<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    16. kolo, Základní část | sobota 02/12/2017, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 594 diváků (45 % z kapacity 8 000)
    Video



     

    Reportáž

    Do utkání lépe vstoupili domácí a už ve třetí minutě promarnili obrovskou příležitost jít do vedení. Po zákroku hostujícího obránce Keresteše na Zajíce totiž rozhodčí Proske odpískal pokutový kop, který ale útočník Slovácka neproměnil. Jeho slabá střela skončila vedle.

    "V prvním poločase nás hodně poznamenala neproměněná penalta a neproměněné šance. Zejména Tomáše Zajíce to hodně poznamenalo, ale je mladý a i takovými situacemi si musí projít a určitě ho to posune zase o něco dál," řekl trenér Slovácka Michal Kordula.

    "Podobně na tom byl i Vlasta Daníček, který neuhlídal hráče při gólu, pak dal tyčku, měl další šance, ale klobouk dolů, jak se s tím popasoval. Chtěl ten zápas zlomit a nakonec ten důležitý gól i dal," přidal domácí kouč.

    Trest přišel ve 26. minutě, kdy po Vaculíkově přímém kopu z pravé strany tečoval hlavou míč pod břevno Krejčí a poslal Jihlavu do vedení. Slovácko mohlo vyrovnat takřka vzápětí, ale Daníček hlavičkoval do tyče a odražený míč do branky nedostali ani Navrátil s Šumulikoskim.

    "Osobně jsem si myslel, že jsme kalich hořkosti vypili ve Zlíně, ale to jsem nevěděl, co nás čeká dnes prvních 45 minut. Hrozně věřím tomu, že na jaře budeme lepší a i tento zápas nám pomůže," uvedl Kordula. "Dali jsme na 1:0, ale musím přiznat, že to bylo trochu štěstí, když jsme přežili tři velké šance soupeře a také klinickou smrt v podobě penalty, kterou soupeř nedal," poznamenal jihlavský trenér Ivan Kopecký.

    Mizerná koncovka provázela domácí i ve zbytku poločasu. Nejprve Šumulikoski netrefil v ideální pozici dobře míč a poslal ho přímo do náruče brankáře Rakovana. A těsně před přestávkou zahodil další velkou šanci Daníček, protože zblízka jen těsně minul.

    Střeleckou smůlu Slovácko po pauze protrhlo ve velkém stylu a během tří minut otočilo skóre. Ve 49. minutě se na malém vápně dostal k míči Daníček a tvrdou ranou vyrovnal. V 51. minutě už domácí vedli, když po brejku a přihrávce střídajícího Kubaly se z pravé straně prosadil Petr.

    "Do druhého poločasu jsme šli s tím, že není nic rozhodnuto, že to na nás soupeř zkusí a pak si během chvíle necháme dát dvě branky," posteskl si Kopecký. "Soupeře to nakoplo a bylo ho plné hřiště. Jsme zklamaní, měli jsme s tím průběhem naložit jinak. Nezvládli jsme to," uvedl.

    Otřesená Jihlava už se na nic nezmohla a naopak mohla v závěru ještě inkasovat po šancích Sadílka s Kubalou. Vysočina tak v probíhající sezoně stále nezískala venku ani bod. Na posledním místě vystřídala Slovácko, které ukončilo 12 zápasů trvající sérii bez vítězství.

    Trenér Kordula si navíc na desátý pokus připsal první výhru na lavičce a jeho tým přezimuje na 14. místě těsně nad pásmem sestupu. Od předposlední Ostravy dělí celek z Uherského Hradiště bod a od Jihlavy dva.

    Ohlasy trenérů:

    Michal Kordula (trenér Slovácka): "V prvním poločase nás hodně poznamenala neproměněná penalta a neproměněné šance. Zejména Tomáše Zajíce to hodně poznamenalo, ale je mladý a i takovými situacemi si musí projít a určitě ho to posune zase o něco dál. Podobně na tom byl i Vlasta Daníček, který neuhlídal hráče při gólu, pak dal tyčku, měl další šance, ale klobouk dolů, jak se s tím popasoval. Chtěl ten zápas zlomit a nakonec ten důležitý gól i dal. Musím smeknout klobouk před klukama, jak otočili zápas a ukázali charakter. Myslím, že pokud zvládli psychicky tohle, tak nás to do těžkých jarních bojů hodně posílí. Zápas jsme mohli vyhrát mnohem vyšším rozdílem. Osobně jsem si myslel, že jsme kalich hořkosti vypili ve Zlíně, ale to jsem nevěděl, co nás čeká dnes prvních 45 minut. Hrozně věřím tomu, že na jaře budeme lepší a i tento zápas nám pomůže."

    Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Přijeli jsme s tím, že jsme chtěli nechat soupeře hrát, nebudeme napadat ve vyšším postavení a hrát na brejky a standardní situace. To se nám v prvním poločase podařilo a dali jsme na 1:0, ale musím přiznat, že to bylo trochu štěstí, když jsme přežili tři velké šance soupeře a také klinickou smrt v podobě penalty, kterou soupeř nedal. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že není nic rozhodnuto, že to na nás soupeř zkusí a pak si během chvíle necháme dát dvě branky. Soupeře to nakoplo a bylo ho plné hřiště. Jsme zklamaní, měli jsme s tím průběhem naložit jinak. Nezvládli jsme to."



    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.