<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    16. kolo, Základní část | neděle 03/12/2017, 18:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 6 234 diváků (34 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Sparta byla od začátku aktivnější a už ve 12. minutě se ujala vedení. A hned byl v hlavní roli videorozhodčí Roman Hrubeš, který hlavnímu sudímu Karlu Hrubešovi potvrdil, že míč byl celým objemem za brankovou čárou. Čivičův centr totiž přeletěl Jedličku, od tyče se odrazil do gólmana a od ligového debutanta pak do branky. Rozhodčí gól okamžitě uznal a zhruba po dvaceti sekundách po poradě s kolegou verdikt potvrdil.

    O dvě minuty později se domácí prosadili podruhé a postaral se o to bývalý hráč Boleslavi Zahustel, který hlavou tečoval přímý kop Vatajelua. A protože Boleslav nekladla vůbec žádný odpor, prosadila se Sparta do přestávky ještě potřetí. Ve 36. minutě se po dalším Vatajeluově centru trefil Šural.

    Po přestávce hra výrazně upadla a před nejnižší návštěvou na Letné v dosavadním průběhu ligové sezony už moc šancí k vidění nebylo. Hostující Magera střílel z přímého kopu těsně nad a Přikryl poté neuspěl sám před brankářem, ani s volejem z hranice vápna.

    Sparta vítězstvím zakončila nepovedený podzim, ve kterém hned v úvodu vypadla z evropských pohárů a následně nezvládla ani domácí pohár. V tabulce letenskému celku patří páté místo s odstupem čtyř bodů na třetí Olomouc i druhou Slavii. Od první Plzně dělí Spartu propastných 18 bodů.

    Mladá Boleslav, které stejně jako v minulém kole chyběl nemocný trenér Dušan Uhrin mladší, se naopak nebezpečně přiblížila boji o záchranu. Od předposlední Ostravy dělí středočeský celek šest a od poslední Jihlavy sedm bodů.

    Ohlasy trenérů:

    Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "V Itálii je od této sezony video také zavedeno a ohlasy jsou na to jen pozitivní. A protože fotbal je i byznys a jsou v něm velké zájmy, tak je potřeba, aby rozhodování bylo objektivní. Já mám ale problém s načasováním. Jak moc a často to jde použít, aby to nenarušilo zápas. Video by se také mělo používat jen v případě, kdy o to požádá hlavní rozhodčí. On by měl mít také poslední slovo a ne někdo třetí v přenosovém voze."

    Petr Čuhel (asistent trenéra M. Boleslavi): "Zopakovalo se to, co v minulém zápase. Nastoupíme nekoncentrovaní, málo odvážní, inkasujeme laciné góly a pak se to těžko otáčí. Takže nespokojenost s výsledkem i s předvedenou hrou. Do zápasu jdeme s tím, že chceme být aktivní, myslím, že víme, co chceme hrát, ale jdeme do toho laxně. Jdeme si zahrát a ne vyhrát. Když potom dostaneme góly, tak jako by hrajeme, ale to už je pozdě. Máme za sebou velice špatný podzim jak ziskem bodů, tak i vypadnutím z poháru. Když bude video fungovat na všech stadionech, tak je to jen dobře pro fotbal."

    Ohlasy rozhodčích po premiéře videa:

    Roman Hrubeš (videorozhodčí): "Gól bych kontroloval stejně, ale branka nebyla dosažena běžným způsobem - míč se netřepetal v síti, takže mohly vzniknout pochybnosti. Karel neměl dobrý přehled, protože mu bránil ve výhledu brankář, tak požádal o přezkoumání. Situace byla potvrzena dvojím způsobem - signalizace asistenta a video. Z hlavní kamery nešlo určit, jestli byl míč za čárou, ale měli jsme k dispozici dvě kamery zpoza branky a na základě jedné z nich jsme rozhodli. Jak dlouho to trvalo, jsem neměřil, musím si to zpětně pustit a změřit čas. Ale někde jsem četl, že to bylo deset sekund a to by napoprvé bylo dobré. Vedle všech branek, které se kontrolují automaticky, jsem ještě řešil dvě situace v pokutových územích, které pokud rozhodčí vyhodnotí správně, tak se nemusí komunikovat. Bylo to v závěru zápasu centr na Mageru a souboj Plavšiče s jedním hráčem soupeře."

    Karel Hrubeš (hlavní rozhodčí): "Bral jsem to jako pomoc rozhodčích. Je důležité, aby měl fotbal důvěru fanoušků a veřejnosti. U první branky jsem pohledem zkontroloval asistenta, který standardní signalizací při vstřelené brance běžel k půlicí čáře. Uznal jsem proto gól, ale protože z mého pohledu nebylo zřejmé, že míč byl celým objemem za brankovou čárou, tak jsem si vyžádal potvrzení situace."

    Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 3:0 (3:0)

    Branky: 12. Čivič, 16. Zahustel, 36. Šural.
    Rozhodčí: K. Hrubeš - Moláček, Flimmel - R. Hrubeš (video).
    ŽK: Čivič, M. Frýdek - Fabián, Jedlička, Chaluš.
    Diváci: 6 234.

    Sestavy:

    Sparta: Dúbravka - Zahustel, Hovorka (88. Kaya), Štetina, Čivič - Mavuba, M. Frýdek - Plavšič, V. Kadlec (61. Rosický), Vatajelu (73. Ben Chaim) - Šural. Trenér: Stramaccioni.

    M. Boleslav: Jedlička - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Rada (88. Jánoš) - Mingazov (46. Magera), Matějovský, Fabián (76. Novák) - Přikryl. Trenér: Čuhel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.