl. Většina akcí končila na hranici trestného území. Zlín se trápil v přechodu do útoku, nakopávaným míčům chyběla přesnost. Postupně domácí fotbalisté srovnali krok, k ohrožení brankáře Grigara se však rovněž nedostali.

    Po půlhodině hry vystihl Jiráček ve středu hřiště nepřesnou přihrávku soupeře, kolmým pasem poslal do protiútoku Mehanoviče, který sprint mezi stopery Králem a Šušnjarem vstřelil úvodní branku.

    Zlín zahrozil o sedm minut později znovu. Na Vukadinovičův centr z levé strany ale Mehanovič nedosáhl. Těsně před přestávkou Teplice oslabil Šušnjar, který uviděl po sražení pronikajícího Vukadinoviče červenou kartu.

    Navzdory početní výhodě se v úvodu druhého poločasu "Ševci" zatáhli do defenzívy a iniciativu přenechali soupeři. Teplický kouč Šmejkal přestávce přestavěl obranné řady, na místě stopera se objevil Ljevakovič a střídající Jeřábek. Z územní převahy si jeho svěřenci vypracovali i několik střeleckých šancí. Vondráškovi, Vošahlíkovi i Vaněčkovi chyběla k vyrovnání přesnější koncovka.

    Trápící se Zlín vysvobodil až v 82. minutě Traoré, jenž přízemní střelou za hranicí trestného území překonal podruhé brankáře Grigara a tím definitivně potvrdil plný bodový zisk.

    Ohlasy trenérů: 

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Teplice jsou náš neoblíbený soupeř, který nám tady vždycky kradl všechny body. Museli jsme si proto na ně trošku počkat a pozměnit způsob hry. Nespoléhali jsme na příliš otevřený fotbal, který soupeři vyhovuje a dává z něj góly. Povedla se nám jedna rychlá akce po vychytání míče ve středu pole, vedoucí branka byla velice důležitá. V půli jsme si říkali o nebezpečí po vyloučení soupeře, situaci jsme nechtěli podcenit. Abychom nedopadli jako Zbrojovka v utkání s námi. Měli jsme ovšem málo pohybu ve středu pole, kde jsme nezískávali vypadané balony. Přežili jsme šance Teplic a přidali druhý gól. Ještě dnes se můžeme radovat, ale pak už musíme myslet na čtvrteční důležitý zápas v Evropské lize."

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Do utkání jsme vstoupili aktivně. Nevytvořili jsme si ale žádnou brankovou příležitost. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala, utkání bylo hodně taktické. Oba týmy si hlídaly soupeře. Udělali jsme dvě chyby, které soupeř potrestal. Po chybné rozehrávce ve středu pole jsme dostali branku a po druhé chybě jsme se dostali do oslabení. Ve druhém poločase jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Měli jsme jednu nebo dvě slibné situace, ale soupeř si to pohlídal a v závěru nám vstřelil druhou branku. Musím říci, že Zlín vyhrál zaslouženě."

    FC Fastav Zlín - FK Teplice 2:0 (1:0)

    Branky: 30. Mehanovič, 82. Traoré.
    Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Vlasjuk.
    ŽK: Džafič, Mehanovič - Kučera, Krob, Ljevakovič.
    ČK: 44. Šušnjar (Teplice).
    Diváci:
    4218.

    Sestavy:

    Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Traoré, Jiráček, Džafič (64. Bartošák) - Mehanovič (69. Železník), Vukadinovič (90.+1 Hnaníček). Trenér: Páník.

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Fillo, Ljevakovič, Rezek (71. Vošahlík), Kučera, Urma (46. Jeřábek) - Vaněček (87. Haljeta). Trenér Šmejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.