<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | sobota 06/05/2017, 19:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly


    Návštěva: 3 451 diváků (43 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Slovácko začalo v útočném stylu, jednoduchými přímočarými akcemi se dostávalo snadno za soupeřovu obranu do brankových šancí. Ve 14. minutě si chytře zaběhl za obránce Navrátil, ale sólo zakončil jen střelou do vybíhajícího brankáře Laštůvky. Zadní řady Karviné byly hodně propustné. Na nejistotě se podepsalo i zranění stopera Košťála, kterého v 19. minutě nahradil Jovanovič.

    "V prvním poločase jsme si vytvářeli brankové situace jako na běžícím pásu, ale trestuhodně jsme je zahazovali. Místo toho, abychom dali do přestávky tři nebo čtyři góly, musíme být rádi, že bereme bod," posteskl si trenér Slovácka Levý.

    Tlak spojený s herní převahou Slovácko zúročilo ve 28. minutě. Tvořivě hrající Machalík uvolnil ze středu pole nabíhajícího Havlíka. "Chtěl jsem brankáře obstřelit na zadní tyč. Nakonec jsem do dal na bližší tyčku a vyšlo to. Je jen škoda, že jsme neproměnili další šance," řekl střelec branky Slovácka Havlík.

    Po vedoucím gólu svěřenci trenéra Levého zvýšili tlak. O dvě minuty později po úniku Civiče z levé strany stačil Navrátilovu střelu Laštůvka jen vyrazit před Daníčka, ten ale přestřelil branku. Karviná zahrozila dvakrát až v závěru poločasu, ale Budínský pokaždé těsně minul branku.

    "V první půli v naší hře nebyl pohyb ani kombinace. Domácí proto zaslouženě získali vedení. Měli ještě další příležitosti, které neproměnili. Kdyby dali další góly, tak by to byl pro nás problém," poznamenal kouč Karviné Jozef Weber.

    Do druhého poločasu vstoupila Karviná aktivně. Ve 49. minutě po rohovém kopu se kombinací na jeden dotek mezi zadáky soupeře dostal míč k volnému Jovaničovi, který tvrdou střelou prostřelil brankáře Daňka. Vyrovnávací branka hosty povzbudila k další útočné aktivitě, k slibnější příležitosti se ale nedostali.

    V závěrečné půlhodině Slovácko srovnalo krok, akcím už ale chyběla lehkost z úvodního poločasu. V závěru Karviná bránila remízu, navzdory bojovnosti Slovácko na tříbodový zisk nedosáhlo. Naopak v závěru mu zachránil alespoň bod brankář Daněk, když chytil vyložené šance Galušky a Kalabišky.

    "Ve druhém poločase jsme nedokázali přepnout na defenzívu. Chtěli jsme jenom hrát, mysleli pouze dopředu. Inkasovaný gól padl po jasné chybě obrany. Není možné, aby zcela volný hráč takto zakončoval. V závěru jsem hráče varoval, že nemůžeme hrát na riziko. Bohužel měl soupeř dvě stoprocentní šance, které naštěstí nevyužil, dodal Levý.


    Hlasy po utkání:

    Stanislav Levý (trenér Slovácka): "První poločas byl z naší strany možná nejlepší na domácím hřišti v jarní části. Vytvářeli jsme si brankové situace jako na běžícím pásu, ale trestuhodně jsme je zahazovali. Upozorňoval jsme o poločase hráče, že bude Karviná aktivnější, proto.nemůžeme pokračovat v tom, co jsme předváděli v defenzivní činnosti. Ofenzivní byla v pořádku, přepnutí na defenzívu bylo pro nás složitější. Chtěli jsme jenom hrát, mysleli pouze dopředu. Inkasovaný gól padl po jasné chybě obrany. Není možné, aby zcela volný hráč takto zakončoval. V závěru jsem hráče varoval, že nemůžeme hrát na riziko, přesto měl soupeř dvě stoprocentní šance, které naštěstí nevyužil. Místo toho, aby byl první poločas 3:0 nebo 4:0, musíme být rádi, že bereme bod."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Po Hradci možná z některých hráčů až moc spadlo vědomí, že jsme zachráněni. V první půli v naší hře nebyl pohyb ani kombinace. Domácí proto zaslouženě získali vedení. Měli ještě další příležitosti, které neproměnili. Kdyby dali další góly, tak by to byl pro nás problém. Druhá půle z naší strany daleko lepší. Začali jsme hrát, byli častěji na míči a snaha vyústila ve vyrovnávací branku. Po ní jsme už hráli daleko lépe v závěru jsme mohli strhnout vítězství na svou stranu. Průběh první půle by našemu vítězství ale neodpovídal."


    1. FC Slovácko - MFK Karviná 1:1 (1:0)

    Branky: 28. Havlík - 49. Jovanovič.
    Rozhodčí: Proske - Koval, Hájek.
    ŽK: Navrátil - Kalabiška, Galuška, Eismann.
    Diváci: 3451.

    Sestavy:

    Slovácko: Daněk - Reinberk (90. Šimko), Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Daníček, Machalík (83. Rezek), Havlík - Zajíc (79. Tetteh). Trenér: Levý.

    Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál (19. Jovanovič), Hošek, Eismann (85. Holík) - Budínský, Weber - Dressler (46. Galuška) Panák, Kalabiška - Wágner.


    FOTO: fcslovacko.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.