<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 03/03/2018, 15:00 | Stadión U Nisy

    Góly


    Návštěva: 2 446 diváků (25 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž

    Liberec byl většinu první půle aktivnější, ale ani jednu z několika velkých šancí neproměnil. V deváté minutě nacentroval ze strany Coufal na zadní tyč, kam si naběhl Pulkrab, jehož hlavičku vyrazil brankář Le Giang.

    Hostující gólman dál čaroval. V 26. minutě si zaběhl za obranu domácí kapitán Coufal, ale Le Giang proti němu vyběhl a zasáhl. Z následné dorážky nedostal míč do sítě ani Pulkrab.

    Karviná byla půl hodiny neškodná a pak nečekaně udeřila. Kalabiška poslal oblouček za obranu, Weber přiťukl Wágnerovi a jeho nepovedená střela se odrazila od Coufala do branky. Domácí marně reklamovali soupeřovu ruku. Hostující útočník zaznamenal už svůj čtvrtý jarní gól.

    Karviná ve čtvrtém ligovém utkání s Libercem poprvé skórovala a ještě do přestávky se mohla trefit podruhé. Wágner však tentokrát po centru z levé strany hlavičkoval vedle.

    Do druhé půle vstoupili domácí náporem a v 54. minutě srovnali. Po Potočného centru z rohu prodloužil míč stoper Köstl, který při zranění Karafiáta hrál první ligový zápas v kariéře, a na zadní tyč se hlavou prosadil Pulkrab. Domácí útočník navázal na vítězný gól z minulého kola proti Mladé Boleslavi a Karviná v lize po 329 minutách inkasovala.

    Nerozhodné skóre ale vydrželo jen dvě minuty. Köstl netrefil míč, Weber si obhodil druhého domácího stopera Kačarabu a sám před brankářem Hladkým zamířil přesně k tyči. V osmnáctém ligovém utkání dal svůj první gól.

    Liberecký kouč Holoubek už v 67. minutě využil všech tří střídání a Severočeši zvýšili tlak, už v předfinální fázi ale byli nepřesní. Slezané naopak mohli v 77. minutě pojistit vedení při brejku čtyři na dva, Štepanovský ale Kalabiškův oblouček do prázdné branky nedostal.

    Hosty nevyužitá šance přišla draho. Na konci 82. minuty zatlačil Da Silva na bránícího Dreksu, gólmanu Le Giangovi vypadl míč a Pulkrab z otočky srovnal. Potvrdil tak pozici dosud jediného jarního střelce Liberce a odvrátil hrozbu teprve druhé porážky Slovanu v posledních 22 domácích ligových zápasech.

    Ohlasy trenérů:

    David Holoubek (trenér Liberce): "První poločas jsme hráli možná trochu pomaleji, než jsme chtěli, přesto jsme měli dvě tři brankové příležitosti. Kdybychom první poločas dali branku, měli bychom zápas pod kontrolou. Průběh utkání pak byl hodně hektický. Bylo to zajímavé pro fanoušky, ale pro nás trenéry to byly nervy. My dáme branku a jak jsme už mysleli na výhru, tak jsme přepnuli do ultra ofenzivního módu. A udělali jsme tam dorostenecké chyby. Ta branka na 1:2 nás mrzí. Vzhledem k průběhu zápasu bychom asi měli být s bodem spokojeni, ale my nejsme, chtěli jsme vyhrát. Jsme z toho smutní. Mám velice dobrý pocit z toho, jakým způsobem jsme zápas dohrávali, jak to kluci chtěli otočit. Co mě trochu mrzí, že se fotbal hraje na terénech, které k tomu nejsou přizpůsobené. Je obrovská zima, trávník je zmrzlý a nedá se úplně dobře kombinovat. To nahrává týmům, které hrají o záchranu a hrají jednodušší fotbal."

    Josef Mucha (trenér Karviné): "V prvním poločase nás Liberec přehrával a přežili jsme dvě velké šance. Sami jsme v prvním poločase měli dvě šance, jednu jsme proměnili a při druhé Tomáš Wágner těsně minul. První poločas nebyl optimální, ale zvládli jsme to až nad očekávání dobře. Druhý poločas jsme se možná trošku víc dostali do hry, ale v přechodové fázi jsme udělali spoustu chyb. Potom jsme inkasovali ze standardky. Tomu se nedalo zabránit, protože to byl tečovaný míč. Pak jsme dali gól na 2:1 a dokonce jsme měli velkou šanci dát třetí, který by utkání asi úplně rozhodl. Ale závěrečných 10 až 15 minut byl Liberec aktivní a zaslouženě vyrovnal. My jsme se pak báli o výsledek. S bodem jsme ale nadmíru spokojeni, je to pro nás velký plusový zisk."

    FC Slovan Liberec - MFK Karviná 2:2 (0:1)

    Branky: 54. a 82. Pulkrab - 31. Wágner, 56. Weber.
    Rozhodčí: Hrubeš - Boček, Flimmel.
    ŽK: Oscar, Potočný, Breite - Štěpanovský, Hošek, Čolič.
    Diváci: 2446.

    Sestavy:

    Liberec: Hladký - Coufal, Köstl, Kačaraba, Kerbr - Breite (67. Da Silva), Folprecht - Oscar (60. Bartl), Bosančič, Potočný (60. Wiesner) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

    Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Weber (71. Lingr), Panák - Štepanovský (78. Letič), Budínský (90. Šulek), Kalabiška - Wágner. Trenér: Mucha.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.