<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 02/12/2017, 15:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly


    Návštěva: 3 518 diváků (33 % z kapacity 10 785)
    Video



     

    Reportáž

    "Někteří hráči mě dnes přesvědčili, že jsou těmi, kteří by měli Zlín v budoucnu táhnout. Nebudu je jmenovat, prokázali to dnes na hřišti a přičinili se k remíze. Cením si, že Hronek po delší přestávce odehrál výborný zápas. Po vyloučení Bača jsem věřil, že nějaký gól dáme. Ale řešili jsme hlavně problém stoperů, kteří nám chyběli," řekl trenér Zlína Bohumil Páník. 

    Zlín začal aktivněji, ale oba celky se dlouho nedostaly k bezprostřednímu ohrožení soupeřovy branky. Až ve 26. minutě Škoda protáhl přízemní střelou z dvaceti metrů hostujícího brankáře Dostála. O šest minut později už Zbrojovka slavila - k odražené střele se dostal Zikl, který si pohotovou dorážkou připsal první ligový gól.

    "Ze své první ligové branky mám obrovskou radost. Míč se ke mně odrazil tak, že jsem jej jen vrátil do sítě. Jsme nyní dobře nastartovaní, abychom se zachránili a stoupali tabulkou," uvedl střelec gólu Brna Martin Zikl.

    Do druhého poločasu vstoupil Zlín s větším nasazením, které mu vyneslo několik příležitosti k vyrovnání.

    Ve 48. minutě po centru Vukadinoviče stačil hlavičku Železníka brankář Melichárek zlikvidovat. Tři minuty na to trefil Diop nůžkami tyčku, zatímco Železník hlavičkoval vedle.

    Zbrojovka mohla zvýšit náskok po brejcích do otevřené obrany soupeře. Ziklova střela hlavou minula těsně branku a sólový útok Přichystala vyřešil včasným vyběhnutím gólman Dostál. Na druhé straně se v 68. minutě blýskl Melichárek, když v pádu vyrazil tvrdou střelu Vukadinoviče.

    V 69. minutě byl po druhé žluté kartě za faul na Kijanskase vyloučen Bačo, ale i v oslabení byl Zlín aktivnější. Přehlídku zahozených šancí ukončil až sedm minut před koncem Mehanovič, který na druhý pokus překonal Melichárka.

    "Nebylo daleko k tomu, abychom zápas opět i v deseti otočili. Odehráli jsme nejlepší podzimní zápas na hřišti soupeře," tvrdil obránce Zlína Daniel Holzer

    "Ve druhém poločase jsme zrychlili hru zezadu. Rychle jsme přihrávali, dávali míče do strany a sypali jsme centry před branku. To se nám v prvním poločase nedařilo. Bod z Brna je super. Nyní si můžeme užít zápas Evropské ligy s Moskvou," uvedl útočník Zlína Lukáš Železník.

    Brno tak stráví zimní přestávku na 12. místě čtyři body nad sestupovým pásmem. Zlín je devátý.

    "Patnáct bodů po podzimu je komfortních. I když dnes doma byla výhra na dosah. Ale remíza je asi spravedlivá. K výhře i v početní převaze bychom potřebovali hodně štěstí. Neměli jsme střed pole, kde jsme celý zápas propadávali," řekl po utkání trenér Brna Roman Pivarník.

    Ohlasy trenérů:

    Roman Pivarník (trenér Brna): "Remíza je asi spravedlivá. K výhře i v početní převaze bychom potřebovali hodně štěstí. Měli jsme šance, stejně jako náš soupeř po rychlých protiútocích. V nich byl nebezpečný. Po zranění Gomese jsme měli složitou situaci, neboť nám při zraněných chyběl další obránce. Musel vzadu zaskočit Přichystal, který na tomto místě nikdy nehrál Fotbal byl rychlý, hrálo se nahoru - dolů. Paradoxně jsme neměli střed pole, kde jsme celý zápas propadávali. Patnáct bodů po podzimu je komfortních. I když dnes doma byla výhra na dosah." 

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Před týdnem jsme dostali se Slováckem tři body, dnes jsme je ztratili. Začali jsme velice dobře, včas jsme dostupovali k soupeři. Po inkasovaném gólu jsme měli chvíli problémy, než jsme se vzpamatovali. Ve druhém poločase jsme cítili, že zápas můžeme uhrát a převrátit. I po vyloučení jsme pokračovali v naší hře, rychlém dostupování. A také v aktivitě. Někteří hráči mě dnes přesvědčili, že jsou těmi, kteří by měli Zlín v budoucnu táhnout. Nebudu je jmenovat, prokázali to dnes na hřišti a přičinili se k remíze. Cením si, že Hronek po delší přestávce odehrál výborný zápas. Po vyloučení Bača jsem věřil, že nějaký gól dáme. Ale řešili jsme hlavně problém stoperů, kteří nám chyběli. Po podzimu jsem chtěl mít dvaadvacet bodů, a na konci čtyřiačtyřicet. To je ale pouze o teorii."


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.